mógłbyś się też pochwalić zdjęciami z koncertówniezłe zdjęcia wyciągnełeś z Gdańsk Dźwiga Muzę :P zwłaszcza Ptaków (o ironio
)
mieszkasz nadal na Wzgórzu?
duszy nie umyjesz mydłem
Witam witam![]()
Myślałem żeby zaproponować kiedyś się zgadać na jakieś zdjęcia - może bym się też czegoś nauczył i od Ciebie. Może jakieś fotografie nocne - to we dwóch zawsze bezpieczniej. Bo jestem nowy w 3mieście i niewiele tu osób znam i fajnie by było z kimś pofotografować.
duszy nie umyjesz mydłem
Ode mnie to sie za duzo nie nauczyszAle tak sobie troche gdybalismy z jednym z Canonierow, ze dawno nie bylo zadnego trojmiejskiego pleneru. Moze warto cos zorganizowac. W zeszlym roku 11 listopada mielismy piekny snieg
Przykladowe foto![]()
Ostatnio edytowane przez comatus ; 04-11-2008 o 18:05
Ładnie! No właśnie 11 listopada każdy ma wolne - i o ile pogoda by nie była tragiczna to można by się zgadaćChyba że będziemy obchody Dnia Niepodległości focić (ale na co to komu? :P) Więc można by się wybrać w plener
![]()
duszy nie umyjesz mydłem
Na prośbę gospodarza wątku krótka prasówka dot. Dnia Niepodległości w Gdańsku:
Mapka przemarszu "spontanicznego"pochodu
http://img.trojmiasto.pl/zdj/fotki_d...000/z18091.jpg
Plan impry:
09.30 - początek formowania się Parady Niepodległości. Grupy zmotoryzowane podjeżdżają od ul. Wałowej. Grupy piesze zbierają się na ul. Targ Rybny. Czoło Parady znajduje się na ul. Podwale Staromiejskie - na wys. Technikum Łączności
10.45 - Wymarsz parady (motocykle-samochody-nagłośnienie-piesi-platforma-orkiestra-piesi)
10.50 - Przybycie czoła parady piekarnię Pellowski. Inscenizacja przemówienia marszałka Józefa Piłsudskiego
10.55 - Przybycie czoła Parady pod szkołę muzyczną na ul. Gnilnej.
11.10 - Przybycie pod Ratusz Staromiejski na ul. Korzennej
11.20 - Przybycie pod pomnik Jana III Sobieskiego na Targu Drzewnym.
Czoło Parady (prowadzone przez służby porządkowe) okrąża skwer z pomnikiem Jana III Sobieskiego, zgodnie z zasadami ruchu (przeciwnie do ruchu wskazówek zegara). Czoło Parady zostaje zatrzymane po dojściu do zjazdu w ul. Podwale Staromiejskie. Uczestnicy zajmują całą szerokość jezdni Targu Drzewnego. Część (nadmiar) pojazdów nie zatrzymuje się na Targu Drzewnym, ale powoli przejeżdża na Targ Węglowy.
Wóz z nagłośnieniem zajmuje pozycję na wprost zjazdu z ul. Podwale Staromiejskie, jak najbliżej wejścia pod pomnik Jana III Sobieskiego.
Uczestnicy indywidualni zajmują pozycje na jezdni Targu Drzewnego oraz na chodnikach wokół pomnika
11.55 - Przejście w luźnym szyku do Bazyliki Mariackiej
12.00 - Msza św. za Ojczyznę
13.30 - poczęstunek grochówką przed Bazyliką Mariacką
Istotne elementy w trakcie przemarszu
- konkurs na najciekawsze przebranie za ważną dla niepodległości postać historyczną (nagrodą będzie laptop oraz aparaty cyfrowe)
- pokaz sprzętu wojskowego
- pokaz sprzętu ratowniczego
- pokaz samochodów i innych sprzętów przygotowanych przez grupy obywatelskie
Comatus, łączę się z Tobą w bólu z powodu braku dostępu do tak ważnego medium jak internet. Oby jak najkrócej !
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...