Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Problem z Canon d450

yarim83
    Guest

Domyślnie Problem z Canon d450

Witam,
    mam problem typu [upierdliwego] mianowicie podczas robienia zdjęć wyskakuje mi error ('karta w aparacie nie sformatowa') oczywiście kartę formatowałem wiele razy, warto też dodać że czasem próba formatowania niepowiodła się. Aparat zakupiłem w USA a kartę mam 8GB Turbo SD HC,próbowałem też z inna kartą i problem także występuje. Ma ktoś może podobne doświadczenia, badź też pomysł jak temu zaradzić?? Ponieważ nie ukrywam że potrafi być to dość dokuczliwy mankament.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yarim83 Zobacz posta
    Witam,
    mam problem typu [upierdliwego] mianowicie podczas robienia zdjęć wyskakuje mi error ('karta w aparacie nie sformatowa') oczywiście kartę formatowałem wiele razy, warto też dodać że czasem próba formatowania niepowiodła się. Aparat zakupiłem w USA a kartę mam 8GB Turbo SD HC,próbowałem też z inna kartą i problem także występuje. Ma ktoś może podobne doświadczenia, badź też pomysł jak temu zaradzić?? Ponieważ nie ukrywam że potrafi być to dość dokuczliwy mankament.

Pozdrawiam
    1. czy próbowaleś z kartą innego producenta?
    2. czy formatowałeś kartę w komputerze?
    3. czy próbowałeś z innym obiektywem?

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Formatowałeś wykorzystując polecenie w aparacie czy z kartą w czytniku podłączonym do komputera? Czy w komputerze spróbowałeś opcji formatowania szybkiego i gruntownego? Pokombinuj, jednak wygląda to na błąd programu w aparacie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Mam pytanie: czy formatowanie karty w komputerze może wpłynąć na jej późniejsze wadliwe działanie w aparacie ? Dziękuję za odpowiedź.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

yarim83
    Guest

Domyślnie

Tylko i wyłącznie formatowałem karte w aparacie, ale problem wystepuje nadal. CO do karty innego producenta ( tak - próbowałem ). Jeżeli jest to problem oprogramowania to co radzicie ??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yarim83 Zobacz posta
    Tylko i wyłącznie formatowałem karte w aparacie, ale problem wystepuje nadal. CO do karty innego producenta ( tak - próbowałem ). Jeżeli jest to problem oprogramowania to co radzicie ??
    Jeśli z kartą innego producenta masz ten sam objaw (Error) a aparat jest na gwarancji, to proponuję kontakt (na początek telefoniczny) z serwisem. Pozdrawiam.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Jeśli z kartą innego producenta masz ten sam objaw (Error) a aparat jest na gwarancji, to proponuję kontakt (na początek telefoniczny) z serwisem.
    Serwisy europejskie nie uznają gwarancji z USA . Ja bym zwalał winę na kartę... co to za firma Turbo? Takie gumy do żucia kiedyś były...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Serwisy europejskie nie uznają gwarancji z USA . Ja bym zwalał winę na kartę... co to za firma Turbo? Takie gumy do żucia kiedyś były...
    Vitez masz rację - chyba, że w USA było wykupione za około 80 $ dodatkowe rozszerzenie gwarancji na Europę (miałem je na myśli pisząc o serwisie) - jesli yarim83 nie posiada tego rozszerzenia gwarancyjnego, to rzeczywiście jest kłopot.
    A co do kart pamięci z firmy "krzak", to rzeczywiście jak już wielokrotnie pisano na tym forum mogą być kłopoty z ich działaniem. Mam nadzieję, że yarim83 sprawdzał na innej firmowej karcie np. Kingstona lub Sandiska - wtedy jest już ewidentna wina aparatu. Z podejrzanymi zamiennikami (nie tylko chodzi o karty pamięci) lepiej sobie nie zawracać głowy. Pozdrawiam.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    chyba, że w USA było wykupione za około 80 $ dodatkowe rozszerzenie gwarancji na Europę (miałem je na myśli pisząc o serwisie)
    Korzystałeś z tego kiedyś?

http://canon-board.info/showthread.php?t=33635

http://photography-on-the.net/forum/...d.php?t=185041

"28-70 had focus issues and I sent it off to Mack. A month later it was still sitting on someone's desk unrepaired."

W skrócie - wykupując gwarancję MACK w razie kłopotów masz odesłać sprzęt do nich... a za wysyłkę ty płacisz, tylko za naprawę nie płacisz.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Korzystałeś z tego kiedyś?

http://canon-board.info/showthread.php?t=33635

http://photography-on-the.net/forum/...d.php?t=185041

"28-70 had focus issues and I sent it off to Mack. A month later it was still sitting on someone's desk unrepaired."

W skrócie - wykupując gwarancję MACK w razie kłopotów masz odesłać sprzęt do nich... a za wysyłkę ty płacisz, tylko za naprawę nie płacisz.
    Nie korzystałem. Po zapoznaniu się z wątkiem z 1-szego linku (z 2-giego nie skorzystałem, gdyż akurat tego obcego języka nie znam) można wyciągnąć wniosek, że sprawa gwarancji MACK w Polsce jest zakręcona niczym domek ślimaka. Szkoda, że piotr.szewczuk w podanym przez Ciebie wątku nie rozwinął dalej swoich słów, dotyczących konfrontacji swoich uzyskanych informacji w sprawie MACK-a z serwisem warszawskim. Wiele by wyjaśniło w tej sprawie oficjalne oświadczenie (stanowisko) Canon Polska - jednak na to nie ma co liczyć

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów