Vitaz nie obraź się, ale normalnie tekst jak z Kelby'egoMoże pokusisz się o jakiś kawałek literatury ??
A tak poważnie to podpisuje się pod tym co napisałeś !
Vitaz nie obraź się, ale normalnie tekst jak z Kelby'egoMoże pokusisz się o jakiś kawałek literatury ??
A tak poważnie to podpisuje się pod tym co napisałeś !
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
Jest znacznie lepsze może jest bardziej poruszone nie poprzednie, ale moim zdaniem to wyzwala jeszcze więcej emocji. Również dodam, że widać znacznie bardziej kontrastowe światło za czym idzie zdjęcie zdaje się żywsze.
P.s. Z tym, ekspertowaniem to oczywiście była ironia zamieniona na żart.
P.s.2 Nie czuję się ekspertem, komentuje bo jest to lepsze niż ignorancja. Możecie czytać brać do siebie moje uwagi lub po prostu je olać.
To na tyle OT na temat moich wypowiedzi.
VItez wszystko co mi odpisales to ja jestem tego swiadoma, bo jednak na tej glebokosci siedze jeszcze chodzilo mi raczej o odpowiedz jak statystycznie wychodzi wam ISO w plenerze? Tylko o to ,bo sam wiesz, ze ja musze sie za wczasu wyposażyć w sklepie w odpowiednie i chcialam zapytac jakie najbezpieczniej mieć w zanadrzu.
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Ja jak robiłem na analogu (bo o ile pamiętam robisz na kliszach i stąd tekst o zaopatrzeniu się w sklepie w odpowiednie ISO) robiłem na dwóch filmach (jeśli chodzi o negatywy) fuji NPH (iso 400 naświetlany na 320) i drugi o czułości 160 (nie pamiętam oznaczenia), a slajdy to iso 50 i 100, a i jeszcze na ilfordzie cz-b z ISO 400
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
ok ok, o tym naswietlaniu nph na 320 to juz czytalam gdzies tu spod twoich paluszków...a jak z wolaniem? normalnie taką naswietlana 400 na 320 oddaje do wolania na 400? (sory za maly offtop)
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się