odczucia sia chyba mieszane .... tyle czekania, u konkurencji wysyp nowosci, a canon zrobil na szybko jakas puszke zeby pokazac sie na tle konkurencji i wlozyl w nia to co zdazyl dopracowac, na reszte chyba w przyszlosci
odczucia sia chyba mieszane .... tyle czekania, u konkurencji wysyp nowosci, a canon zrobil na szybko jakas puszke zeby pokazac sie na tle konkurencji i wlozyl w nia to co zdazyl dopracowac, na reszte chyba w przyszlosci
Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo
jestem zwolennikiem rozszerzania możliwości aparatów, skoro lustrzanki *mogą* robić filmy, to niech je robią, ale ... dlaczego 5D, nie 50D? przeciez 5D jest bardziej studyjny, poza tym targetowany na ludzi, którzy raczej gotowi są wydać kasę na dedykowany sprzęt, jeśli chce im się akurat kręcić filmy. filmy powinny być w 450D, 50D, ale w 5D naprawdę niekoniecznie. oczywiście nic nie szkodzi, niech kręci, ale to jednak dziwna polityka. nie wiem, gdzie ludzie kręcą najwięcej filmów. na wakacjach? gabaryty 5D są mało wakacyjne.
ps. czy to znaczy, ze już nie będzie premier obiektywów na jesieni?
Apeluję o zamknięcie tego wątku do czasu pojawienia się pierwszych hands-onów.![]()
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Ok. W końcu udało się wbić na oficjalną stronę, rzeczywiście jest jeden krzyżowy, reszta horyzontalna - link. Na dpreview się pośpieszyli.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Fajny aparacik. Przydało by sie go miec...
Ciekawe jak bedzie wygladal obrazek na ISO 25k - czy wreszcie bedzie mozna robic foty w kościele na f/8))
z pierdołek jest tez czteropoziomowy wskaźnik naładowania akumulatora![]()
Skandalem jest fakt żę nie dali "detekcji twarzy" normalnie śmieszne żę by w aparacie tej klasy nie było tak podstawowej funkcji...![]()
Dopóki Canon nie dostanie porządnie po d... od innych, widać nie zrezygnuje z ostrożnej, delikanej ewolucji i rewolucyjnych zmian nie zaoferuje.
Może mieli 2 wersje puszki, ale po premierze Sony stwierdzili, że taniej będzie wypuścić wersję zachowawczą. Cała nadzieja w Nikonie. Ten pewnie niedługo wsadzi AF z D300 do budżetowych body, a AF w wyższych modelach jeszcze bardziej usprawni. Jak jeszcze Nikon wypuści nieco stalek...
Canon stwierdził chyba, że aby "jedynki" zachowały prymat, łatwiej hamować "piątki" niż ulepszać "jedynki". Oszczędna strategia...
Ale ja się z jednej strony cieszę. Nie będę miał parcia na wymianę "starego" 5D na nowy. :-D
niestety chyba pójdę w koszty, a już myślałem że będę mógł masłem d..e otrzec. Ten AF do reporterki slubnej to porażka, wiec trza myśleć o MARKu...;(