Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: Czy na rynku pamięci liczy juz tylko SanDisk i Kingston?

Domyślnie

Ja zacząłem od Kingston'a, następne karty to Sandisk'a i muszę przyznać, ze widziałem spora różnicę w prędkości transferu. Znajomy bardzo chwali Lexmar'a, ale ja nie używałem i zbytnio nie mogę sie wypowiedzieć, mimo wszystko zdecydowałbym się na kupno takowej.

z żadną z kart nie miałem problemu aby mieć uszkodzone zdjęcia.

Przytrafiła mi się natomiast ciekawa sytuacja. Jakiś miesiąc temu kupiłem Sandiska 4gb Extreame III, po wrzuceniu go do aparatu i zrzuceniu plików na dysk w nazwie pliku,np IMG_5555 litera I jest zamieniana na _ co w rezultacie daje _MG_5555. Nie ma żadnych problemów z jakością zdjęcia, w aparacie jest prawidłowa nazwa. Ktoś z was miał podobny problem/sytuacje ?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Znak podkreślenia pojawia się, przynajmniej w 20D, po przełączeniu przestrzeni barw na Adobe RGB. Nie wiem czemu.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Znak podkreślenia pojawia się, przynajmniej w 20D, po przełączeniu przestrzeni barw na Adobe RGB. Nie wiem czemu.
    Kolaj, i to by dużo wyjaśniało. W tym samym momencie co kupiłem karty zmieniłem profil na Adobe RGB Sprzęt to 400D.

Dopiero zaczyna Awatar _Doman_
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robsohn Zobacz posta
    Kolaj, i to by dużo wyjaśniało. W tym samym momencie co kupiłem karty zmieniłem profil na Adobe RGB Sprzęt to 400D.
    Ktos chyba nie czytal instrukcji do aparatu To jest dokladnie zwiazane ze zmiana przestrzeni kolorow

Dzieki za wszelkie sugestie i wlasne doswiadczenia. Ja oczywiscie rowniez chcialem zoszczedzic troche grosza, ale kupowalem w jednym z 2 najwiekszych sklepow komputerowych w Poznaniu (nie podam nazwy zeby nie bylo zbednej reklamy, lub antyreklamy). Szczerze watpie zeby tam oferowali podrobki, ale kto ich tam wie. Wazne ze jest gwarancja i w razie czego problemow nie robia.

Nie mialem jeszcze czasu zapelnic do konca tego Preteca, ale rokowania nie sa obiecujace. Jezeli nadal zdjecia beda uszkodzone to tym razem wymieniajac na pewno doloze do Kingstona lub Sandiska.
    Canon 40D / Tamron 17-50mm / Canon 55-250mm IS / Canon 50mm f1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _Doman_ Zobacz posta
    Ktos chyba nie czytal instrukcji do aparatu
    Czytac to czytal i to nie raz, ale przyznaje sie ze przegapilem motyw o zmianie nazw plikow

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    Wybacz, ale z tego co widzę, czytam i użytkuję... to własnie z sandiskami jest często problem :P Z kingostem i transcendem nie miałem jak na razie żadnych. Karty użytkuję juz 4 rok. Na mrozie, w upale. Odpukac - nie utraciłem żadnych danych, a pieniądze zaoszczędziłem

Co do Hama Polska... znam bardzo dobrze tę firmę, bo pracują i pracowali tam moi bliscy znajomi. Jesli sie nigdy nie zawiodłeś... masz po prostu szczeście
    No to chyba masz pecha albo kupujesz podroby, bo widze, ze dla Ciebie cena jest najwazniejsza.
    Moja opinia jest oparta nie tylko na moim doswiadczeniu, ale i wielu znajomych. I jak dla mnie Sandisk to nr 1, chyba ze Lexar jest lepszy, a tutaj sie nie wypowiadam,bo Lexara nie uzytkowalem.

Co do roznych warunkkow uzytkowania to akurat moze masz szczescie, bo na mrozie widzialem juz nie jedna padnieta karte firm wlasnie jak trascend czy PQI.

Zas jesli chodzi o Hama Polska to malo mnie to interesuje czy masz tam znajomych, dla mnie liczy sie to, ze zdecydowana wiekszosc sandiskow jaka mialem sam czy moi znajomi pochodzila wlasnie z owej dystrybucji i w zaden sposob narzekac nie mogli, nie mowiac o usterkach czy podrobach.

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Jeden Kingston (ukradli), dwa Sandiski i z żadnym nie było problemów. Co prawda dwa razy straciłem zdjęcia, ale to dzięki swojej inteligencji i naciśnięciu klawisza "All". Udało się odzyskać

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    No to chyba masz pecha albo kupujesz podroby, bo widze, ze dla Ciebie cena jest najwazniejsza.
    Moja opinia jest oparta nie tylko na moim doswiadczeniu, ale i wielu znajomych. I jak dla mnie Sandisk to nr 1, chyba ze Lexar jest lepszy, a tutaj sie nie wypowiadam,bo Lexara nie uzytkowalem.

Co do roznych warunkkow uzytkowania to akurat moze masz szczescie, bo na mrozie widzialem juz nie jedna padnieta karte firm wlasnie jak trascend czy PQI.

Zas jesli chodzi o Hama Polska to malo mnie to interesuje czy masz tam znajomych, dla mnie liczy sie to, ze zdecydowana wiekszosc sandiskow jaka mialem sam czy moi znajomi pochodzila wlasnie z owej dystrybucji i w zaden sposob narzekac nie mogli, nie mowiac o usterkach czy podrobach.

Za bardzo sie nie unos, bo jeszcze Ci sie cos stanie Skoro kupowalbym podroby, to chyba mialbym problemy z moimi kartami, prawda? A chyba jasno napisalem, ze nie mam, tak?

Tak, cena jest dla mnie bardzo wazna Jesli mam przeplacic ok 50% za niepewna jakosc to naprawde nie widze ku temu powodow

Co do Twojej uwielbionej Hamy - mialem bezposrednio od nich flashpena, na kosciach sandiska - po tygodniu zostal wymieniony na nowy - padnieta jedna z kosci
    Ty wiesz ilu Twoich znajomych uzywa kart, a ja wiem ile z kart jest wymienianych na gwarancji. Ale ok - na pewno Twoje doswiadczenia sa wazniejsz, bo wiadomo - sa Twoje
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Swego czasu byly karty kingstona rs-mmc do telefonow, takie o polowe mniejsze niz SD, dopuki byly z bialymi naklejkami - wszystko bylo ok, Jak weszla czarna seria (z czarna naklejka) - w doslownym tego znaczeniu, to karty zapisywaly normalnie, ale odczyt juz nie byl mozliwy po jakims czasie - np. po 10 minutach ! Okazalo sie ze cala seria wyszla takich wadliwych do sklepow i nikt o tym zbytnio nie wiedzial.

Mozliwe ze u innych producentow czasami tez pojdzie syfna partia do sklepow i ludzie wtedy narzekaja

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów