Strona 169 z 312 PierwszyPierwszy ... 69119159167168169170171179219269 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 681 do 1 690 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Domyślnie

Ożywię troche wątek i dodam coś od siebie.

Komentarze mile widziane
    Ostatnio edytowane przez pawello91 ; 13-10-2008 o 21:45

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Hmm.. Raczej nie ma sie do czego przyczepić:wink: 1 w porządku. dla urozmaicenia możnaby się pokusić o ciaśniejsze i skośne kadrowanie. 2 też fajna, przydaloby się jednak zmienić tło, bo ta reklama z bramą nie wygladają zbyt naturalnie:wink: no i brak szczegółów na ubiorze modelki. 3 też ok, dobre światło, i kadrowanie, ale znowu to nieszczęsne tło..

Ogolnie jest dobrze, ale staraj sie uważac na szczegóły, żeby elementy znajdujace się w tle nie zakłócały ogolnego odbioru kompozycji.

PS: Te samochody w #3 nie "rażą" tak bardzo swoją obecnoscią, mimo to do pełni szczęscia brakuje ich.. braku:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

kadry b. fajne, ale w 3. brakuje mi oświetlenia twarzy ( blenda)

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie portrety

Pierwsze wg mnie najlepsze .
    W drugim : zbyt kolorowe tło reklam i sprawa inna : ułożenie kadru - zobacz jak modelka walczy głową z tym drzewem .
    W trzecim - też kadr - ustawienie modelki - z głowy dziewczyny wyrasta kawałek pnia . Razi też jaskrawoniebieskie tło samochodów .
    Jednak brak szczegółów w ubiorze - w fotce 1 i 2 - i tu zgadzam się z poprzednią opinią .
    Zdjęcia jednak dają fajny powiew zamyślenia , akcentując mijające dni - w tym wypadku np. - a mnie jest szkoda lata .
    Ostatnio edytowane przez wlodal ; 13-10-2008 o 22:57
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Domyślnie

Dziękuje za opinie i miłe komentarze Tak wiedziałem o tych szczegółach w tyle,ale że to były moje pierwsze zdjęcia z tą modelką to poprostu wyszedłem z nią do parku niedaleko by popróbować itp. Następnym razem pojadę gdzieś za miasto i tła powinny być naturalniejsze.
    Pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

Witam,
    podzielcie sie proszę Waszymi spostrzeżeniami nt poniższego zdjęcia...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek24111 Zobacz posta
    Witam,
    byłoby fajne gdyby nie dziwne usta (a konkretnie dolna warga) - wygląda nieneturalnie - jak niedoróbka w PSie
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał Awatar dobert
    Miasto
    NL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek24111 Zobacz posta
    Witam,
    pierwsze spostrzeżenie-bardzo udane zdjęcie, drugie spostrzeżenie- czapka krzywo

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    byłoby fajne gdyby nie dziwne usta (a konkretnie dolna warga) - wygląda nieneturalnie - jak niedoróbka w PSie
    Problem z dolna wargą zauważyłem dopiero po wywołaniu i lekkim obrobieniu zdjęcie. Ale postanowiłem juz tego nie ruszać. Nie jest to niedoróbka w sensie, że coś źle zrobione w PS, ponieważ tak "wyszło" z aparatu. Miejsce to nie było "dotykane PS".
    Fakt, powinienem to zauważyc wczesniej i poprawić.
    Dzięki za podpowiedź.

Dopiero zaczyna Awatar turo1001

Domyślnie

Ja mam problemy z patrzeniem przez ta grubą ramkę... Ale pewnie niedługo sam zacznę podobne wstawiać :P Chyba bardziej odwraca mój wzrok jak samo zdjęcie... Ale moją opinią nikt nie powinien się za bardzo sugerować ....
    <<Być Amatorem- Człowiek uczy się przez całe życie>>
    450D+ 18-55, D80+50/1.8

Strona 169 z 312 PierwszyPierwszy ... 69119159167168169170171179219269 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów