Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pewnie tylko gdzie to ma miejsce?
    Tutaj taki jeden sugeruje, że utyskiwania nic nie zmienią, w dodatku nie rozumie co to komu ma przynieść.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Tutaj taki jeden sugeruje, że utyskiwania nic nie zmienią, w dodatku nie rozumie co to komu ma przynieść.
    Napisałeś o ciągłym "głaskaniu i wychwalaniu" Canona. Gdzie to ma miejsce?
    Rozumiem odwracasz kota ogonem i próbujesz robić ze mnie obrońcę i wychwalającego. OK. Jest mi to obojętne. Ale jak czytam to forum to mam wrażenie, że tego wychwalania nie ma albo ginie ono w morzu nieustających jęków i zawodzenia jaki to Canon zły. Tak jest od lat. Dlatego zapytałem (min. w tej wypowiedzi) co to ma zmienić?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Napisałeś o ciągłym "głaskaniu i wychwalaniu" Canona. Gdzie to ma miejsce?
    Rozumiem odwracasz kota ogonem i próbujesz robić ze mnie obrońcę i wychwalającego. OK. Jest mi to obojętne. Ale jak czytam to forum to mam wrażenie, że tego wychwalania nie ma albo ginie ono w morzu nieustających jęków i zawodzenia jaki to Canon zły. Tak jest od lat. Dlatego zapytałem (min. w tej wypowiedzi) co to ma zmienić?
    W Canonie leją na to co ludzie wypisują na forach tylko patrzą na wyniki sprzedaży. Więc jedyny sposób nacisku na Canona to po prostu nie kupować jego pseudo-ulepszonych aparatów i czekać aż wypuszczą coś porządnego.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    W Canonie leją na to co ludzie wypisują na forach tylko patrzą na wyniki sprzedaży. Więc jedyny sposób nacisku na Canona to po prostu nie kupować jego pseudo-ulepszonych aparatów i czekać aż wypuszczą coś porządnego.
    Dokładnie tak samo uważam. Jedyna sensowna presja to nie kupować.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dokładnie tak samo uważam. Jedyna sensowna presja to nie kupować.
    No, to taki strajk można zrobić, ilu nas już ? Trzech ? trzeba jeszcze pare milionów i na bank zadziała.

Faktem jest, że nie ma takiej ilości osób, która by się czegoś takiego podjęła. Można zrobić globalny strajk, no i ile osób weźmie w tym udział ? 20.000 ? 60.000 ? To i tak nie te "sumy", aby wielki Canon ruszył choćby palcem. Niestety. A chętnie bym do takiego strajku przystąpił.
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Perf
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Faktem jest, że nie ma takiej ilości osób, która by się czegoś takiego podjęła. Można zrobić globalny strajk, no i ile osób weźmie w tym udział ? 20.000 ? 60.000 ? To i tak nie te "sumy", aby wielki Canon ruszył choćby palcem. Niestety. A chętnie bym do takiego strajku przystąpił.
    Gwarantuję Ci, że ponad 6,5 mld ludzi nie kupi tego aparatu. Możesz spać spokojnie

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Perf Zobacz posta
    Gwarantuję Ci, że ponad 6,5 mld ludzi nie kupi tego aparatu. Możesz spać spokojnie
    Chyba wiadomo, że chodzi o potencjalnych nabywców aparatów Canona a nie o ludzi, którzy się tym w ogóle nie interesują.
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Domyślnie

W Canonie leją na to co ludzie wypisują na forach tylko patrzą na wyniki sprzedaży.
    To są naczynia powiązane. Ty na forum zaczniesz narzekać na AF. To przeczyta koleś, który robi opis aparatu dla podrzędnego pisemka o fotografii i którym za bardzo się na tym nie zna, więc napisze co wyczytał na forum, taki opis przeczyta Kowalski, który chciał kupić aparat, więc zasięgnął opinii w prasie fachowej "Komputer Świat" tudzież innym tego typu odpowiedniku o fotografii i wybiera inny aparat, bo wyraźnie napisali, że w tym jest słaby AF.

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To się niestety nie uda ..... nie wszyscy przesiadają się ze starej 5 na marka , czy z 40 na 50.Gdyby tak było to mielibyśmy szansę, ale niektórzy przeskakują z 350 czy 20,30 a to już spory krok.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Więc jedyny sposób nacisku na Canona to po prostu nie kupować jego pseudo-ulepszonych aparatów i czekać aż wypuszczą coś porządnego.
    Przykro mi, ale ten plan ma jedną fundamentalną wadę. Każdy z nas ma do dyspozycji tylko jedno życie. Dla części z nas spory jego kawałek jest już za nami. Nie mam czasu na czekanie. Szczególnie, że nie ma żadnej gwaracji, że kolejny model spełni wszystkie moje oczekiwania.

Czas jest dla mnie zasadniczym parametrem równania, z którego wychodzi mi, że kupię ten aparat pomimo, że nie podoba mi się to posunięcie z autofocusem.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 07-10-2008 o 08:00
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów