Strona 187 z 315 PierwszyPierwszy ... 87137177185186187188189197237287 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 861 do 1 870 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krasuski Zobacz posta
    Z jednej z firm na moje pytanie:

- Czy już wiadomo coś na temat daty sprzedaży Canon EOS 5D Mark II body ?

Dostałem taką odpowiedź:

- niestety nie.
    Wstępnie - z informacji, które uzyskałem na targach Photokina od przedstawicieli Canon-a, miał on być dostępny w połowie Listopada br. Ostatnie doniesienia o opóźnieniu w produkcji pozwala przypuszczać, że w Europie pojawi się nie wcześniej niż w Grudniu br.

ło jezu
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    eee.. pewnie to samo co w 40d - czyli światłomierz będzie naświetlać "na światła" czyli jakieś 1/2 czy 2/3 ev podbijać
    W 40D nie jest to takie oczywiste. Gdy naświetlę zdjęcie tak jak piszesz na światła to mam przyzwoite cienie. Gdy użyję funkcji ochrony przed przepałem to pojawiają się bardzo silne szumy w cieniach. Robię tylko w RAW-ach, nie wiem jak to wygląda na puszkowych jpegach.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krasuski Zobacz posta
    Z jednej z firm na moje pytanie:

Dostałem taką odpowiedź:
    Europie pojawi się nie wcześniej niż w Grudniu br.[/I]

jeśłi Canon liczy że w zakupowej gorączce grudniowej nie zauważymy zawyżonej ceny to jest w błędzie. w tym roku zakupowa gorączka odwołana. tym bardziej w PL, gdzie złotówka pogrąza sie z godziny na godzinę.

ps. to że w eurolandzie czy USA cena bez zmian mało mnie interesuje. mieszkam w PL i zarabiam/wydaję w złotówkach a coś czuję że tych trzeba bedzie z 10 K wyłożyć na 5dII. . swoją drogą. kurde. przymierzali sie do tego 5dII jak pies do jeża przez tyle lat, a teraz mają problemy z produkcją?
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 27-10-2008 o 11:23

Domyślnie

- niestety nie.
    Wstępnie - z informacji, które uzyskałem na targach Photokina od przedstawicieli Canon-a, miał on być dostępny w połowie Listopada br. Ostatnie doniesienia o opóźnieniu w produkcji pozwala przypuszczać, że w Europie pojawi się nie wcześniej niż w Grudniu br.

[/QUOTE]

Ale po co czekać na bełkot polskiego canona skoro aparat można i tak kupić...
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Uzależniony

Domyślnie

bełkot bełkotem ale wskaż miejsce gdzie będzie mozna kupić w listopadzie z polskiej dystrybucji i fakturą. z ciekawości dzwoniłem do EuroAGD bo mieli wystawiony 5dII na stronach.. oczywiście po rozmowie wiele sie nie spodziewałem . reasmując:
    1. cena wystawiona na stronie nie zobowiązuje do sprzedaży po tej cenie jak już puszka sie pojawi
    2. człowiek z którym rozmawiałem przyznał bez ogródek że na dziś trzeba sie liczyć z ceną ponad 9 K
    3. realna dostępność/odbiór (zamawiać można wcześniej oczywiście) STYCZEŃ

no oczywiście znając życie jak zadzwonić do innego sklepu sieci to da sie otrzymać diametrialne inne informacje :-D. może któryś z forumowych TIPów podzieli sie info jak sprawa wygląda na dziś?
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 27-10-2008 o 11:34

Uzależniony

Domyślnie

Niestety ale informacje jakie otrzymujemy są nieciekawe. Co chwilę odkładane są terminy pierwszej dostawy i nie sądzę, aby ktokolwiek uczciwy odważył się określić dokładną datę rozpoczęcia sprzedaży...
    poza tym to coraz droższe - już o ponad 20% - euro... naprawdę nie jest ciekawie...

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Co chwilę odkładane są terminy pierwszej dostawy i nie sądzę, aby ktokolwiek uczciwy odważył się określić dokładną datę rozpoczęcia sprzedaży...
    To napisz jaki masz ostatni termin?
    pozdrawiam Krzysiek

Uzależniony

Domyślnie

Takich terminów miałem już ok trzech więc nie będę ferował kolejnymi, gdyż i one mogą się okazać nieprawdziwe. I nie sądzę aby ktokolwiek rozsądny jakiś rzetelny termin Tobie podał ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    W 40D nie jest to takie oczywiste. Gdy naświetlę zdjęcie tak jak piszesz na światła to mam przyzwoite cienie. Gdy użyję funkcji ochrony przed przepałem to pojawiają się bardzo silne szumy w cieniach. Robię tylko w RAW-ach, nie wiem jak to wygląda na puszkowych jpegach.
    A to nie jest tak po prostu, że "przepałochron" niedoświetla, a potem wyciąga przy innej krzywej na światłach - to wyjaśniałoby szumy w cieniach.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    A to nie jest tak po prostu, że "przepałochron" niedoświetla, a potem wyciąga przy innej krzywej na światłach - to wyjaśniałoby szumy w cieniach.
    Było już 100 razy na ten temat, HTP to funkcja programowa. Polega to na niedoświetleniu przez aparat zdjęcia o 1EV i wywołaniu go z bardziej stromą krzywą kontrastu w cieniach. Efekt uboczny jest oczywiście taki że cienie mają większe szumy.

Strona 187 z 315 PierwszyPierwszy ... 87137177185186187188189197237287 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów