Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Ustawienie lampy "na druga kurtyne"

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jak sie pewnie domyslacie sprawdzilem WSZYSTKIE mozliwosci z wciskaniem klawiszy... Oba naraz byly oczywiscie wsrod nich jak i przytrzymywanie przez kilka minut, proszenie, glaskanie i proba przekupstwa... Nic z tego.

Zapewne powodem bedzie moj czeski blad badz tez wada. Nim jednak poczynie jakies kroki poradze sie znajomego fotografa, by sam moja lampe "podotykal". W ten sposob wyeliminuje pierwsza z mozliwosci...
    Sprzet: Canon 5D i 3, AF 17-40 f.4, AF 24-105 f.4 IS, AF 200 f.2,8, Speedlight 550.

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

A w jakim trybie focisz? Nie miałem do czynienia z 5D ale czy czasem nie ma ograniczeń w stylu... np. na priorytecie przesłony nie działa błysk na druga kurtynę alboco... popatrz pod tym kątem w instrukcji może...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak samo jak powyzej, sprobowalem na manualu, bulb a takze preselekcji przeslony. Wynik ten sam
    Sprzet: Canon 5D i 3, AF 17-40 f.4, AF 24-105 f.4 IS, AF 200 f.2,8, Speedlight 550.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zakrzi Zobacz posta
    Tak samo jak powyzej, sprobowalem na manualu, bulb a takze preselekcji przeslony. Wynik ten sam
    1/ a próbowałeś bez aparatu, taka jak pisałem?

2/ co z analogiem EOS 3? to samo?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak probowalem jak mi napisles...

Ale moje problemy sie skonczyly! Tak jak myslalem wdal sie czeski blad i to duzego kalibru! Przelacznik u podstawy lampy off/master/slave byl wlaczony na master! Po wylaczeniu go wszystko dziala jak nalezy!

Dzieki panowie za pomoc i czas, na szczecie ta modelka to moja dobra znajoma, nic straconego, za pare dni na nowo poprobujemy!
    A z modelka nic straconego, bo to moja dobra znajoma, tak wiec za pare dni w koncu poprobujemy z flashem na druga kurtyne!!! Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zakrzi Zobacz posta
    Ale moje problemy sie skonczyly! Przelacznik u podstawy lampy off/master/slave byl wlaczony na master! Po wylaczeniu go wszystko dziala jak nalezy!
    W sumie dziwne, ponieważ instrukcja na str 15. oznamia, że jeżeli lampa została zamontowana na aparacie i jest używana jako pojedyncza a jednocześnie przełącznik off/master/slave został w pozycji 'master' lub 'slave' to mimo wszystko lampa powinna działać ta jakby był on w pozycji 'off'.

(z wyjątkiem przypadku, gdyby został wyłączony błysk lampy głównej, ale u Ciebie raczej tej sytuacji nie było, ponieważ wtedy nie wyzwalałaby błysku, a u Ciebie błyskała, tylko jakby "zawiesiła się" w trybie HSS).

Niemniej najważniejsze, że problem "się rozwiązał" i nie trzeba lampy słać do serwisu.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

W 580exII tez nie działa błysk n 2. kurtyne przy włączonej opcji master:/
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów