Stopka do canona, najzwyklejsza mi się zdaje.
A co do wyzwalaczy, to działają one chyba z każdą lampą.
Stopka do canona, najzwyklejsza mi się zdaje.
A co do wyzwalaczy, to działają one chyba z każdą lampą.
Wielkie dzięki za pomoc, rozłożyłem lampę, uciąłem jej kable łączące te niepotrzebne bolce i już błyska pełnią sił.
No właśnie z tym, że nie koniecznie. A ze stopką/elektroniką Canona to już wogóle różnie bywa. Nie zapominaj że te wyzwalacze są taniei chińskie
Najlepiej to jakbys rozkrecił tą stopke i poprostu pozbył sie tych 4 styków. Wtedy powinna wyzwalać tak samo i na aparacie i z wyzwalaczem. A jeśli nie to taśma izolacyjna etc. Pokaż jeszcze przód i tył tej lampy, mam przeczucie że to może być tyrystor.
EDIT: No chyba czytałeś moją odpowiedź dokładnie kiedy ją pisałem![]()
Ostatnio edytowane przez MaciekH ; 17-09-2008 o 18:25
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
Próbowałem tam z początku wsadzić jakąś taśmę, bądź coś innego nieinwazyjnego, ale ciężko wcisnąć, poza tym, nie będę się męczył za każdym razem lampę zakładając.
A co do chińskich radiówek, to te akurat: http://allegro.pl/show_item.php?item...+wys%C5%82any., które chcę kupić wg kilku niezależnych źródeł działają i to nawet nieźle, a dla mnie nawet jeśli czasem nie błysną, to i tak wystarczy. Poza tym, przy ich cenie, to nawet ich chińskość można wybaczyć :-)