Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: [aseptyczny] Portretów kilka...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Nie przesadzasz troche z balansem bieli? W sumie teraz nie moge się połapać który odcien skóry i włosów jest naturalny:-)
    No i ten kontrast; o ile w 011 to jakoś wygładało, to w 013 i 015 jakoś mi nie odpowiada (ze wskazaniem na 015; patrz: zmarszczki mimiczne przy kącikach ust). 016 ciekawe, pomimo kolejnego eksperymentu z WB:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Nie przesadzasz troche z balansem bieli? W sumie teraz nie moge się połapać który odcien skóry i włosów jest naturalny:-)
    No i ten kontrast; o ile w 011 to jakoś wygładało, to w 013 i 015 jakoś mi nie odpowiada (ze wskazaniem na 015; patrz: zmarszczki mimiczne przy kącikach ust). 016 ciekawe, pomimo kolejnego eksperymentu z WB:wink:
    Naprawde myslisz, ze uzyskasz taki efekt krecac balansem bieli...? :-) Musze cie rozczarowac...

Jesli zas idzie o ogolna obrobke tych fotek to gdzie ich nie wrzuce budza "kontrowersje". Jedni ja kochaja, inni nienawidza. Ja lubie. Ta konkretne obrobke zastosowalem chyba tylko i wylacznie w tych "zielonych" zdjeciach i nigdzie indziej. poprostu takie mi pasuja.

Zmarszczki mimiczne? Widac, ze nigdy nie obcowales z ludzmi z Tajlandii. Oni sie marszcza po 50tce

pozdros

Dopiero zaczyna Awatar adams_bart
    Miasto
    Radom / Kraków

Domyślnie

zdjęcie 014 jest genialne... cudownie uchwycona...
    urzekły mnie te oczy na mnie może wpływać co innego niż walory artystyczne zdjęcia
    5D + GRIP + 50/1.8 + 17-40/4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aseptyczny Zobacz posta
    Naprawde myslisz, ze uzyskasz taki efekt krecac balansem bieli...? :-) Musze cie rozczarowac...
    Nie wiem, ale raczej nie sa to zdjęcia monochromatyczne:-) Postawiłem na WB, bo zdjecia wyglądaja jakbyś do wszystkich kolorów dodał jednej barwy składowej (w wiekszości orzypadków zielonej) i chyba dzieki temu podobne efekty da się uzyskać.. może to też przez to, że nie widziałem oryginału:-)

Zmarszczki mimiczne? Widac, ze nigdy nie obcowales z ludzmi z Tajlandii. Oni sie marszcza po 50tce :wink:
    Czy to byli ludzie z Tajlandii to nie wiem, ale mialem raz okazje być na ślubie azjatów i strzelilem parę fotek pannie młodej:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

Nie wiem, ale raczej nie sa to zdjęcia monochromatyczne:-) Postawiłem na WB, bo zdjecia wyglądaja jakbyś do wszystkich kolorów dodał jednej barwy składowej (w wiekszości orzypadków zielonej) i chyba dzieki temu podobne efekty da się uzyskać.. może to też przez to, że nie widziałem oryginału:-)
    Balans bieli jest nieruszany :wink:

Czy to byli ludzie z Tajlandii to nie wiem, ale mialem raz okazje być na ślubie azjatów i strzelilem parę fotek pannie młodej:grin:
    Jakies spostrzezenia? Moja tajka ma na ten przyklad 28 lat i 150cm wzrostu, a kiedy ja poznalem dawalem jej max... 18! :rolleyes:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aseptyczny Zobacz posta
    Balans bieli jest nieruszany :wink:
    Jasne szefie, zrozumiałem..:grin:

Jakies spostrzezenia?
    Emm.. podoba mi sie ten typ urody..?:wink:

Moja tajka ma na ten przyklad 28 lat i 150cm wzrostu, a kiedy ja poznalem dawalem jej max... 18! :rolleyes:
    150 cm wzrostu.. hmm.. a na zdjęciach wyglada dośc normalnie.. Robiłeś ją obiektywem do makro..?:grin:

Domyślnie

150 cm wzrostu.. hmm.. a na zdjęciach wyglada dośc normalnie.. Robiłeś ją obiektywem do makro..?:grin:
    A czemu mialaby wygladac nienormalnie? :-) Obiektyw to Manualna 50tka, bez makro

Uprawnienia umieszczania postów