Ostatnio edytowane przez pawello91 ; 13-10-2008 o 21:45
Fotografia Warsztaty Podróże
www.szkolakrajobrazu.pl
https://www.facebook.com/PawelUchorczakFotografia
Hmm.. Raczej nie ma sie do czego przyczepić:wink: 1 w porządku. dla urozmaicenia możnaby się pokusić o ciaśniejsze i skośne kadrowanie. 2 też fajna, przydaloby się jednak zmienić tło, bo ta reklama z bramą nie wygladają zbyt naturalnie:wink: no i brak szczegółów na ubiorze modelki. 3 też ok, dobre światło, i kadrowanie, ale znowu to nieszczęsne tło..
Ogolnie jest dobrze, ale staraj sie uważac na szczegóły, żeby elementy znajdujace się w tle nie zakłócały ogolnego odbioru kompozycji.
PS: Te samochody w #3 nie "rażą" tak bardzo swoją obecnoscią, mimo to do pełni szczęscia brakuje ich.. braku:wink:
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
kadry b. fajne, ale w 3. brakuje mi oświetlenia twarzy ( blenda)
Pierwsze wg mnie najlepsze .
W drugim : zbyt kolorowe tło reklam i sprawa inna : ułożenie kadru - zobacz jak modelka walczy głową z tym drzewem .
W trzecim - też kadr - ustawienie modelki - z głowy dziewczyny wyrasta kawałek pnia . Razi też jaskrawoniebieskie tło samochodów .
Jednak brak szczegółów w ubiorze - w fotce 1 i 2 - i tu zgadzam się z poprzednią opinią .
Zdjęcia jednak dają fajny powiew zamyślenia , akcentując mijające dni - w tym wypadku np. - a mnie jest szkoda lata .
Ostatnio edytowane przez wlodal ; 13-10-2008 o 22:57
Mało umiejętności - dużo zacięcia .
Dziękuje za opinie i miłe komentarzeTak wiedziałem o tych szczegółach w tyle,ale że to były moje pierwsze zdjęcia z tą modelką to poprostu wyszedłem z nią do parku niedaleko by popróbować itp. Następnym razem pojadę gdzieś za miasto i tła powinny być naturalniejsze.
Pozdrawiam
Fotografia Warsztaty Podróże
www.szkolakrajobrazu.pl
https://www.facebook.com/PawelUchorczakFotografia
Moje blog.dobert.pl
Problem z dolna wargązauważyłem dopiero po wywołaniu i lekkim obrobieniu zdjęcie. Ale postanowiłem juz tego nie ruszać. Nie jest to niedoróbka w sensie, że coś źle zrobione w PS, ponieważ tak "wyszło" z aparatu. Miejsce to nie było "dotykane PS".
Fakt, powinienem to zauważyc wczesniej i poprawić.
Dzięki za podpowiedź.
Ja mam problemy z patrzeniem przez ta grubą ramkę... Ale pewnie niedługo sam zacznę podobne wstawiać :P Chyba bardziej odwraca mój wzrok jak samo zdjęcie... Ale moją opinią nikt nie powinien się za bardzo sugerować ....
<<Być Amatorem- Człowiek uczy się przez całe życie>>
450D+ 18-55, D80+50/1.8