Tak
Nie
I mamy nowa 5 tylko im sie zero(0) przyczepilo![]()
Markieting Pany, Markieting. Nie uwiężę, że "wyciek" pojawił się ot tak po prostu przez błąd kogoś - markieting szeptany stosują nawet największe firmy - a, że stał się prostszy w obecnych czasach to już inna para kaloszy.
Zasada jest prosta (IMHO), puścić wyciek o chłamie na samym początku (50D - w sensie oczekiwań), żeby potem ludziki całowały po rękach, że jednak nie będzie chłam tylko troszkę lepszy 5D (jakkolwiek to się będzie nazywać).
Chlam bedzie, bo stosujac nomenklature kwanona, to ich puszki mozna podzielic tak:
AF nie trafiajacy, AF czasem trafiajacy, AF trafiajacy.
W 40 lub w tej 50 ktora bedzie jesli nie full frame to przynajmiej AF powinno byc od 1dynek. Tak jak to jest u nikosia, 300d i 3d maja ten sam AF.
Canon t sie zachowuje tak, jakby dobry i celny AF to byla jakas nowinka techniczna. Sorry ale to tak jakbym kupil samochod ktory krzwo jezdzi.
Nie z takiej samej, ale trochę lepszej - i dlatego ludzie się będą cieszyć. Dodadzą kilka bajerów więcej (aniżeli różnica pomiędzy 40D a 50D) i będzie gitara. Skwitowane to zostanie przez większość osób - skok technologiczny FF większy niż cropa - niskim kosztem zamkną ludziom twarze. Czyli różnic pomiędzy 40D a 50D będzie powiedzmy 6 (nie wiem ile - nie liczyłem) a pomiędzy 5D a następcą będzie powiedzmy 10 różnic. Ot takie moje zdanie.
A co do rozumienia - w pisowni jest trudno wytłumaczyć pierdoły markietingowe - dlatego stosowane są tam różne tabelki, wykresiki, rysuneczki itp. Zresztą mam problem z przekazywaniem swoich teorii dalej metodą piśmienniczą :rolleyes:![]()
To na bank. 5D przecież był w parze z 20D.
20D
30D (+ 3 nowinki)
40D (+ 5 nowinek?)
50D (+ 6 nowinek?)
czyli w sumie 14 nowości, dając aż np. 14 ficzerów, ludziom zamkną buźki a dla nich to przecież i tak nie wielki wydatek już za opracowane bajery. Marketing jest beznadziejny. ;]
-| Canon 5D | Canon 7D |
-| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |