Strona 21 z 147 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    (z super hiper ekstra matrycą full HD)
    Nie dalej jak tydzień temu, wpłynęło do nas zapytanie o cetryfikowane monitory
    medyczne do celów zabiegowych (stąd wymóg spełniania norm medycznych), przy współpracy z endoskopem cyt: "pracujący w standardzie HDTV ".

Cholender, ale ten marketing rzuca się ludziom na mózg!

Co to kogo obchodzi, czy notebook jest HD, True Life, Bright-cośtam i inne hiper-super-duper walory, kiedy zazwyczaj wykazuje trudności w realizacji swojej podstawowej funkcji.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-10-2008 o 21:54
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    .....Naprawdę chciałbym zobaczyć profil z tych cudownych Delli
    Wysle dzisiaj (nie widzialem Twojego komentarza wczoraj a wieczorkiem nie bylo mnie w chacie. Z tego co pamietam jednak to jet tam "default sRGB" (moge sie mylisc. Nie sa one az takie cudowne. Ale jak dla mnie wystarcza pod lapciaka podlaczam 20" Della (nie pamietam modelu na pamiec - potem powiem) i jest OK. Jeszcze zaden laptop nie zdobyl u mnie miana "cudowny" jeszcze nie czas i technologia. Aczkolwiek pracuje sie bardzo dobrze. Jestem zadowolony

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta

Cholender , ale ten marketing rzuca się ludziom na mózg!
    Cholender - to mieszkaniec Holandii ???
    Od kiedy ?
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 15-10-2008 o 12:16
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Cholender - to mieszkaniec Holandii ???
    Od kiedy ?
    Pozdrówka
    Wybaczcie ortografia etymologo-wulgaryzmów nie jest moją mocną stroną. ;-)
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Hihihihihi... nie chcem ale chcem - Jeśli robię zdjęcia dla siebie samego to... muszą być perfekcyjne - właśnie dlatego, że są dla mnie i nie zniósłbym oglądania tego za jakiś czas i zgrzytania zębami, że coś jest spartolone
    Fakt. Dalem ciala. Zdjecia sie maja podobac autorowi. Tylko teraz patrzac na realia Londynskie gdzie ludzie cay cas sie przeprowadzaja, miejsca malo laptop jest 1 sensownym kompromisem. Bylem kiedys przeciwnikiem laptopow - teraz jestem fanem (szkoda ze nie ma juz w nowszych lapciakach portu szeregowego - tylko trzeba przejsciowki USB stosowac). Fakt. Dla mnie tez najwazniejsze ze zdjecia maja sie podobac mnie (mojej zonie bardziej). Jedyna korekcja jaka robie to kolor na -5 do -10 w Lightroomie i ewentualny crop (czasmi cos tam powyciagam jak brak detali). Bije sie w piersi powyzszy stwerdzeniem ale i tak uwazam ze jak dla mnie Laptop jest niezlym kompromisem, a jakosc zadawalajaca naprawde. Po odebraniu zdjec z labu (a niestety nie jestem jak wiekszasc tutaj ogladaczem na ekranie - tylko daje fotki do labu - dlatego jestem 1 z nielicznych, ktorzy twierdza ze 350D i iso 1600 = brak szumow) jestem zadowolony. Na tego Della nie mam co "psioczyc" dziala plynnie. przed tym mialem Inspiriona 8400 (czy jakos tak - juz sie pogubilem w tych modelach) oraz Inspiriona 410 (nadal mam - maly przenosny) jeszcze jakiegos Inspiriona, IBMa T41 (czy jakos tak) Asusa A3 i B6 (i jeszcze kilka sie przewinelo). To prywatne - w pracy troche wiecej glownie Sony, Dell, Fujitsu-Siemens, Samsung. Na dzien dzisiejszy stwierdzam ze XPS jest (wiadomo nowsze procki - pamiec itd) jakos najlepszym jakiego mialem.

Początki nałogu

Domyślnie

a może ktoś miał już okazje pobawić się tymi wynalazkami dedykowanymi dla fotografów które ostatnio pokazały firmy - Lenovo, Sony,Dell, może te zabawki zmienią coś w sensie jakości LCD ?

Pozdrawiam
    C - lustra, szkła i błysk

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

A czy ktoś może myśli o nowym MacBook Pro w szczególności w połączeniu z nowym Cinema Display 24"?

Wiem, że użytkowników jeszcze nie ma, ale może ktoś planuje zakup i się podzieli wrażeniami
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Coś już napisał

Domyślnie

Naprawdę chciałbym zobaczyć profil z tych cudownych Delli
    Janusz, chodzi o plik *.icm? Mogę podesłać. Mam Della D830 z profilem zrobionym kalibratorem X-Rite Optix XR (z opogramowanie Monaco Optix 2.0.3). Profil co prawda sprzed pół roku.
    Pozdrawiam, Rafał

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RafalR Zobacz posta
    Janusz, chodzi o plik *.icm? Mogę podesłać. Mam Della D830 z profilem zrobionym kalibratorem X-Rite Optix XR (z opogramowanie Monaco Optix 2.0.3). Profil co prawda sprzed pół roku.
    tak chodzi o plik *.icm bo on pokaże jaki jest gamut. Mój adres poszedł na PW.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

tak chodzi o plik *.icm bo on pokaże jaki jest gamut. Mój adres poszedł na PW.
    Ano właśnie - co sądzić o tym: http://h20202.www2.hp.com/Hpsub/down...x_WP_May08.pdf - strona nr 5?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 21 z 147 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów