Strona 20 z 147 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Nie wiem jak bardzo poza rozmiarem się różnią matryce w D630 i D830, ale miałem ostatnio na wyjeździe służbowy D630 (made in Poland tak swoją drogą) i jego matryca była totalnym nieporozumieniem. Nie życzę nikomu obrabiania zdjęć na nim...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony

Domyślnie

A zestaw XPS M1530 - 15.4"to:

1. Procesor Intel Core 2 Duo T7500 (2.2GHz/4MB/800MHz)
    2. Pamięć 3GB DDR2 667MHz edytuj
    3. Matryca 15.4" WXGA+ TrueLife LED (1440x900) (diody!)
    4. Karta graficzna NVIDIA GeForce 8400M GS 128MB
    5. Dysk twardy 160GB 7200 rpm
    6. Napęd optyczny 8 x DVD+/-RW Dual Layer (szczelinowy)
    7. Wireless LAN Intel 3945 802.11a/g
    8. Bateria 56WHr 6-cell
    9. System operacyjny Windows XP Professional PL
    10. Gwarancja 1 rok edytuj

Zewnętrznie D830 bardziej mi się podoba, natromiast wnętrze ma chyba ciekawsze ten zestaw. I jest tańszy o ok 400zł (razem 4100zł).

Który wybrać? Zakładając, że w pierwszym zestawie matryca byłaby 15.4" WSXGA+ UltraSharp Anti-Glare (1680x1050), lecz całość cena ok. 4800zł.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

czy w dellu 15.4" WUXGA UltraSharp TrueLife matryca ta jest dobra czy nie??

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Moze to kwestia jakosci chlodzenia lub samej estymacji ilosci ciepla wytwarzanego przez uklad. Mam konstrukcje Asusa z tym GPU i nie widze problemow, nawet po kilkugodzinnej partyjce w Crysis'a.

fakt, może to kwestia zestawu albo serii.... w każdym razie było o tym głośno i lepiej dmuchać na zimne

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Laptop do zdjęć nadaje się średnio czyli raczej wcale. Poniżej porównanie gamutów dla L=50 (laptop to tutaj matowy Gericom). Chętnie bym zobaczył profil (gamut) z tego Della. Jeszcze nie spotkałem laptopa z gamutem na przyzwoitym poziomie. Niestety.

Jako rozwiązanie semi-stacjonarne to laptop z zewnętrznym monitorem ewentualnie - sam laptop to... szkoda czasu.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztywny Zobacz posta
    Ja sie moge wypoeidziec tyko i wylacznie o 1280x800. Jest spoko. Dobry kontrast - kolory tez (potem jak jestem w robocie lub gdziekolwek indziej to jak ogladam zdjeci ana www to nie widze "zbytniej roznicy kolorow"). Jest "glossy", "swieci" mocno - naprawde mocno. W dzien przy ostrym swietle jak jasnosc "podkrece" namaxa to pracuje sie komfortowo. Wieczorem z jasnoscia zjezdzam na mniej niz polowe. Pod slonce tez nie jest stagicznie ale nie tak rozowo. I tak Cie slonce oslepi odbijajac sie od ekranu i tak - ale to niestety we wszystkih tak jest (a mam doswiadczenie z roznymi moodelami Dell'a, Sony, Fujitsu-Siemens, Acer, Asus, IBM na codzien). Poza tym bateria: sa 2 6 cell (slabsza) i 9 cell (mozniejsza). Z wieksza robi sie "kobylka" bateria wystaje za laptopa. jak z "normalna bateria masz taki dosyc przyjemyn ksztalt to wieksza - poprostu misi gdzies pomiescis wszystkie bebechy i "lekko wystaje" tak ok 1.5 2cm za laptopem. Jesli duzo go uzywaz w pracy powiedzmy "niebiurkowej" to jest spoko - jelis tak jak ja wiekszosc czasu na kolanac to ciezar jest wyczuwalny. Kamerka: zintegrowana kamerka jest O.K. jest to Creative i dziala nadzwyczaj dobrze. Bluetooth: do zamontownego modulu nie moge sie przyczepic dziala swietnie (mialem problemy w przeszlosci z innymi moulami w innych laptopach). Nawet jak sie uzywa telefonu jako mikrofon do Skype. Praca bezproblemowa i dobry zasieg (zalezy to jeszcze od 2 urzadzenia). Mysz: na sieci mozna przeczytac ze sa problemy z touchpad'em - jakos do dzisiaj nie wykrylem. Dziala bezproblemowo - jest male opoznienie jesli laptop budzi sie ze stanu uspienia - ale o "normalne". Klwaiatura: srebrna "niby metaliczna" jest OK klawisze miekkie ale jednoczesnie "twardawe" po 2-3 dniach jest idealnie (ale i tak moim zdaniem IBM mi lepiej lezy). Wydajnosc: potwor, ssie wszystkie zadania jakie wladca nakazuje. Ogolnie jestem z laptopa zadowolony. Po 7 miesiacach nie mam ochoty na upgrade poniewaz jest to juz maszyna wystarczajaca na prace "plynna i przyjemna" z RAWami z 350D, 1DMK3 i 1DsMK3.
    Ps. I tak podlaczam do 20" monitora jak maja byc efekty w miare realistyczne.
    PS2.Janusz Body ma racje i nie. Laptop ni jak sie nie naddaje do obrobki, ale......... jesli robisz sobie zdjecia dla siebie to dlaczego nie. Efekt i tak bedzie dobry. Jeli zarobkowo - to tylko i wylacznie zew monitor
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 14-10-2008 o 17:20

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    ... Jest spoko. Dobry kontrast - kolory tez (potem jak jestem w robocie lub gdziekolwek indziej to jak ogladam....
    A mógłbyś wysłać mi profil?

Janusz,

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztywny Zobacz posta
    Prawdę rzekłszy - tego chyba nie wie jeszcze nikt. Sam też czekam na porównanie pod tym względem ThinkPada W700, HP 8730w i właśnie owego Della.
    ThinkPad ma (niestety) matrycę TN i dwie lampki CCFL, a oba ostatnie mają nie-wiem-w-jakiej technologii matryce i podświetlanie LED RGB, ale co z tego wynika w praktyce?

HP nazywa panel DreamColor, ale np. nie jest jasne, czy to ta sama technologia, która jest w ich monitorze HP 2480zx, czyli IPS.
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 14-10-2008 o 17:57
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    ..
    PS2.Janusz Body ma racje i nie. Laptop ni jak sie nie naddaje do obrobki, ale......... jesli robisz sobie zdjecia dla siebie to dlaczego nie. Efekt i tak bedzie dobry. Jeli zarobkowo - to tylko i wylacznie zew monitor
    Hihihihihi... nie chcem ale chcem - Jeśli robię zdjęcia dla siebie samego to... muszą być perfekcyjne - właśnie dlatego, że są dla mnie i nie zniósłbym oglądania tego za jakiś czas i zgrzytania zębami, że coś jest spartolone

Laptop się naprawdę nie nadaje - z powodu displayu nędznej jakości. Naprawdę chciałbym zobaczyć profil z tych cudownych Delli

Janusz,

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Laptop się naprawdę nie nadaje - z powodu displayu nędznej jakości. Naprawdę chciałbym zobaczyć profil z tych cudownych Delli
    Jak znowu wezmę z firmy to wyprodukuję... Dla Precision M90 też (z super hiper ekstra matrycą full HD)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 20 z 147 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów