A ja powiem, że jak zobaczyłem spojrzenie tego pana, most, to moje pierwsze skojarzenie było: dać mu broń i sycylijski mafiozo jak żywy. Później patrzę, a tam Giuseppe
Fajna fotka, ale szkoda przepalonych włosów...
A ja powiem, że jak zobaczyłem spojrzenie tego pana, most, to moje pierwsze skojarzenie było: dać mu broń i sycylijski mafiozo jak żywy. Później patrzę, a tam Giuseppe
Fajna fotka, ale szkoda przepalonych włosów...
Body, stałki, zoomik
znalazłem jeszcze jedno
6. mroczna Karola
to czerwone coś ją pogrubia...
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
faktycznie to czerwone coś niekorzystnie wpływa na jej wygląd na zdjęciach.
(patrz zdjęcie nr 2 - zupełnie inna osoba)
Portret to nie zawsze tylko twarz.
Kwanon
Zgodzę sie z lukep, natomiast z Tobą już mniej, parę przedstawianych tutaj portretów jest próbą ukazania tego glamour/beauty, nawet urządzeń do retouchu są używane takie jak w większości przypadków tych kategorii. Więc myślę, że koledze bardziej o to chodziło, że niektórzy starają się ukazać w tym świetle swoje " Modelki ", a wygląda to bez charakteru.
Hmmm... No fakt... Używam retuszu wobec jednej z koleżanek (to nie ta ze zboża) ale czy to ma byc jakiś glamour... Zazwyczaj tylko syfki się usuwa i nikt nie jedzie z plastikami i soft blur itd. itp. a z tym mi się właśnie kojarzy glamour... Jak modelka ma ładną, gładką cerę to już jest glamour a nie portret ^^ ?
Bystry mnie się wydaje że koledze lukep chodziło o to że Twoje modelki przyjmują pozy takich zawstydzonych, skruszonych dziewczynek być może czymś wystraszonych gdzie kobieta powinna pokazać swój seksapil, inna poza, inne spojrzenie, może ułożenie rąk czy ... sam nie wiem. Tak mi się wydaje że o to chodziło.
A portrait is a painting, photograph, sculpture, or other artistic representation of a person, in which the face and its expression is predominant. The intent is to display the likeness, personality, and even the mood of the person.usunięcie opryszczki czy krostki która wyskoczyła fotografowanej osobie dzień przed sesją to jeszcze nie jest glamour, zresztą chyba glamour to nie ta sama kategoria fotografii co beauty. Z tego co pisał lukep:Zgodzę sie z lukep, natomiast z Tobą już mniej, parę przedstawianych tutaj portretów jest próbą ukazania tego glamour/beauty, nawet urządzeń do retouchu są używane takie jak w większości przypadków tych kategorii.
wnioskować można, że chodzi mu raczej o podejście jak do glamour. Może jestem w błędzie, ale podtrzymuję swoją tezę że w portrecie dodatkowe ozdoby, zbyt wymyślne fryzury/makeup i wyszukane ubrania są nie potrzebne, a nawet często utrudniają portret...Naprawde nie potrzeba setek PLN, do tego aby ubrac modelke czy tez przyozdobic, lub dobrze uczesac i upiekszyc kosmetykami.
tu macie kilka dobrych portretów, gdzie kombinowanie z upiększaniem, ubiorem, ozdabianiem, makijażem?:
http://www.onexposure.net/?photos=portrait
(wiem że jest kilka zdjęć z ostrym makijażem, i jakimiś duperelami/ozdobnikami, ale to zdecydowana mniejszość).
Pozdrawiam,
Robert
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 19-08-2008 o 23:28
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...