dokładnie mając taką rozbieżność w ogniskowych dobrze by było miec jakieś pośrednie szkło bo kiedyś może zabraknąć tej różnicy :P
no chyba ze kolega ma juz to wtedy oki![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Sigma 120-300/2.8 nie jest optycznie lepsza od 70-200/2.8 L , miałem okazje porównać na 5d.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Miałem okazję podpiąć to szkielko ( sigma 120-300) na zlocie optyczne.pl i porównałem z 70-200/2.8 L iS na 5d na przysłonie 2,8 jest dużo gorzej niż w canonie i aberracja większa. Na pozostałych przysłonach równiez gorzej ale różnica jest mniejsza . Nie porównywałem na 300 mm bo wprawdzie miałem 300/2.8 L IS ze sobą ale nie sadzę aby mogło być lepiej na sigmie :wink:.
Fotek niestety nie mam :-(.
Tu małe porównanie : http://the-digital-picture.com/Revie...mp=4&APIComp=0
Szkiełko na pewno interesujące ze względu na światło i cenę :razz:.
Jest to bajka jak ze snu w porównaniu z 70-200/2.8 L iS ( żeby było na temat) , to jest najlepsza stałka jaką widziałem a AF działa jak błyskawica.
Bardzo dobra ostrość od 2.8 ale jak przymkniesz do 3.2 to jest po prostu super.Piękna praca z TC 1,4II i bardzo dobra z TC 2,0 przy dobrym świetle . Mógłym dużo wiecej ... ale nie chcę zaśmiecać wątku.
Pozdrawiam.