Wczoraj pofatygowałem się do serwisu Canona na żytniej celem wyczyszczenia matrycy.
Dzisiaj odebrałem aparat wyczyszczony. Sprawdzając go w domu (błędem było nie sprawdzenie go na miejscu) odkryłem że :
- po pierwsze aparat nie zapisuje zdjęć na CF, tylko wyświetla "BUSY" w nieskończoność
- po drugie zmienione zostało oprogramowanie "firmware" o co nie prosiłem...
Jutro jadę tam zrobić rozpierduchę, zepsuli mi aparat![]()
Z własnego doświadczenia:
- rozmowa tylko z kierownikiem serwisu p. Pawłem Aleksandrowiczem
- daj mu do zrozumienia, że oczekujesz załatwienia sprawy od ręki bo jak nie to tel do Canon Europa
- niezależnie od sposobu załatwienia sprawy i tak zadzwoń do Canon Europa Helpdesk (toll free) poproś Michaela Kalis'a (włącz angielski) i opisz sytuację.
U mnie za czwartym razem naprawili...
Dzięki za info,
A miałeś taką samą sytuację ? Mnie to wygląda na błędne wgranie softu ?
Tak czy siak dobrze, że zwracacie uwagę. Właśnie wybierałem się ze swoim ustrojstwem na małe dmuchanko.![]()
Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.
A ja zanioslem 24-70 na Zytnia bo cos mi sie wydawalo ze AF wariowal. A na Zytniej dzwonia nastepnego dnia i mowia, ze AF jak brzytwa i nic nie trzeba robic. Dodali ze mozna wymienic Af za ponad 400 zl ale nie ma sensu, bo ten jest dobry.Koszt uslugi - szklo nie jest na gwarancji - 0 zł.
W serwisach komputerowych samo przyjecie kompa to czesto 50 zl. Nie korzystam, bo robie to sam, ale pare osob mialo taka przyjemnosc.
canon
A ja nie miałem żadnego problemu w tym servisie robią wszystko szybko i fachowo. Bez żadnych problemów i kłopotów jakie tu wypisaliście.