Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Jaka lampa do 450D

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    ... można mieć nówkę (niedawno nawet za 620) ...
    A gdzie, jeżeli można zapytać, widziałeś nową 430 EX (oczywiście z gwarancją) w cenie 620 zł?
    EOS + Speedlite

Coś już napisał
    Miasto
    Namysłów

Domyślnie

Zależy ile masz na nią kasy. Najlepiej jest kupić Canona Speedlite 430 EX a jak masz więcej grosza w sakiewce to 580 EX II. Jeśli coś z producentów niezależnych to chyba tylko Metz, mocniejszy 58 AF-1 albo mniejszego brata 48 AF-1. Osobiście posiadam Canona 430 EX i jestem zadowolony.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wysocki Zobacz posta
    WItam.
    Jak w temacie, planuję zakup lampy błyskowej do mojego Canona 450D, jaką polecacie?
    Do zastosowań czysto amatorskich proponuję 430EX II - w porównaniu do swojej poprzedniczki ma ona lepsze mocowanie oraz szybsze i cichsze ładowanie. Jej moc jest wystarczająca do domowego użytku. Jeśli chodzi o 580EX II, to ma ona jeszcze większą moc i możliwość sterowania innymi lampami. No i jest też różnica w cenie. Co będzie Tobie bardziej przydatne ? Na to pytanie musisz samemu znaleźć odpowiedź ! Pozdrawiam.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

Ja kupiłem nową 430 ex na allegro za 450zl z gwarancją niestety nie polską tylko europejską, ale 200 zaoszczedziłem. :-)

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradc Zobacz posta
    Ja kupiłem nową 430 ex na allegro za 450zl z gwarancją niestety nie polską tylko europejską, ale 200 zaoszczedziłem. :-)
    Tylko pogratulować.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

A tam gratulować chyba z 50 sztuk miał, to był jakiś sklep z Bydgoszczy czy coś takiego.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wysocki Zobacz posta
    WItam.
    Jak w temacie, planuję zakup lampy błyskowej do mojego Canona 450D, jaką polecacie?
    Najlepiej napisz w jakich warunkach bedziesz używał lampy - bo zastosowań może być wiele: np do obciążenia body ;-)
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    A gdzie, jeżeli można zapytać, widziałeś nową 430 EX (oczywiście z gwarancją) w cenie 620 zł?
    Hej,
    Jakiś czas temu parę sklepów z Białegostoku miało... niestety nie widzę już tych lamp w takiej cenie...
    Fotograf platoniczny

PRIMAR
    Guest

Domyślnie

Niedawno też stałem przed decyzją - jaką lampę do 450D? Zastosowanie amatorskie - okazjonalnie. Zdecydowałem się w końcu na 430 EX II i po pierwszej rodzinnej impezie (restauracja, piwnica) okazało się, że daje radę bez problemu. Biała kartka jako reflektor, Manual i drobna korekta WB w Lightroom-ie (sufit z czerwonych cegieł) = doskonałe efekty. Szczególnie, że tydzień wcześniej na podobnej imprezie używałem lampy wbudowanej - różnica KOLOSALNA!

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Zdecydowanie polecam Metz 58 AF-1 / choćby dla tzw Kukułki...wartościowy dodatek
    Pucha i słoki

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów