Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Kompatybilność Sprzętu obiektywów Mocowanie EF / EF-S

Widok wątkowy

Miasto
    kalisz

Domyślnie

Chciałem Tylko dodać że straszny Fakt jest taki że Tanie nie nawet półprofesjonalne aparaty Typu KOMPAKT nie posiadają tego problemu,
    A co do Sigmy usłyszałem od serwisu że mogą to naprawić tylko do jednego Body
    PYTAM DLA CZEGO-Skoro każdy z nich posiada ten sam uchwyt.
    Teraz Czekam na kontakt z firmy Canon ciekawi mnie jak technik uzasadni ten wybryk..
    A do MM napiszę nie wiem czy 50mm F1,4 nie stanowi już profesjonalnego sprzętu kosztuje tyle co dobrej klasy Compact który nie posiada tego błędu.....Posiada silnik USM nie ma tylko napisu L
    Ale jest szansa że nabęde 50mm F1,2 Co wtedy ????? też będę go miał wysłać
    kosztuje około 5200zł to faktycznie nie jest profesjonal
    Ja tam jak idę kupić łożysko do auta to pasuje zawsze nie muszę go wysyłać do kalibracji......
    A przypomnę że jeśli coś nie jest profesjonalne tzn że ma ostrzyć gdzie chce ???
    Panowie tak nie może być
    sprzęt musi być zgodny.
    Zastanawiam się jak wygląda sprawa Sigmy która to może wyregulować jeden obiektyw do jednego body-CIEKAWI MNIE CZEMU NA PÓDEŁKU NIE JEST NAPISANE TYLKO DO JEDNEGO APARATU......
    CO DO REGULACJI BODY NAPISAŁEM OBA MAM OD NOWOŚCI.
    Wiem jedno napewno tak być nie powinno i cała nasza społeczność powinna stanąć po stronie tego aby każdy produkt czy to profesjonalny czy nie był zrobiony poprawnie i z należytą dokładnością......
    Chyba mam rację
    ps.
    Zadałem pytanie do osób które profesjonalnie zajmują się tą sprawą
    a nie o sprzęt profesjonalny.Gdzie podkreśliłem iż nie jest on profesjonalny..
    Ale skoro błędem obarczone sa tańsze modele to nie znaczy że jestem przekonany o tym że mam wogóle ochotę na dalsze zabawy....
    z tej klasy sprzętem.
    A nie uważam że wydałem już mało....
    I nie uwierzę że każdy z was chciałby zapiąć co kolwiek na swoje body aby działało poprawnie
    Dziura jest dziura musi pasować wiem że mam rację
    A przynajmniej zawsze tak było nawet w naturze…
    Ostatnio edytowane przez djivo ; 02-11-2008 o 08:20

Uprawnienia umieszczania postów