Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: Zakupy w RTV EURO AGD na 30 rat

Zablokowany
    Miasto
    białystok

Domyślnie

Ja chciałem coś tam kupić w Euro AGD, Oczywiście raty 30 x 0%. Człowiek wylicza mi raty i coś mi nie gra. Oczywiście maga ubezpieczenie od śmierci teściowej, ataku kosmitów itp.
    A brałem parę rzeczy w MM. I jak jest akcja 30 x 0% lub ostatnio 20 x 0% to tak rzeczywiście jest (może zależy od polityki danego marketu). Ale jak coś kupuje to zawsze sprawdzam cenie gdzie indziej bo wiadomo, na czymś muszą zarabiać. Ostatnio znajomy z MM opowiadał mi że stała u nich lodówka, za nic na świecie nie chciała się sprzedać (raty 0% czy obniżki cen.. nic) no i wpadli na pomysł podwyższenia ceny.. i co ?? sprzedała się tego samego dnia.

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

kupowalem juz w euro rzeczy na raty... i nie ma żadnych ukrytych akcji... jak jest 0% to poprostu jest 0 % i tyle

Co do postu wyżej.....

Ubezpieczenie nie jest konieczne-możesz zrezygnowac z niego a gwarancje i tak będziesz miał....

ja nie bralem ubezpieczenia-i kwota byla normalnie podzielona TYLKO na 20 rat(w moim przypadku)

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amok Zobacz posta
    ... nie ma żadnych ukrytych akcji... jak jest 0% to poprostu jest 0 % i tyle
    Oczywiście ponieważ oprocentowanie wliczone jest już w cenę sprzętu.
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Dokładnie, raty wliczone w cenę. Nawet kiedy wydaje się że sprzęt jest w normalnej (niskiej) cenie. Jak się człowiek dowiaduje ile naprawdę kosztuje sprzęt który się kupiło to włos się jeży i nóż w kieszeni otwiera. Ostatnio kumpel który ma sklep kupował myszki bezprzewodowe A4Techa za 18zł w hurtowni normalnie w sklepie ani na allegro nie kupi się tej myszki poniżej 80zł. Niezła przebitka a potem raty 0% :-?

JG
    5D, 400/5.6L ;17-40/4L ;50/1.4 ;70-200/4 L;24-105/4L; M42

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Oczywiście ponieważ oprocentowanie wliczone jest już w cenę sprzętu.
    generalnie zgadzam sie ale nie do konca.
    przy urzadzaniu mieszkania chcialem kupic cale agd przez internet - bo taniej.
    przez internet udalo mi sie kupic tylko 1 rzecz - plyte gazowa (w hoopli). ile nerwow mnie to kosztowalo juz nie bede pisal (czas dostawy byl bardzo wazny).
    reszte sprzetu kupilem w mediam, saturnie i euro.
    dlaczego?
    poniewaz ten sprzet, ktory chcialem kupic (specjalnie nie generalizuje, ze wszystko tam jest tansze..) byl badz tanszy badz w porownywalnej cenie.
    co z tego, ze np lodowke kupie 150pln taniej w sklepie internetowym jak za jej dostawe zaplace 80 - 100 pln? lodowke kupilem w euro na faktyczne raty 0% (zrezygnowalem z ubezpieczenia) z darmowa dostawa.
    na nieszczescie lodowka byla lekko uszkodzona (a dokladnie polka szklana byla w srodku rozbita). i tutaj kolejny plus zakupow w sklepie - pojechalem do sklepu i od reki dostalem polke z lodowki ze sklepu. nie musialem czekac na doslanie jej ze sklepu internetowego.
    pralke i zmywarke kupilem w promocji bez Vat. cena pralki zrownala sie z cena z internetu, zmywarka byla tansza o ponad 200pln niz w internecie (nie wliczam tu jeszcze ceny dostawy - roznica bylaby wieksza).
    piekarnik znowuz kupilem w saturnie. kupilem w piatek przed zamknieciem sklepu - w sobote mialem go w domu.

oczywiscie nie mowie, ze zakupy w internecie sa zle itp. sam kupuje mnostwo rzeczy w internecie. ale jak we wszystkim trzeba miec rozwage i porownywac ceny bo nie zawsze tam jest taniej.

koncze przydlugi post i pozdrawiam
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów