Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 69

Wątek: 40D z USA?

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Ja kupilem Canona 40D +kit z statywem w zestawie za 1260$ w tym wliczone jest tax i przesylka do domu(obecnie jestem w usa)
    zajzyj na www.newegg.com
    Co do tych niskich cen na stronkach to nie jest sciema. Sa takie, ale trzeba zobaczyc co jest w zestawie. za 600$ mozna kupic same body, czyli bez szkielka, ladowarki i kabli. Trzeba uwaznie czytac co jest tam napisane
    W sklepie np BestBuy kusztuje 1300$ + TAX to bedzie z 1400$ takze zaoszczedzilem 140$ do tego dostalem statyw.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez credance Zobacz posta
    W cuda nie wierzę, dlatego pomimo pozytywnego feedbacku i oceny na resellerratings doszukiwałem się jakiegoś wałka. Po głębszym przeszukaniu forum i internetu w ogóle, chyba jednak zrezygnuję z zakupu w USA. Wychodzi na to, że lepiej się wstrzymać, dozbierać parę groszy, kupić puszkę w kraju niewiele (bo zaledwie jakieś 200zł w stosunku do ceny z B&H) drożej i spać spokojnie.
    Pozytywny feedback bierze sie stad, ze oni biora wielkie sumy za przesylke (bez wzgledu na to , co bylo w ogloszeniu) i strasza dodatkowymi oplatami za zwrot. Potem biora to co wyslali z powrotem i zwracaja pieniadze bez wielkich potracen albo sie ukladaja z niezadowolonymi tylko pod warunkiem pozytywnego feedbacku, ktory dyktuja. Prawie kazdy daje sie przekupic, bo przeciez ich klientela to raczej nie sa ludzie gotowi poswiecic pare $ dla sprawy.

Natomiast kupowac w USA mozna, tylko niekoniecznie od takich cwaniakow z Brooklyn, NY , ktorych przeciez latwo rozpoznac (ten sam sklep wystepuje pod wieloma nazwami np. shopsunshine). Sprawdz ceny na B&H, Adorama, Amazon.com, newegg.com. Jezeli jest to popularny, nowy towar SLR nigdzie go znaczaco taniej nie kupisz, kropka. A na ebay to raczej uzywane od prywatnych osob ktore pozbywaja czesto nowego sprzetu zeby kupic inny.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez RAdoCanon Zobacz posta
    Ja kupilem Canona 40D +kit z statywem w zestawie za 1260$ w tym wliczone jest tax i przesylka do domu(obecnie jestem w usa)
    zajzyj na www.newegg.com
    Co do tych niskich cen na stronkach to nie jest sciema. Sa takie, ale trzeba zobaczyc co jest w zestawie. za 600$ mozna kupic same body, czyli bez szkielka, ladowarki i kabli. Trzeba uwaznie czytac co jest tam napisane
    W sklepie np BestBuy kusztuje 1300$ + TAX to bedzie z 1400$ takze zaoszczedzilem 140$ do tego dostalem statyw.

Kupiles za $600 tam gdzie jest bez baterii i ladowarki? Niestety nie da sie. Zdaje sie, ze kupiles w newegg, wiec chyba wprowadzasz w blad. Sprzedawcow "bez ladowarki" radze omijac bardzo szerokim lukiem, bowiem sa to oszusci. Bez ladowarki w tej cenie nikomu nic nie sprzedadza.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 21-08-2008 o 21:39 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Kupiles za $600 tam gdzie jest bez baterii i ladowarki? Niestety nie da sie. Zdaje sie, ze kupiles w newegg, wiec chyba wprowadzasz w blad. Sprzedawcow "bez ladowarki" radze omijac bardzo szerokim lukiem, bowiem sa to oszusci. Bez ladowarki w tej cenie nikomu nic nie sprzedadza.
    Zle mnie zrozumiales. Tam gdzie ja kupowalem cena jest jednoznaczna do tego co jest w pudelku. Co do tego body za 600$ to znajomy juz sie spotkal z taka oferta. Myslal ze jest tanio wiec zamowil. Za kilka dni zadzwonili i pytali sie czy chce dokupic do niego baterie, kable no i obiektyw co by go kosztowalo drugie 600$ + tax i przesylka. Wiem ze to jego blad bo nie przeczytal uwaznie co dokladnie jest w tej cenie. Spojzmy na to z innej strony. Ile moze byc takich jak on??

Zablokowany
    Miasto
    białystok

Domyślnie

Jak kupiłem w USA trabanta i 30D i kilka szkieł. Teraz przymierzam się do kupna 5d też w USA na EBAYu. Kilka godzin wertowania i zawsze coś ciekawego znajdę. Mam przyjaciół w stanach, towar idzie do nich. Oni go pakują i wysyłają Polamerem. Nigdy nie zapłaciłem żadnego cła czy vatu. Osobiście polecam tam zakupy jeżeli ktoś ma taką możliwość.

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez efish Zobacz posta
    Jak kupiłem w USA trabanta i 30D i kilka szkieł. Teraz przymierzam się do kupna 5d też w USA na EBAYu. Kilka godzin wertowania i zawsze coś ciekawego znajdę. Mam przyjaciół w stanach, towar idzie do nich. Oni go pakują i wysyłają Polamerem. Nigdy nie zapłaciłem żadnego cła czy vatu. Osobiście polecam tam zakupy jeżeli ktoś ma taką możliwość.
    a jak ci wysylaja paczke, po przez transport morski czy lotniczy? Z tego co wiem to lotniczym jest duze ryzyko zaplacenia cla poniewaz skanuja wszystkie paczki. Jesli wysylales transportem morskim to ile czekales na paczke ?

Ciawarez
    Guest

Domyślnie

Witam,

nie chcąc robić balaganu podłaczę się pod tą dyskusję...
    jako, że nie znalazłem konkretów przeszukuąc forum.
    Kupiłem również aparat w Stanach i oczywistym problemem jest brak "europejskiej" ładowarki.
    Czy ktoś może podopowiedzieć rozwiązanie?!
    Czy jest dostępna jakaś przejściówka, czy może trzeba nabyć całą europejską ładowarkę?!

dzięki.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ciawarez Zobacz posta
    Kupiłem również aparat w Stanach i oczywistym problemem jest brak "europejskiej" ładowarki.
    Czy ktoś może podopowiedzieć rozwiązanie?!
    Przejść się do MM i za 15 pln kupić przejściówkę z amerykańskiej na polską. Ładowarka jest dwunapięciowa...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Pozytywny feedback bierze sie stad, ze oni biora wielkie sumy za przesylke (bez wzgledu na to , co bylo w ogloszeniu) i strasza dodatkowymi oplatami za zwrot. Potem biora to co wyslali z powrotem i zwracaja pieniadze bez wielkich potracen albo sie ukladaja z niezadowolonymi tylko pod warunkiem pozytywnego feedbacku, ktory dyktuja. Prawie kazdy daje sie przekupic, bo przeciez ich klientela to raczej nie sa ludzie gotowi poswiecic pare $ dla sprawy.
    .
    Sorry, ale bzdury wypisujesz. Sprzedawca na ebay nie może wystawić negatywa, a ebay i paypal nie patyczkują się z oszustami. Chyba, że twierdzisz, że te ponad 4000 pozytywnych komentarzy uzyskali włamując się na serwer ebay lub szantażując wszystkich niezadowolonych tak, że nikt z nich nie odważył się podnieść głowy. W dodatku w usa dają free shipping.
    Poczytaj ich negatywy, ludzie marudzą bo celnicy dowalili tax albo wysyłka się opóźniła, cała reszta jest happy.
    Z takim podejściem to chyba zostają zakupy w stacjonarnym oficjalnym salonie canon po recommended retail price bez rabatów, bo pewnie upusty dają tylko na wadliwe sztuki.
    Można byc ostrożnym, ale to co piszesz to ciężka paranoja a nie ostrożność.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Sorry, ale bzdury wypisujesz. Sprzedawca na ebay nie może wystawić negatywa, a ebay i paypal nie patyczkują się z oszustami. Chyba, że twierdzisz, że te ponad 4000 pozytywnych komentarzy uzyskali włamując się na serwer ebay lub szantażując wszystkich niezadowolonych tak, że nikt z nich nie odważył się podnieść głowy. W dodatku w usa dają free shipping.
    Poczytaj ich negatywy, ludzie marudzą bo celnicy dowalili tax albo wysyłka się opóźniła, cała reszta jest happy.
    Z takim podejściem to chyba zostają zakupy w stacjonarnym oficjalnym salonie canon po recommended retail price bez rabatów, bo pewnie upusty dają tylko na wadliwe sztuki.
    Można byc ostrożnym, ale to co piszesz to ciężka paranoja a nie ostrożność.
    Otrzymalem pomocny telefon od Kevina i niniejszym wycofuje moja negatywna opinie o firmie sunshine /pyxis camera.
    Jest to firma o wysokim standardzie obslugi klienta.
    Kevin byl wspanialy, bardzo cierpliwy, wysokiej klasy specjalista i pomogl mi rozwiazac moj problem. Polecam wszystkim zakupy w shopsunshine.

http://www.ripoffreport.com/reports/...Off0285879.htm

Uzależniony

Domyślnie

Tu jest bardzo interesujący opis oszust firmy o której piszemy,http://www.ripoffreport.com/searchre...0&searchtype=0

Domyslam się, że narazie się tylko czają i dlatego mają 99,3% pozytywów.
    Cwaniaki nawet baterię wpisali do opisu... ba, nawet paypal zastraszyli żeby dał 2000$ ubezpieczenia na ich aukcje!

To, że wkladają do zestawu praktycznie bezwartościowe, dla znajacego się na sprzęcie, dodatki nie znaczy od razu że są oszustami jak starasz się sugerować.

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów