Tak
Nie
Jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy. Nie można abstrachować od tego co wypuści Sony. Jeśli puszka A900 będzie w przyzwoitych pieniądzach (a na to się zapowiada) to Canon będzie zmuszony do ruchów cenowych Ds-a. Nie ma siły. W związku z tym, że te ruchy nie mogą być zbyt duże to być może będzie się to wiązało z jej wymianą. Dlatego nie jest wykluczone, że modele które niedługo się pokażą będą zaskakująco konkurencyjne (chwiliowo) nawet wobec jedynek.
Mamy tego przykład na dole oferty. Ja osobiście odnoszę wrażenie, że Canon powoli zaczyna przekonfigurowywać cały swój "lineup" puszek.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
hameryki nie odkryję, ale obawiam się, że NIKOMU ( mówię o producentach ) nie zależy na wypuszczeniu "wszystkomającej" puszki....
Bo się to nie opłaca..
Puki Canonowi będzie się wydawać, że wszystko załatwi 'lepszym' obrazowaniem, to nie spodziewam sie rewelacji...
Meczy mnie już ta cała sytuacja. Nawet jak coś teraz pokażą, to niech sobie wsadzą gdzieś, będzie po sezonie i na zakupy trzeba będzie czekać do wiosny. A do tego czasu na forum będzie dziesięć kolejnych wątków, któych konkluzją będzie fakt, że lepszym zakupem i tak jest stare 5d za 5k PLN niż nowa pucha za 2 razy tyle![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
chyba mnie z torbami chcesz puscic? 5k peelenow to w tej chwili kosztuje nowiutkie 5D z polki. a niezajezdzone uzywane to spokojnie ponizej 4k (nawet widzialem oferte za 1000 EUR). i to na dzien dzisiejszy. bo kilka miesiecy po premierze nowej zabawki stara bedzie duzo tansze![]()