Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: CROP/FF + 35/1.4 L vs. 50/1.2 L

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    W tle szkieł, które wymieniłeś wcześniej 50/1.8 raczej kiepsko prezentuje , proponowałbym raczej wersję 1.4.
    No niestety, opinie o 50/1.4 są w jakimś dużym tam % negatywne, jeśli chodzi o silniczek AF i konstrukcje. Stąd większe zaufanie do 50/1.2 L, które podobno jest pozbawione wszystkich problemów z AF w postaci BF/FF itd., jeśli jest z tego roku produkcji.

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    A jeszcze lepiej 70-200/2.8 IS - to szkło na które od dawna choruję.
    Co do 17-40, to też bym się go nie pozbywał, no chyba że w grę wchodzi wymiana na 16-35/2.8 .
    Szerokiego kąta nie pozbędę się, no ale właśnie wymiana na 16-35/2.8 ... -> ale o tym dalej....

Cytat Zamieszczone przez oszczepnik Zobacz posta
    hmm może i tak ale rozważ jeszcze jedną opcję, może zakupić 50 wersje 1,4 dobre szkło
    Pisałem powyżej, dlaczego wersja Canona 50/1.4 odpada. Ewentualnie musiałbym sprawdzić chwaloną do tej pory Sigmę 50/1.4 HSM, ale do Sigm mam dystans po 70-300/4-5.6 APO DG Macro, którą posiadam.

Cytat Zamieszczone przez oszczepnik Zobacz posta
    i do tego 35 L nie wiem czy będziesz miał tyle kaski ale może sie uda. Będziesz miał i standard na FF i szerzej ale jakościowo super też na FF a i na cropie podziałasz. Powiem tak nie używałem nigdy 50 1,2L i nie znam szkła, ale ja chyba bym tak postąpił w sumie miałbyś dwie dobre stałki w tym jedną naprawdę super jakościowo. Wiesz zawsze możesz podejść troszkę z tym 35 a już czasem możesz nie mieć się gdzie cofnąć z 50.
    Portret szeroki przy 35 można łatwo schrzanić :/ Wyjdą później takie mankamenty, że lepiej nie myśleć. To jest szkło reporterskie, choć widziałem śluby nim robione i są rewelacyjne.

Ale z drugiej strony... Na FF nie przejdę w ciągu 2 lat na pewno, więc może taką opcję:

17-40/4.0 L (pod CROP) -> (po przejściu na FF) 16-35/2.8 L
    50/1.2 L
    85/1.8 USM

Wtedy miałbym 35/2.8 ; 50/1.2 ; 85/1.8 (i w dodatku miałbym też szeroki kąt).
    Ale 17-40 na 16-35 zamieniłbym dopiero po kupnie FF.

I chyba dopóki nie popracuje na jakimś szkle dłużej, to się nie zdecyduje ..., bo gdybanie gdybaniem, a praktyka obok.
    Ostatnio edytowane przez Olszewski ; 17-08-2008 o 10:46
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    No niestety, opinie o 50/1.4 są w jakimś dużym tam % negatywne, jeśli chodzi o silniczek AF i konstrukcje. Stąd większe zaufanie do 50/1.2 L, które podobno jest pozbawione wszystkich problemów z AF w postaci BF/FF itd., jeśli jest z tego roku produkcji.

chcialbym aby tak bylo... dwa szkla z tego roku i na obu BF... obecnie szkielko przebywa na kalibracji na Żytniej
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uprawnienia umieszczania postów