Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 202 z 393 PierwszyPierwszy ... 102152192200201202203204212252302 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 011 do 2 020 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

poniekad, rozumiem Twoje zastrzezenia, bo sam mam podobny punkt widzenia. moja wymarzona puszka to tanie polaczenie uszelnionego korpusu D300 z ficzerami i matryca 5D. koniecznie w systemie Canona. i tez jest kupa
    Mnie by wystarczyło mniej wymyślne połaczenie tzn - wsadzenie do starej puszki 5D Af o jakości 40D i 5 kl/s

Reszta może byc taka jak jest choć przyjme wszystko z otwartymi rekami nawet kukułke

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy. Nie można abstrachować od tego co wypuści Sony. Jeśli puszka A900 będzie w przyzwoitych pieniądzach (a na to się zapowiada) to Canon będzie zmuszony do ruchów cenowych Ds-a. Nie ma siły. W związku z tym, że te ruchy nie mogą być zbyt duże to być może będzie się to wiązało z jej wymianą. Dlatego nie jest wykluczone, że modele które niedługo się pokażą będą zaskakująco konkurencyjne (chwiliowo) nawet wobec jedynek.
    Mamy tego przykład na dole oferty. Ja osobiście odnoszę wrażenie, że Canon powoli zaczyna przekonfigurowywać cały swój "lineup" puszek.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy. Nie można abstrachować od tego co wypuści Sony. Jeśli puszka A900 będzie
    Dlatego teraz odgrzewane 5D -> A900 -> 1Ds3 price cut albo i nie (Claude Monet) -> 3D w 2009

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja osobiście odnoszę wrażenie, że Canon powoli zaczyna przekonfigurowywać cały swój "lineup" puszek.
    na canon rumors autor wielokrotnie pisał, że miał liczne cynki na temat kompletnego odświeżenia linii w 2008 (ale Ds3 już wliczał w ten cykl)
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

hameryki nie odkryję, ale obawiam się, że NIKOMU ( mówię o producentach ) nie zależy na wypuszczeniu "wszystkomającej" puszki....

Bo się to nie opłaca..

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    hameryki nie odkryję, ale obawiam się, że NIKOMU ( mówię o producentach ) nie zależy na wypuszczeniu "wszystkomającej" puszki....

Bo się to nie opłaca..
    wszystkomającej puszki nikt nie oczekuje, taki ruch producenta to absurd. za to sporomajaca puszka staje się standardem. nie wiadomo tylko, czy także i w naszym kochanym systemie ;-)

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Puki Canonowi będzie się wydawać, że wszystko załatwi 'lepszym' obrazowaniem, to nie spodziewam sie rewelacji...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Meczy mnie już ta cała sytuacja. Nawet jak coś teraz pokażą, to niech sobie wsadzą gdzieś, będzie po sezonie i na zakupy trzeba będzie czekać do wiosny. A do tego czasu na forum będzie dziesięć kolejnych wątków, któych konkluzją będzie fakt, że lepszym zakupem i tak jest stare 5d za 5k PLN niż nowa pucha za 2 razy tyle
    O obiektywach wiem prawie wszystko

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A do tego czasu na forum będzie dziesięć kolejnych wątków, któych konkluzją będzie fakt, że lepszym zakupem i tak jest stare 5d za 5k PLN niż nowa pucha za 2 razy tyle
    chyba mnie z torbami chcesz puscic? 5k peelenow to w tej chwili kosztuje nowiutkie 5D z polki. a niezajezdzone uzywane to spokojnie ponizej 4k (nawet widzialem oferte za 1000 EUR). i to na dzien dzisiejszy. bo kilka miesiecy po premierze nowej zabawki stara bedzie duzo tansze
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta

Bo się to nie opłaca..
    Jak to nie, a d300 i jego więksi bracia to nie są aparaty wszystkomające?
    W puszkach FX można się przyczepić do matrycy wciąż nie tak dobrej jak canona, ale na pewno nie do 'wybajerzenia'.

Strona 202 z 393 PierwszyPierwszy ... 102152192200201202203204212252302 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów