Strona 146 z 1000 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148156196246646 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 451 do 1 460 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

Jak nie masz kasy to kupuj 50,na bank Ci się w i później przyda!!Tą 18-125 to bałbym się w ogóle podpinać na takiej imprezie!!F3.5 to jeszcze by uszło,ale 5.6 to ciemno jak cholera(a czasami trzeba jeszcze przymknąć,by szkło było ostre)!!Jak masz ciekawe pomysły i będziesz potrafił wykorzystać "50" to możliwe,że będziesz miał "parę" ciekawych ujęć!!!
    Ale zwróć uwagę ,że to tylko zdanie amatora!!
    I mogę być w błędzie!
    fotografia
    akwarystyka

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Pytanie amatora - slub siostry , mam robic zdjecia dodatkowo ( fotograf bedzie ) , mam sigme 18-125 3.5-5.6 dosc ciemno generalnie , fotki w kosciele i impreza pozniej , czy jest sens zakupic do tego canona 50/1.8 ? Mialem takiego w planach , wiec jesli lepiej sie spisze i da rade kupie go wczesniej ( inne szkla odpadaja na chwile obecna tylko ten biore pod uwage , kwestia ceny i pozniejszego wykorzystania go )
    Jeżeli w grę wchodzi tylko 50mm f/1.8 to się nawet nie zastanawiaj, pieniądz nie wielki a zdecydowanie lepsze zdjęcia tym zrobisz.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CEZAREK Zobacz posta
    polecam ślubny zestawik:

| Canon 5d x2 | 16-35/2.8 L | 24-70/2.8 L | 70-200/2.8 L IS | 35/1.4 L | 85/1.2 L | Eizo CG211 | + full pomysłów = można zaczynać fotografię ślubną
    Ale to chyba nie jest propozycja odnosnie postu poprzedniego :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Pytanie amatora - slub siostry , mam robic zdjecia dodatkowo ( fotograf bedzie ) , mam sigme 18-125 3.5-5.6 dosc ciemno generalnie , fotki w kosciele i impreza pozniej , czy jest sens zakupic do tego canona 50/1.8 ? Mialem takiego w planach , wiec jesli lepiej sie spisze i da rade kupie go wczesniej ( inne szkla odpadaja na chwile obecna tylko ten biore pod uwage , kwestia ceny i pozniejszego wykorzystania go )
    50-tka mozesz zrobic kilka ciekawych fotek - lepsze bedzie to od sigmy w kosciele z pewnoscia.
    Ostatnio edytowane przez marekk_ok ; 14-08-2008 o 22:52 Powód: Automerged Doublepost
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ok dzieki za pomoc , zakupie i zobaczymy co z tego bedzie , na cuda nie licze ale to tylko zabawa ma byc i nauka , wiem ze sigma jest jaka jest ale poki co musi byc ;] , a mysle ze spokojnie 50 sie przyda pozniej jeszcze.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Właśnie wróciłem ze ślubu.
    Ludzie, róbta śluby czym chceta - chce się powiedzieć. Pani (leniwa) fotograf D80 kit, SB-800, rozpraszacz, pan później w lokalu na popijawie 20D ef-s 17-55 is (uuuf, jest lżej nie trzeba zakładać 580exII).
    W kościele pan filmował (też leniwie) tą starą Sonówką 2000 czy 2100, nie pamiętam dokładnej nazwy.
    Skasują za zdjęcia (kilka zabraknie po podczas przyjmowania komunii pani patrzyła na histogram) i za wideo (nie będzie młodych wychodzących z kościoła bo było coś ważniejszego w kościele) jedyne 1900 zł.

Ludzie nie wpadajcie w kompleksy sprzętowe, bierzcie 450D w 18-55-250 IS kicie i róbta śluby, jest rynek, umiejętności nie potrzeba jest tylko jeden warunek: jak największy dyfuzor na lampie.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ludzie nie wpadajcie w kompleksy sprzętowe, bierzcie 450D w 18-55-250 IS kicie i róbta śluby, jest rynek, umiejętności nie potrzeba jest tylko jeden warunek: jak największy dyfuzor na lampie.
    gietrzy tak moze "ogolnie/wiekszosciowo" masz racje - powyzej opisana sytuacja "zaspokaja" moze/chyba wiekszosc klientow - lecz tutaj na CB mowimy o innym swiecie, innym poziomie jak dobrze rozumiem - moze mniejszym ale raczej nie bazujacym na takim jak w przykladzie wzorcu.:-)
    Na CB to chyba wiekszosc amatorow, entuzjastow a nie takich "profesjonalistow" ktorzy na tym jeszcze zarabiaja.
    Zabraklo chyba na zakonczenie Twojego watku malego emotiokonka ;-)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Właśnie wróciłem ze ślubu.
    Ludzie, róbta śluby czym chceta - chce się powiedzieć. Pani (leniwa) fotograf D80 kit, SB-800, rozpraszacz, pan później w lokalu na popijawie 20D ef-s 17-55 is (uuuf, jest lżej nie trzeba zakładać 580exII).
    W kościele pan filmował (też leniwie) tą starą Sonówką 2000 czy 2100, nie pamiętam dokładnej nazwy.
    Skasują za zdjęcia (kilka zabraknie po podczas przyjmowania komunii pani patrzyła na histogram) i za wideo (nie będzie młodych wychodzących z kościoła bo było coś ważniejszego w kościele) jedyne 1900 zł.

Szczerze to trochę mnie zaniepokoiłeś, mianowicie co takiego widzisz złego w Canonie 20D czy 450D? Jak ktoś ma 20D to już ślubów robić nie można? Kiedyś 20D uchodziło za podstawowy aparat zarówno dla fotografów ślubnych czy fotoreporterów, całkiem niedawno bo ile 3 lata temu czy 2 pojawił się Canon 5D z FF. Ja sobie doskonale zdaję sprawę co daje pełna klatka, szybki AF + wysokie ISO w 5D ale jakoś muszę na to zarobić i skoro stać mnie na 20D to będę nim robił. Z tego co wiem nie jeden fotograf ślubny będący na FFŚ zaczynał właśnie od 350D, 400D + Tamrony i Sigmy a nie od 5D + L-ki. Z jednym się zgodzę, mnie też się scyzoryk w kieszeni otwiera jak widzę kogoś kto kupił sobie dSLR-a i myśli że wraz z zakupem takiego aparatu to i umiejętności przychodzą same więc można robić innym konkurencję.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    tutaj na CB mowimy o innym swiecie, innym poziomie
    Na CB to chyba wiekszosc amatorow, entuzjastow a nie takich "profesjonalistow" ktorzy na tym jeszcze zarabiaja.
    Zabraklo chyba na zakonczenie Twojego watku malego emotiokonka ;-)
    Zobaczyłem sprzęt na ślubie i chciałem przekazać ludziom, żeby nie modlili się do tapety z czerwonym paskiem na pulpicie tylko nabrali odwagi i poszli za ciosem.
    Pisałem jak najbardziej poważnie, nie ironizowałem, nie żartowałem, żaden emot nie jest potrzebny - jako młoda para wolałbym zdjęcia z 450D i 18-55-250 IS niż d80 z rozpraszaczem wielkości mojego kubka na mleko
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    Szczerze to trochę mnie zaniepokoiłeś, mianowicie co takiego widzisz złego w Canonie 20D czy 450D?
    Jezu, gietrzy = diabeł?
    Nic nie widzę, wręcz przeciwnie. I bardziej mi tu chodzi o szkło niż aparat...

całkiem niedawno bo ile 3 lata temu czy 2 pojawił się Canon 5D z FF.
    Wcześniej był 1ds aka classic no i chyba dwójka

Z tego co wiem nie jeden fotograf ślubny będący na FFŚ zaczynał właśnie od 350D, 400D + Tamrony i Sigmy a nie od 5D + L-ki.
    No tak bo 5D to Bóg Weselny Najlepszy i Jedyny...

Z jednym się zgodzę, mnie też się scyzoryk w kieszeni otwiera jak widzę kogoś kto kupił sobie dSLR-a i myśli że wraz z zakupem takiego aparatu to i umiejętności przychodzą same więc można robić innym konkurencję.
    Nie zrozumiałeś mnie. Ja właśnie chciałbym takiego nowicjusza pod warunkiem, że odrobi lekcje i przeczyta chociaż instrukcję i fotosite. Będzie się starał... po prostu.
    D80 kit zawodowcy, co było widać, to takie wypalone artystycznie automaty.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 15-08-2008 o 05:27 Powód: Automerged Doublepost

sv
    Guest

Domyślnie

D80 kit zawodowcy, co było widać, to takie wypalone artystycznie automaty.
    co było widać? wypalenie? może zanim o kimś takie bzdury napiszesz, to popatrz wcześniej na jego zdjęcia? z góry oceniasz efekt pracy kogoś wyłącznie po jego wyglądzie i sprzęcie jakim fotografuje?

mam wrażenie, że piszesz te posty tylko po to żeby nabić licznik
    Ostatnio edytowane przez sv ; 15-08-2008 o 10:01

Uzależniony

Domyślnie

Zobaczyłem sprzęt na ślubie i chciałem przekazać ludziom, żeby nie modlili się do tapety z czerwonym paskiem na pulpicie tylko nabrali odwagi i poszli za ciosem.
    Pisałem jak najbardziej poważnie, nie ironizowałem, nie żartowałem, żaden emot nie jest potrzebny - jako młoda para wolałbym zdjęcia z 450D i 18-55-250 IS niż d80 z rozpraszaczem wielkości mojego kubka na mleko
    Gietrzy, moze ja rozumiem inaczej, w koncu czuje sie 100% amatorem:-)
    Ale w mojej ocenie focenie slubu, badz co badz uroczystosci (w zalozeniu) jedynej w zyciu wymaga odpowiedzialnosci oraz odpowiedniego warsztatu i wiedzy. Nie wybralbym sie na slub np. tylko z 1 body i kitem i bez doswiadczenia - chyba ze jako ten drugi za free.
    Sadze ze wielu na CB mialoby takie wewnetrzne "ograniczenia" i nie chcialo by robic kiczu lub ryzykowac ze nie wykonaja zlecenia.
    Moze w swiecie "realnym" tym "wiekszosciowym" panuja inne zasady, inna jakosc i inne podejscie
    Z pewnoscia mozna zrobic dobrze taka uroczystosc prawie kazdym body, podpinajac odpowiednie szklo i majac wiedze jak wykorzystac posiadany sprzet.
    Moze masz racje ze nalezy wiecej odwagi i do przodu, lecz osobiscie czulbym sie dobrze tylko wowczas gdy wg wlasnej oceny bede gotow z umiejetnosciami oraz ze sprzetem a takze nabytym wczesniej doswiadczeniem.

Strona 146 z 1000 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148156196246646 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów