Nie - nawet przez chwilę się zastanawiałem, ale generalnie to nie widzę potrzeby - zrzuciłem ostatnio ~60GB i zeszła jedna kreska. Kolega ma - dostał gratis kupując w hyperdrive.pl
Mam Colorspace'a bez 0 (w ogole to chcialem Space ale nie bylo wtedy) - różnią się wielkością ekranu (chyba), poza tym funkcjonalność taka sama...
Na ekranie można oglądać RAW z histogramem i danymi o ekspozycji, ale specjalnie do szczęścia mi to potrzebne nie jest (szczególnie jak się zrzuca 60GB zdjęć ;-) )
Zaprezentowano wersję UDMA tego databanku:
http://www.imaging-resource.com/NEWS/1222388806.html
Najszybszy na świecie transfer UDMA 40MB/s - backup z weryfikacją karty 2GB w minutę
Najdłuższy na świecie czas działania na jednym ładowaniu (zgrywanie do 250GB danych) - ładowanie przez zasilacz, usB lub ładowarkę samochodową.
Wymienny dysk do 500 GB SATA z założonymi fabrycznie wieloma partycjami.
SMART dla dysków.
USB z funkcją OTG host
Wyświetlacz QVGA 3,2" z autorotacją po obróceniu urządzenia.
Zoom do 100%.
Histogram R/G/B/L, pokaz slajdów, EXIFów, szukanie po danych z EXIFów.
Sprawdzanie CRC podczas zgrywania nie powodujące opóźnienia zgrywania.
Szybki podgląd każdego RAWA (nawet ze średniego formatu)
Wbudowane odzyskiwanie danych z karty (unformat/undelete)
Przyrostowe zgrywanie z karty, tzn. pomija zgrane już wcześniej dane
Można pisać skrypty, np. zgrywanie RAW i JPG do oddzielnych folderów itp.
Zaawansowany menedżer plików
Benchmarki karty, dysku
2 sloty na 14 rodzajów kart (CF Type I/II, MD, SD, SDHC, MMC, MS, MS MagicGate, MS Select, MS PRO, MS PRO MagicGate, xD, xD Type-M/H)
Małe rozmiary (133 x 75 x 26 mm) i waga (298g)
Dostępność od października w sugerowanych cenach (80GB:$339, 120GB:$379, 160GB:$399, 250GB:$499, 320GB:$539, 500GB:$599)
Widok: http://www.imaging-resource.com/NPIC...E_UDMA_1_L.JPG
Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...
FaaaaajnyyMoże się jeszcze zastanowię nad planami przejścia w 100% na karty w następnym roku
Ale najpierw niech parę reviews potwierdzi to "world's longest lasting battery" :P