Strona 51 z 52 PierwszyPierwszy ... 4149505152 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 519

Wątek: Legitymacja fotoreporterska??

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawpl Zobacz posta
    może jeszcze zdjęcie
    sprawa oczywista nie godna wspomnienia:wink:
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artprof Zobacz posta
    lp.legitymacji
    przydział (pisanie/focenie/komentowanie)
    okres ważności
    imię i nazwisko
    tytuł prasowy
    ISSN z kodem EAN 13
    nr.rejestracji sądowej tytułu
    oświadczenie naczelnego
    podpisy: twój i naczelnego
    ew. godło państwowe jeżeli wybierasz się np. Chin focić mur.

chyba niczego nie pominąłem.
    Nawet trochę dodałeś.

Musi być redakcja, ISSN, imię i nazwisko osoby na jaką wystawiona jest, numer i ważność, chyba zdjęcie. Moja nie ma na przykład ani żadnych podpisów, ani godła mimo że ma uwagi w kilku językach, nie ma żadnego kodu EAN 13.

Uzależniony

Domyślnie

Kilkustronnicowa ślicznie oprawiona książeczka w formacie ca. karty kredytowej ze zdjęciem, nazwą firmy (+logo), zdarza się że i godłem , numerem, nazwą "legitymacja służbowa", podaną w 4 językach formułką np.: "władze cywilne i wojskowe w kraju oraz placówki dyplomatyczne i konsularne w kraju i za granicą proszone są o udzielenie mu poparcia i pomocy w wykonywaniu obowiązków słuzbowych" i coroczna prolongata. A do tego ID na plastiku (na smycz) ze zdjęciem w laminacie, naazwa, logo, numer i duży napis Press. Na odwrocie ta sama formuła w 2 językach. Albo laminat ze zdjęciem, dużym napisem Prasa, nazwiskiem, numerem, terminem ważności (zdarza się bezterminowo) i podpisem naczelnego, nazwą redakcji i na odwrocie: "Wszystkie osoby i instytucje prosimy uprzejmie o udostępnienie naszemu dziennikarzowi wszelkich informacji" +eng. NIgdzie nie ma ISSN ani jakichkolwiek kodów. Takie dwa przykłady kwitów dziennikarsko/fotoreporterskich ludzi, którzy rzeczywiście pracują w lub dla prasy.
    Ostatnio edytowane przez rolaj ; 14-09-2008 o 01:57

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...

Moja miała format legitymacji SB (składana wzdłuż krótszego boku mniej więcej format karty kredytowej - celowy zabieg . Wytłoczone logo na zewnętrznej okładce ze skaju, w środku imię, nazwisko, zdjęcie, numer, stanowisko, prośba o udzielenie pomocy i miejsce na pieczęcie z ważnością.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A tak naprawdę to może mieć nawet wielki napis **** bo nie ma żadnego wzoru takiej legitymacji.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Nawet trochę dodałeś.

Musi być redakcja, ISSN, imię i nazwisko osoby na jaką wystawiona jest, numer i ważność, chyba zdjęcie. Moja nie ma na przykład ani żadnych podpisów, ani godła mimo że ma uwagi w kilku językach, nie ma żadnego kodu EAN 13.
    EAN 13 jeszcze do niczego się nie przydał w pleneże, ale te kreski otwierają mi za to pokój redakcyjny
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

Yoghurt
    Guest

Domyślnie

Nie wiem jak w Polsce, ale może i tu przyda się coś takiego:

http://bighugelabs.com/flickr/badge.php

Domyślnie

Gdzie i za ile można takową legitymacje zamówić? Jestem chętny

Zablokowany

Domyślnie

Zamówić? O tempora o mores. Ja mam dwie z dwóch różnych firm, jedna jak z Ormo - redakcja, druga porządniejsza - agencja. Ale nie rozumiem dlaczego legitymację (czyli dowód legitymizujący/uprawniający człowieka do realizowania zadań w imieniu firmy X) ma dostać każdy kto chce mieć legitę press. To jakaś paranoja.

Domyślnie

Myślałem ze legitymacja jest dla użytkowników sprzętu foto, dla tego kto chce takową posiadać.

Strona 51 z 52 PierwszyPierwszy ... 4149505152 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów