Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Camera RAW problem

Dopiero zaczyna Awatar canonierman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja miałem podobny problem.Najlepiej jest W PS w zakładce bodajże help wcisnąć update i ściągnąć cały pakiet uaktualnień.U mnie później po instalacji tego pakietu wszystko działa jak należy. A na marginesie ,czy ktoś miał podobny problem który mnie czasem nachodzi: mianowicie- robie zdjęcia 40d w rawach i czasami poprzez bridge nie moge niektórych rawów otworzyć są miniatury,a ctrl+R nie działa,dopiero podwójny klik i otwiera się raw w PS. Spotkał się ktoś kiedyś z czyms takim?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Po usunięciu plików i ponownym wklejeniu pliki otwierają się w CR z poziomu bridge
    Ostatnio edytowane przez canonierman ; 26-07-2008 o 14:15 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Albo ciągle robisz coś nie tak albo my nie rozumiemy co chcesz osiągnąć.
    Niestety - zdalna diagnoza już tu niewiele pomoże. Musisz kogoś kumatego przed komputer zaciągnąć i pokazać mu toto palcem .
    Ok. Założyłem, że robię cos nie tak.
    Poprosiłem kumpla, który ma Canona 5d i robi w RAW, używa PS CS3 itd.
    Zdeinstalowany cały PS, zainstalowany na nowo, od poczatku (katalog Plug-ins jest we własciwym miejscu jak pisał Vitez), odpalamy... i nic. Dalej nie otwiera zdjęć wykonanych w RAW.
    Kumpel skopiował na mój komp swojego RAWa wykonanego na C5d i .... otworzył go!!!
    Co jest grane?
    Jego Rawa otworzył, mojego (wykonanego 40d) nie...
    Czy ktos spotkał się z podobnym problemem?
    Vitez - możesz coś doradzić?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A to RAW czy sRAW ?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vitez Zobacz posta
    a to raw czy sraw ?
    raw...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No cóż... pozostaje ci jedynie... kupić 5D

A bardziej serio to możesz ewentualnie albo pomęczyć pomoc techniczną Adobe albo zmienić program.

5D jest starszy niż 40D i objawy jedynie wskazują że nie masz najnowszej wersji ACR (otwiera 5D nie otwiera 40D), ale jeśli jesteś pewien że to najnowsza wersja to nie wiem.

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

...a propos 'nowosci-vs-starosci' puszek: Micro$ udostepnil dodatek do windozy, ktory umozliwia wyswietlanie RAW z puszek m.in. Canona. Bajer w tym, ze najswiezsza wersja spokojnie otwiera CR2 z 5D, natomiast z leciwego badz co badz 40D - ni w zab... (sprawdzone osobiscie :/).

PS3 z CR przedostatnim (bodajze 4.3) wrzucone w poprawny folder Adobe'a MUSI smigac z CR2 z 40D
    Nie pisze w ktorym folderze to to u mnie jest, bo mam system na dysku M: ]:-> a aplikacje po partycjach rozstrzelone (sporo ich u mnie ).

Darek - wyczysc rejestr z wpisow PS'a i instaluj grzecznie od nowa .
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ściągnij ze strony Adobe konwerter RAW --> DNG, przekonwertuj i odpal. Może to rozwiąże Twój problem. Ja pracuje na DNG i jest ok.

Coś już napisał

Domyślnie

Dziekuję, ale ja chciałbym normalnie pracować na RAWach, bez zbędnych kombinacji...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    5D jest starszy niż 40D i objawy jedynie wskazują że nie masz najnowszej wersji ACR (otwiera 5D nie otwiera 40D), ale jeśli jesteś pewien że to najnowsza wersja to nie wiem.
    Tak dla pewności wczoraj wyrzuciłem Camera Raw i ściągnąłem z Adobe Camera RAW 4.5. Zrobiłem to krok po kroku, tak jak pisze w pomocy na stronie Adobe (wersja instalacji dla Visty).
    I dalej nic...

Coś już napisał

Domyślnie

Dzisiaj w akcie desperacji kolejny raz zrobiłem to samo (wyrzuciłem CR i zainstalowałem nowy; dokładnie krok po kroku tak samo co wczoraj i wczesniej, w tą sama lokalizację; CR 4.5) i otworzył RAWy...
    Nie wiem o co chodzi i co sie dzieje ale Rawy otwiera (przynajmniej dzisiaj).
    Vitez i pozostali - dzięki za pomoc.

P.S. Przy okazji wyskakuje mi informacja że jest zbyt mało pamięci i abym pozamykał programy aby nie utracić danych "w komputerze brakuje pamięci, zapisz i pozamykaj następujące programy..." - nie wiem o co chodzi, gdyz jest to nowy laptop z mnóstwem pamięci.... - usuwałem już różne historie i tym podobne z Explorera, bez skutku. Ale to chyba nie pytanie na ten wątek.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów