Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: Sigma 30/1.4 DC HSM - fotki

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Kwazar, Twój egzemplaż faktycznie jakby deczko mniej ostry, dodatkowo wyraźnie słabszy kontrast (to może być wina oświetlenia) i co najdziwniejsze bokeh jakiś taki nie za bardzo. Nie wiem na czym to polega, ale jak na niego patrzę to bolą mnie oczy ;-) Piszę w porównaniu do fotek mazibossa, ja (jeszcze) swojego nie mam (ten egzemplaż bym sobie w każdym razie kupił).

maziboss, obrabiałeś może swoje zdjęcia? Głównie chodzi mi o kontrast i wyostrzenie. Przy 1,4 ilość detali może i podobna, ale nie ma tego efektu mydła i utraty kontrastu co u Kwazara, dlatego zdjęcia spokojnie uznałbym za używalne. Przy 1,8 za to wydaje się być żyleta (zdjęcie kasy fiskalnej), przynajmniej w centrum kadru.

PS: Jak Wam się AF spisywał?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta

maziboss, obrabiałeś może swoje zdjęcia? Głównie chodzi mi o kontrast i wyostrzenie. Przy 1,4 ilość detali może i podobna, ale nie ma tego efektu mydła i utraty kontrastu co u Kwazara, dlatego zdjęcia spokojnie uznałbym za używalne. Przy 1,8 za to wydaje się być żyleta (zdjęcie kasy fiskalnej), przynajmniej w centrum kadru.

PS: Jak Wam się AF spisywał?
    sa to zdjecia prosto z RAWow bez zadnej obrobki nic (program to aperture). Uwazam ze trafilem na niezla sztuke
    P.S.
    Idzie z exifa wyciagnac numer seryjny obiektywu ?
    | Canon 40D | Canon 17-85mm f/4.0-5.6 IS | Canon 70-200f/4.0L | Sigma 30mm f/1.4 DC HSM | 2x PQI 8GB | fajna torba |
    | MacBook Pro 15,4" 2.2Ghz, 4GB Ram, Snow Leo i Aperture na pokładzie |
    | Za barwy odpowiada EIZO S2243|

Uprawnienia umieszczania postów