Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Zdjęcie drużyny piłkarskiej do kalendarza

Bywalec Awatar dream catcher
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie Zdjęcie drużyny piłkarskiej do kalendarza

Jak w temacie. Czy obsłużę drużynę (zdjęcie całej ekipy, tzw. grupowe ) moją 50 1.4? Zakładam, że w sobotę będzie w miarę pogodnie, zdjęcie mam wykonać przed godziną 11. Jaką wartość f/ ustawić, skorzystać ze statywu czy z ręki strzelać...? Zawodnicy najprawdopodobniej będą ustawieni przed budynkiem klubu sportowego, ale nie wykluczam także płyty boiska. Jeśli ktoś chętny udzielić kilku wskazówek, proszę śmiało
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Wydaje mi sie że 50 to zły pomysł za wąska...co do f zależy jaka pogoda ale myślę ze min. 2.8

Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Kurczę, no jest ból, bo nic szerzej nie mam, chyba, że staruszek C 28-90 f/4.5-5.6 od analogowej 3setki... ale to chyba za duże ryzyko... :/
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jak tylko odejdziesz na odpowiednia odleglosc to w czym problem? No a na murawie to juz w ogole nie widze problemu.

Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Miejsca będzie dosyć, a jak z parametrami i statywem? Myślę, że GO powinna być w miarę duża, f/5.6?

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no statyw mozesz zobie zabrac - nie zaszkodzi. 5.6 pewnie wystarczy ale warto zrobic kilka dubli z roznymi nastawami. W koncu masz cyfraka.

Bywalec Awatar tasia
    Miasto
    Maszewo

Domyślnie

Często robię takie fotki - na pewno 50 jest fatalnym pomysłem - o wiele lepiej wypadnie 28-90 - weź statyw ustaw 5,6 i masz pewniaka.
    Canonierzy! Nadszedł czas działania
    >> Canon-FOTO-Klub <<

Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tasia Zobacz posta
    na pewno 50 jest fatalnym pomysłem.
    ze względu na ...? brak zooma? Możesz napisać coś więcej?

Cytat Zamieszczone przez tasia Zobacz posta
    o wiele lepiej wypadnie 28-90
    Tyle, że ten 28-90 to stary plastikowy kit od analogowej 3setki... czy to na pewno dobry pomysł? Jutro go podepnę, przetestuję, obadam... Chociaż bardziej skłaniał bym się do 50... Napisz coś więcej na ten temat. Z góry dzięki.

Coś już napisał Awatar ppawcio
    Miasto
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

ja ostatnio robiłem zdjęcie drużynie koszykarskiej 70-200 więc jeśli odejdziesz w miarę daleko to i 50 styknie
    pamiętaj, żeby zrobić na RAWach

Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

70-200 też jest w plecaku, ale nie brałem go pod uwagę Zawsze można strzelić kilka na 50, potem szybka zmiana na 28-90... hehe ale piłkarze przed meczem są z lekka niepokorni i nie lubią czekać więc ten manewr może nie wypalić

ps. masz może gdzieś zdjęcie drużyny robione tym 70-200?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów