Strona 8 z 315 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

odczucia sia chyba mieszane .... tyle czekania, u konkurencji wysyp nowosci, a canon zrobil na szybko jakas puszke zeby pokazac sie na tle konkurencji i wlozyl w nia to co zdazyl dopracowac, na reszte chyba w przyszlosci
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Coś już napisał

Domyślnie

jestem zwolennikiem rozszerzania możliwości aparatów, skoro lustrzanki *mogą* robić filmy, to niech je robią, ale ... dlaczego 5D, nie 50D? przeciez 5D jest bardziej studyjny, poza tym targetowany na ludzi, którzy raczej gotowi są wydać kasę na dedykowany sprzęt, jeśli chce im się akurat kręcić filmy. filmy powinny być w 450D, 50D, ale w 5D naprawdę niekoniecznie. oczywiście nic nie szkodzi, niech kręci, ale to jednak dziwna polityka. nie wiem, gdzie ludzie kręcą najwięcej filmów. na wakacjach? gabaryty 5D są mało wakacyjne.

ps. czy to znaczy, ze już nie będzie premier obiektywów na jesieni?

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Apeluję o zamknięcie tego wątku do czasu pojawienia się pierwszych hands-onów.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie wiem gdzie to piszą. Natomiast z bardzej dokładnych analiz wynika, że są przynajmniej trzy takie punkty. Choć wciąż czekam na jakieś bardziej kompetentne informacje. Phil - kiedy dasz hands on ?
    Ok. W końcu udało się wbić na oficjalną stronę, rzeczywiście jest jeden krzyżowy, reszta horyzontalna - link. Na dpreview się pośpieszyli.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Fajny aparacik. Przydało by sie go miec...

Ciekawe jak bedzie wygladal obrazek na ISO 25k - czy wreszcie bedzie mozna robic foty w kościele na f/8 ))

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Ok. W końcu udało się wbić na oficjalną stronę, rzeczywiście jest jeden krzyżowy, reszta horyzontalna - link. Na dpreview się pośpieszyli.
    Ufff, ulżyło mi, już wiem że nie wydam pieniędzy na 5D Mk II

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

z pierdołek jest tez czteropoziomowy wskaźnik naładowania akumulatora

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GLE

Domyślnie

Skandalem jest fakt żę nie dali "detekcji twarzy" normalnie śmieszne żę by w aparacie tej klasy nie było tak podstawowej funkcji...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dopóki Canon nie dostanie porządnie po d... od innych, widać nie zrezygnuje z ostrożnej, delikanej ewolucji i rewolucyjnych zmian nie zaoferuje.
    Może mieli 2 wersje puszki, ale po premierze Sony stwierdzili, że taniej będzie wypuścić wersję zachowawczą. Cała nadzieja w Nikonie. Ten pewnie niedługo wsadzi AF z D300 do budżetowych body, a AF w wyższych modelach jeszcze bardziej usprawni. Jak jeszcze Nikon wypuści nieco stalek...

Canon stwierdził chyba, że aby "jedynki" zachowały prymat, łatwiej hamować "piątki" niż ulepszać "jedynki". Oszczędna strategia...

Ale ja się z jednej strony cieszę. Nie będę miał parcia na wymianę "starego" 5D na nowy. :-D

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

niestety chyba pójdę w koszty, a już myślałem że będę mógł masłem d..e otrzec. Ten AF do reporterki slubnej to porażka, wiec trza myśleć o MARKu...;(

Strona 8 z 315 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów