Strona 17 z 58 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Obawiam sie, ze to wykracza poza budzet moze z 450D jakos by sie dalo, ale chyba nie z 40D.
    A miesiac dluzej.. coz, nie moge Powrot jest juz zaplanowany na wrzesien i niestety wiecej raczej tu nie wyczaruje

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zirian Zobacz posta
    moze z 450D jakos by sie dalo, ale chyba nie z 40D.
    Miałam w ręku 450D i moim zdaniem jest za drogi na to, co ma (nowinka). To już bym wolała na razie uzywanego 400D lub 350D, a za to od razu kupić te dwie eLe. No i moim zdaniem, do Twoich foto-planów musisz mieć statyw, a wtedy odpuść sobie ISa.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Miałam w ręku 450D i moim zdaniem jest za drogi na to, co ma (nowinka). To już bym wolała na razie uzywanego 400D lub 350D, a za to od razu kupić te dwie eLe. No i moim zdaniem, do Twoich foto-planów musisz mieć statyw, a wtedy odpuść sobie ISa.
    Rzeczywiscie spotkalem sie z opiniami, ze 450D to jednak za duza cena w stosunku do poprzednika.
    moje foto-plany w sumie wciaz sie ksztaltuja i kto wie jeszcze co tak naprawde mnie uchwyci i co bede fotografowac.
    Byc moze rozwiazaniem by bylo kupno 40D z mozliwie dobrym szklem, ale mieszczacym sie w moim budzecie i zbieranie na kolejne.
    Ostatnio edytowane przez Zirian ; 31-07-2008 o 15:20

Domyślnie

podpisuje sie pod Ewą obiema rękami, juz nachodzila mnie mysl, bo mialem na to kase, czy nie wymienic body na 40d - ale wg mnie to daremne, najwieksza roznica dla mnie w tych aparatach to ergonomia , co akurat dla mnie nie jest problemem (zwlaszcza przy 400d z gripem) reszte detali typu lcd, wizjer itd zostawie na drugim planie (jeden ma lepsze jedno drugi co innego) . inwestycja w szklo to najlepsze rozwiazanie... chyba ze nie ma sie ograniczonych funduszy (a o to chodzi w tym watku) - obejrzalem juz tony zdjec z 40d i 400d i mniejszy brat (lub siostra ) w niczym nie ustepuje wiekszemu n.t. jakosci zdjec, skok w plastyce itd. widac, dopiero, wiadomo w jakim body
    EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
    www.djmal.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

W chwili obecnej jest cashback na Canona 450D w UK. Jesli wiec dobrze poszukac, mozna za niecale 400 funtow (tu musze potwierdzic czy daja EU gwarancje, bo kto wie) dostac body. Pozostaja szkla i tu wlasnie pojawia sie dylemat jakie. Macie moze jakies sugestie, porady?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W chwili obecnej jest cashback na Canona 450D w UK. Jesli wiec dobrze poszukac, mozna za niecale 400 funtow (tu musze potwierdzic czy daja EU gwarancje, bo kto wie) dostac body. Pozostaja szkla i tu wlasnie pojawia sie dylemat jakie. Macie moze jakies sugestie, porady?
    Żeby móc mówić coś o szkłach musisz bardzo precyzyjnie określić swoje potrzeby. Może przedstaw swoje typy. Co do body to zdecydowanie 450
    D .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Żeby móc mówić coś o szkłach musisz bardzo precyzyjnie określić swoje potrzeby. Może przedstaw swoje typy. Co do body to zdecydowanie 450
    D .
    Sprobuje na tyle precyzyjnie, na ile sie da
    Pewnie z czasem sie okaze co bede chcial najbardziej focic. Na dzien dziesiejszy mysle o:
    - portretach
    - tym co zobacze na ulicy, w danym momencie
    - uniwersalne okolicznosciowe- jakis szeroki kat tez jak sadze...

W przypadku Nikona myslalem o zakresach i takie mi polecono, 18-70 i 70-300. Dosc uniwersalne to bylo.

Nie wiem czy takie doprecyzowanie wystarczy, jak cos to dopowiem

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wiem, ze 40D bylby zakupem na przyszlosc i dlugi czas. Ale tu juz ze szklami w budzecie chyba nie poszaleje.
    Skoro to zakup na przyszłość to kup 40D+jedno fajne szkło (np 17-55 2.8 IS, do wszystkich trzech zastosowań wymienionych powyżej bdb szkło) i w ciągu tego 'długiego czasu' używania 40D dokupisz kolejne szkła (np 70-200 4 IS L).

Coś już napisał
    Miasto
    węgierska górka

Domyślnie

Hej! Ja przesiadłem się własnie z 400d na 40d i jestem bardzo zadowolony. Co od razu rzuca się w oczy to: lepiej trzyma się w łapach, mniejsze szumy i co najważniejsze AF pracuje w trudnych warunkach o niebo lepiej. Teraz tylko musze wymienić Sigme 17-70 na Tamrona 17-50 i bedzie git!!!

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prezes81 Zobacz posta
    Hej! Ja przesiadłem się własnie z 400d na 40d i jestem bardzo zadowolony. Co od razu rzuca się w oczy to: lepiej trzyma się w łapach, mniejsze szumy i co najważniejsze AF pracuje w trudnych warunkach o niebo lepiej. Teraz tylko musze wymienić Sigme 17-70 na Tamrona 17-50 i bedzie git!!!
    Rowniez przesiadalem sie z 400 na 40. Trzymanie jest lepsze - choc majac grip do 400 tez nie bylo zle.
    Co do mniejszych szumow to jakos nie zauwazylem roznicy.
    Co do T17-50 to pozbylem sie go z uwagi na jego niestety nie najlepsze celowanie AF. Optyczne wlaciwosci byly b.dobre, lecz jego AF bynajmniej dla mnie nie byl do zaakceptowania - wiec moze potestuj czy spelni Twoje oczekiwania (pamietaj tez o wybraniu sztuku bez FF/BF bo sie czasem zdarza).
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Strona 17 z 58 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów