Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 31-07-2008 o 18:09
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
weźmy pod uwagę jedną rzecz... aparaty z jakiej półki?A aparaty będą miały coraz więcej mpx tak długo jak technologia będzie na to pozwalała.
bo w przedziale amatorskim nikt specjalnie nie interesuje się tematyką limitu dyfrakcyjnego, zatem tu z marketingowego punktu widzenia jest sens pchać megapixele do woli, zostaje jednak pytanie dla kogo adresowany jest segment dwucyfrowych EOS'ów - właśnie o tym pisałem - IMHO do odbiorcy już nieco bardziej świadomego bezcelowości takich zabiegów, z drugiej strony klasyczny amator nie sięgnie "półkę wyżej" po aparat z mniejszą liczbą mpx niż jego dotychczasowy xxxD ... i tym sposobem zaczyna się zamykać to błędne koło
pozdrawiam
Tomek
50D będzie na pewno cropem bo jest na to zapotrzebowanie. Po to Canon dał w 40D różne pseudozmiany np. "AutoISO", "lepszy" wyświetlacz, "uszczelnienia" na klapce od baterii itp. żeby za chwilę wypuścić EOSa 50D, który będzie "odpowiedzią na zgłaszane przez użytkowników 40D narzekania" oraz daje "nowe wspaniałe możliwości" i "kreatywność jak nigdy dotąd" usuwając te wymienione wyżej celowo wprowadzone niedoróbki.
Szczytem bezczelności będzie jak dadzą regulację AF już w body i zrobią z tego wielki marketingowy sukces jak to się wsłuchują w głosy użytkowników, zamiast ze wstydu spuścić głowę i przeprosić że wypuszczają z fabryk nieskalibrowane buble i ludzie muszą się potem użerać z jakimiś serwisami typu Żytnia.
50D może będzie nawet teraz już na jesień.
Ostatnio edytowane przez MMM ; 31-07-2008 o 20:35
zgadzam się z MMM
50D crop - to jest pewne
a już sama możliwość korekcji BB/FF będzie wystarczającym powodem do masowych przesiadek ze "starych" 40D i do tego na prawdę nie wystarczy wiele: lepszy LCD (co biorąc pod uwagę ten w 40D nie będzie trudne), ze 4 mpx więcej i muzyka gra![]()
pozdrawiam
Tomek