Strona 145 z 315 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155195245 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 441 do 1 450 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    grono ludzi którzy nie oczekują że apart osiągnie na poziomie full automatycznej pracy (mam na mysli tryb pracy "hand up i serią") 100% precyzję.
    On właśnie jest bardzo dobry na poziomie full automatycznej pracy, dla ludzi, którzy nie wiedzą, że mają też inne punkty AF i że można je zmieniać, a nawet jak wiedzą, że można je zmieniać, to nie wiedzą po co by mieli to robić, gdyż punkt centralny działa wyśmienicie.

Gorzej z tymi, którzy nie chcą "hand up i serią", bo ich potrzeb aparat jakby nie uwzględnia, więc dobrze, że o tym wspomniałeś, chociaż pewnie myślałeś o poparciu swojej, a nie mojej tezy.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta
    Tak im dłużej czytam i ogladam to co produkuje 5D MkII to tym bardziej skłaniam sie do zakupu MkI. Czy sa tacy co maja zblizone poglądy?

Pozdrowki
    Paweł
    ja mam, już zrealizowane.
    dla osób z ograniczonym budżetem, przy założeniu, że chcą sprzet nowy polecam w zbliżonej cenie do nowego 5dmkII stara piatkę + 35L i masz za 8-8,5K PLN zestaw marzenie, po roku jak cena nowej piatki spadnie, poprawią choroby nowej puszki (o ile będą), można spokojnie wymienić. Nie wiem ile w tym prawdy ale ponoć stara piątka zaczęła się bardzo dobrze sprzedawać obecnie więc raczej nie liczyłbym na spadek ceny do 4K za nową puchę. Aktualnie u Towersa jest za 4,7, chyba taniej nie bedzie, ale to nigdy nie wiadomo. Radość z zestawu MKI+35L - bezcenna. Jeżeli ktoś ma fundusze, poczekałbym na MKII, pomijając kwestię AF, do której mam bardzo krytyczny stosunek, jest jednak sporo zmian, które dla wielu osób bedzie wystarczającym argumentem (i słusznie) za zmianą/dopłatą. Jeżeli natomiast ktoś ma fundusze tylko na nowe body i bedzie ciułał potem na dobra optykę, zdecydowanie polecam starą piątkę z dobrym szkłem. Moim zdaniem bedzie to w tej sytuacji dużo lepszy wybór.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Naprawdę ciągłe głaskanie i wychwalanie Canona nie jest nam na rękę.
    Pewnie tylko gdzie to ma miejsce?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No jak to gdzie? Na forum Nikona jest taki wątek o 5dmkII gdzie się nim zachwycają
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Tutaj taki jeden sugeruje, że utyskiwania nic nie zmienią, w dodatku nie rozumie co to komu ma przynieść.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Tutaj taki jeden sugeruje, że utyskiwania nic nie zmienią, w dodatku nie rozumie co to komu ma przynieść.
    Napisałeś o ciągłym "głaskaniu i wychwalaniu" Canona. Gdzie to ma miejsce?
    Rozumiem odwracasz kota ogonem i próbujesz robić ze mnie obrońcę i wychwalającego. OK. Jest mi to obojętne. Ale jak czytam to forum to mam wrażenie, że tego wychwalania nie ma albo ginie ono w morzu nieustających jęków i zawodzenia jaki to Canon zły. Tak jest od lat. Dlatego zapytałem (min. w tej wypowiedzi) co to ma zmienić?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Napisałeś o ciągłym "głaskaniu i wychwalaniu" Canona. Gdzie to ma miejsce?
    Rozumiem odwracasz kota ogonem i próbujesz robić ze mnie obrońcę i wychwalającego. OK. Jest mi to obojętne. Ale jak czytam to forum to mam wrażenie, że tego wychwalania nie ma albo ginie ono w morzu nieustających jęków i zawodzenia jaki to Canon zły. Tak jest od lat. Dlatego zapytałem (min. w tej wypowiedzi) co to ma zmienić?
    W Canonie leją na to co ludzie wypisują na forach tylko patrzą na wyniki sprzedaży. Więc jedyny sposób nacisku na Canona to po prostu nie kupować jego pseudo-ulepszonych aparatów i czekać aż wypuszczą coś porządnego.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    W Canonie leją na to co ludzie wypisują na forach tylko patrzą na wyniki sprzedaży. Więc jedyny sposób nacisku na Canona to po prostu nie kupować jego pseudo-ulepszonych aparatów i czekać aż wypuszczą coś porządnego.
    Dokładnie tak samo uważam. Jedyna sensowna presja to nie kupować.
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dokładnie tak samo uważam. Jedyna sensowna presja to nie kupować.
    No, to taki strajk można zrobić, ilu nas już ? Trzech ? trzeba jeszcze pare milionów i na bank zadziała.

Faktem jest, że nie ma takiej ilości osób, która by się czegoś takiego podjęła. Można zrobić globalny strajk, no i ile osób weźmie w tym udział ? 20.000 ? 60.000 ? To i tak nie te "sumy", aby wielki Canon ruszył choćby palcem. Niestety. A chętnie bym do takiego strajku przystąpił.
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    W Canonie leją na to co ludzie wypisują na forach tylko patrzą na wyniki sprzedaży.
    To są naczynia powiązane. Ty na forum zaczniesz narzekać na AF. To przeczyta koleś, który robi opis aparatu dla podrzędnego pisemka o fotografii i którym za bardzo się na tym nie zna, więc napisze co wyczytał na forum, taki opis przeczyta Kowalski, który chciał kupić aparat, więc zasięgnął opinii w prasie fachowej "Komputer Świat" tudzież innym tego typu odpowiedniku o fotografii i wybiera inny aparat, bo wyraźnie napisali, że w tym jest słaby AF.

Strona 145 z 315 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155195245 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów