jeśłi Canon liczy że w zakupowej gorączce grudniowej nie zauważymy zawyżonej ceny to jest w błędzie. w tym roku zakupowa gorączka odwołana. tym bardziej w PL, gdzie złotówka pogrąza sie z godziny na godzinę.
ps. to że w eurolandzie czy USA cena bez zmian mało mnie interesuje. mieszkam w PL i zarabiam/wydaję w złotówkach a coś czuję że tych trzeba bedzie z 10 K wyłożyć na 5dII.. swoją drogą. kurde. przymierzali sie do tego 5dII jak pies do jeża przez tyle lat, a teraz mają problemy z produkcją?
Ostatnio edytowane przez Canion ; 27-10-2008 o 11:23
- Czy już wiadomo coś na temat daty sprzedaży Canon EOS 5D Mark II body ?
- niestety nie.
Wstępnie - z informacji, które uzyskałem na targach Photokina od przedstawicieli Canon-a, miał on być dostępny w połowie Listopada br. Ostatnie doniesienia o opóźnieniu w produkcji pozwala przypuszczać, że w Europie pojawi się nie wcześniej niż w Grudniu br.
[/QUOTE]
Ale po co czekać na bełkot polskiego canona skoro aparat można i tak kupić...
bełkot bełkotem ale wskaż miejsce gdzie będzie mozna kupić w listopadzie z polskiej dystrybucji i fakturą. z ciekawości dzwoniłem do EuroAGD bo mieli wystawiony 5dII na stronach.. oczywiście po rozmowie wiele sie nie spodziewałem . reasmując:
1. cena wystawiona na stronie nie zobowiązuje do sprzedaży po tej cenie jak już puszka sie pojawi
2. człowiek z którym rozmawiałem przyznał bez ogródek że na dziś trzeba sie liczyć z ceną ponad 9 K
3. realna dostępność/odbiór (zamawiać można wcześniej oczywiście) STYCZEŃ
no oczywiście znając życie jak zadzwonić do innego sklepu sieci to da sie otrzymać diametrialne inne informacje :-D. może któryś z forumowych TIPów podzieli sie info jak sprawa wygląda na dziś?
Ostatnio edytowane przez Canion ; 27-10-2008 o 11:34
Niestety ale informacje jakie otrzymujemy są nieciekawe. Co chwilę odkładane są terminy pierwszej dostawy i nie sądzę, aby ktokolwiek uczciwy odważył się określić dokładną datę rozpoczęcia sprzedaży...
poza tym to coraz droższe - już o ponad 20% - euro... naprawdę nie jest ciekawie...![]()
Takich terminów miałem już ok trzech więc nie będę ferował kolejnymi, gdyż i one mogą się okazać nieprawdziwe. I nie sądzę aby ktokolwiek rozsądny jakiś rzetelny termin Tobie podał ...