Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: wydruk 100x70 i problem z edycją zdjęcia

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Powiększać to normalnie, stopniowo, przez cmd+alt+i, czy do tego jakieś filtry odszumiające?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Powiększać to normalnie, stopniowo, przez cmd+alt+i, czy do tego jakieś filtry odszumiające?
    Fractale

połż gdzieś ten plik to Ci to zrobię

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Z tym stopniowym powiększaniem /najlepiej o 10 %/, czytałem, że to mit zakorzeniony w dużej części fotografujących. Jak znajdę ten tekst, postaram się zamieścić.

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Z tym stopniowym powiększaniem /najlepiej o 10 %/, czytałem, że to mit zakorzeniony w dużej części fotografujących. Jak znajdę ten tekst, postaram się zamieścić.
    Bo to jest mit - kiedyś w celach naukowych wałkowałem takie dwa czy trzy uczone tutoriale przez pół dnia (powiększanie drobnymi kroczkami, ostrzenie po każdym kroczku, blurowanie, znowu powiększanie...) i kicha wyszła totalna plus strata czasu - najlepiej i tak wyszło powiększenie jednym strzałem plus podostrzenie z głową. Jak pikseli brakuje - to brakuje. Do pewnego stopnia można próbować z tym walczyć, ale bez przesady...
    A noisem przy takim powiększeniu bym się nie przejmował: i tak zrobi się mydło

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Ja osobiście bym po powiększeniu dołożył sztucznie ziarno, zeskanowane z filmu (podawałem linki na forum).
    Fotograf platoniczny

Uprawnienia umieszczania postów