Strona 19 z 23 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 227

Wątek: [sniper88] Værøy

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To juz ostatnia seria zdjec z Norwegii. Ponizsze zdjecia byly zrobione na Værøy - wyspie sasiadujacej z archipelagiem Lofotów. Zycze milego ogladania
    144) Ostatnia chatka w Sørland-glownej osadzie na wyspie.
    145) Koniec świata. Tam jest juz tylko biegun
    146) Widok z najwyzszego szczytu na wyspie. 1 krok i mozna sie znalezc 400m nizej
    147)
    148 )
    Ostatnio edytowane przez sniper88 ; 19-10-2008 o 19:55
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Miasto
    Kraków

Domyślnie

149)
    150)
    151) Jedna z wielu plaz.
    152) Pytanie do ptasiarzy-czyje to jajo? Przechodzilem przez kolonie ptakow, ale bylo ich tak wiele, i tak roznych, ze nie mam zielonego pojecia jakie tam byly gatunki (poza Maskonurem)
    153) Måstad. Ktos powiedzial mi, ze warto tutaj przyjsc i opisal jak dotrzec. Stwierdzilem ze pojde pieszo, a potem postaram sie znalezc jakis kuter/lodke ktora zabralaby mnie z powrotem do miasta (gdzie mialem prom powrotny). Po przejsciu 10km droga i 3 godzinnego szlaku wpadlem w lekki szok, jak sie zorientowalem, ze ta wioska jest...opuszczona Dzieki tej 'niespodziance' w ciagu calego dnia pokonalem pieszo 50km...ale bylo warto
    154) Tutaj widac szczyt, z ktorego robilem kilka poprzednich zdjec.
    155)
    156) Polnocny (!) stok Værøy oswietlony promieniami slonca. Pomimo ze bylem tam w 2 polowie sierpnia, to i tak slonce zachodzilo okolo 23.30-24.00)

157) Podsumowanie calego wyjazdu
    Ostatnio edytowane przez sniper88 ; 19-10-2008 o 20:21
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

146 powala na ziemie
    i 149, 156
    Ostatnio edytowane przez Loome ; 19-10-2008 o 19:59

Coś już napisał Awatar majcz
    Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

147, 149, 155 z ostatniej serii najbardziej mi się podobają. Całość interesujący fotoreportaż, widać żyłkę podróżnika fotoreportera. Zazdroszczę wyprawy.
    Źle się czuję jak sobie nie popstrykam www.stasiaczek.blogspot.com
    ---------------------------------------------
    Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS

Miasto
    Poznan

Domyślnie

hmm a moglbys podpowiedziec cos odnosnie obróbki? Twoje widoki mają idealną ostrość i takie zywe kolory. kolory ok- mozna zalatwic polarem. W sumie nie wiem jakie mozliwosci praktyczne daje polar, ale przy Twoich moje widoki są mdłe i nieostre, a roslinnosc zlewa się w jedną zieloną, czy innego koloru papke. zawsze mnie zastanawia, jak wy to robicie

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Majcz, Loome-dzieki za wizyte

Co do ostrosci i kontrastu-tutaj nic nie poradzisz, trzeba kupic szklo Jak robie zdjecia S10-20 to dosc czesto kontrastu w ogole nie ruszam bo nie ma potrzeby, jak robie zdjecia kitem albo S55-200 to juz podbijanie kontrastu i wyostrzanie staja sie niezbedne.
    A w kwestii zielonych plam....ustaw ujemna korekte ekspozycji i popatrz czy pomaga Przy robieniu #148 sie niemilosiernie meczylem, bo caly czas zamiast kwiatka otrzymywalem zolta plame. Na poczatku myslalem ze mi AF nie trafia, ale nawet reczne ustawienie nic nie pomagalo, wiec zaczalem sie bawic innymi opcjami. Jak skrocilem ekspozycje wszystko sie naprawilo
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Miasto
    Poznan

Domyślnie

hmm dzięki za odpowiedz chociaz akurat 148 najmniejsze wrazenie z calej serii robi ostatnio udalo mi się jedno dobre zdjęcie uzyskac.. ale za cenę dluuugiego siedzenia w LR
    szkło.. no fakt - z szerokiego mam kita, z lepszego tamron 28-75.. ale jak dla mnie to on jest duuuzo lepszy do portretu niz do widoczkow
    szkło.. hmm.. myślę myślę o S 12-24.. i będę miał komplet szkieł na FF :P w razie czego, na przyszlosc ew 10-20 i nie myslec o przyszlosci tlyko cieszyc sie tym co mam
    jeszcze raz - bardzo przyjemne zdjecia i zazdroszcze wyprawy wlasnie takiego miejsca planowalem poszukac na te wakacje

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    wlasnie takiego miejsca planowalem poszukac na te wakacje
    Kiedy rok temu, gdzies w grudniu zobaczylem zdjecia z Lofotow nie wiedzialem z kim, za co, kiedy i jak tam pojade wiedzialem tylko, ze pojade jeden problem rozwiazal sie sam, reszte rozwiazalem ja, i w efekcie udalo mi sie tam pojechac Tak wiec powodzenia
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Miasto
    Poznan

Domyślnie

szykuj się! za rok bedziesz mial konkurencyjne foty w moim wykonaniu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

bardzo fajne fotografie. Aż chce się ruszyć w tamte strony. Zdjęcia też mi się podobają, czasem coś można by poprawić ale generalnie to bardzo przyzwoity poziom. Czekam na więcej zdjęć
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 19 z 23 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów