Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 226 z 393 PierwszyPierwszy ... 126176216224225226227228236276326 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 251 do 2 260 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    Ale canon nam to da...
    to moze ja tak powiem: predzej moj manuskrypt doktoratu zobaczy swiatlo dzienne niz Canon zrobi przycisk MLU na korpusie

opcjonalnie mozna zamienic ten fragment z doktoratem na "Lech, wladca wszechpolan i swiatlo wiedzy UE, przestanie byc burakiem". choc z tym doktoratem akurat Canon ma wieksze szanse
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to moze ja tak powiem: predzej moj manuskrypt doktoratu zobaczy swiatlo dzienne niz Canon zrobi przycisk MLU na korpusie
    nie zrobi bo canon w ogóle mało przycisków daje na korpusie

Domyślnie

5D to świetna maszyna i jestem w niej zakochany. Aby do Photokina....

5D mk II, 35/1.4 L USM, 50/1.4 DG HSM, 70-200/2.8 L USM, 300/2.8 L IS USM, EX x2, 580 II

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert-eu Zobacz posta
    5D to świetna maszyna i jestem w niej zakochany. Aby do Photokina....
    Ja też byłem, a potem zapiąłem 85L (które bardzo chciałem mieć do tego korpusu) i poszedłem fotografować taniec w ciemnym pomieszczeniu... Oczywiście AF nie tylko przestał praktycznie działać, ale zaczął mnie bardzo denerwować, udając że pracuje...
    Z zakochania przeszedłem do miłości bardziej 'małżeńskiej' - widzisz wady, ale z pewnych względów je akceptujesz, lub uczysz się z nimi żyć
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    nie zrobi bo canon w ogóle mało przycisków daje na korpusie
    z tym to bym nieco polemizowal...

aczkolwiek, zamiast zbluzgac Canona, to chyba nalezy podziekowac niebiosom, ze kalkulatory sa w dzisiejszych czasach malo trendi i nie tak wazne jak drukarki...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak prawdę rzekłszy to poza jednym (co już było wiadomo od dawna) z tego wywiadu niewiele wynika.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

jesli nie masz w ten sposob na mysli tych, ktorzy najpierw wpakowali kase w szkla DX,
    dużo kasy to tam nie szło utopić, są 2-3 dobre i droższe obiektywy (10,5, 17-55 i 12-24/4), reszta to tanie kitowe amatorskie szkiełka. Straci się najwyżej pare stów.

ani tych co kupili D300 i D3, a ktorym potem Nikon zrobil kolo "zaplecza" wypuszczajac D700 - to ogolnie raczej tak, jest bardziej "frontem"
    Ci co kupowali D300 wiedzieli, że jest FF w nikonie, a dawanie większego wyboru puszek to chyba pozytywny fakt. Że po wypuszczeniu kolejnego podobnego modelu poprzednie tracą na wartości to nic nowego.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    dużo kasy to tam nie szło utopić, są 2-3 dobre i droższe obiektywy (10,5, 17-55 i 12-24/4), reszta to tanie kitowe amatorskie szkiełka. Straci się najwyżej pare stów.
    no wlasnie o te dobre mi chodzi. juz 12-24 tanie nie jest, a za 17-55 to mozna uczciwe jezdzidelko kupic
    o sloikach robiacych za zaslepke do korpusu nie mowie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ci co kupowali D300 wiedzieli, że jest FF w nikonie, a dawanie większego wyboru puszek to chyba pozytywny fakt. Że po wypuszczeniu kolejnego podobnego modelu poprzednie tracą na wartości to nic nowego.
    tak i nie. ja czasem przegladam forum dpreview i napotykam na posty w desen: "jakbym wiedzial, ze puszcza D700 to bym nie kupowal D300, bo jestem kase w plecy". i glownie o to mi chodzilo, ze nie majac informacji ani realnych podejrzen uzytkownicy wybierali D300 i potem ich Nikon lapal z reka w nocniku...
    www albo tez flickr

Domyślnie

ach, ciężko ludziom dogodzić. Jak nie ma następcy 5D przez 3 lata to jest źle, a jak podobne body do D3/D300 wychodzi po 10 miesiącach to też niedobrze. Jak się pokaże D3x to będzie fatalnie, bo co niektórzy nabyli D3/D700
    Po prostu nie należy się rzucać na sprzęt bo to nowość. Kupować to co potrzebne w pracy. I tyle.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Krzys_ek
    Guest

Domyślnie

Potwierdzam, nie ma co się rzucać na nowości bo to tylko nowość itp.
    Pracuję w sklepie foto i zauważyłem że jest dużo takich osób którym zależy na kupnie nowego modelu bo to nowość i chcą się pokazać że mają a w rzeczywistości nie wykorzystują pełnych funkcji aparatu. Pożniej przychodzą do sklepu z pretensjami że wydali dużo pieniążków a aparta robi nie takie zdjęcia jak oni by chcieli. W takich sytuacjach wychodzi fakt że co trzeci Kowalski zagląda do instrukcji.

Strona 226 z 393 PierwszyPierwszy ... 126176216224225226227228236276326 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów