Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: [CEZAREK] Cezary Zieliński - Ślubniaki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    czy cię po....ło ....?? powinieneś oglądać zero-jedynki a nie zdjęcia
    chłopie nie dostrzegasz piękna bo ci przeszkadzają jakieś zasrane "dziury"...??
    czy możesz spać spokojnie...??
    Spałem spokojnie do 2.45 - niestety słońce o tej porze roku wcześnie "wstaje".
    Później 3 godziny focenia.

Cóż to za język, ja nie przyzwyczajony jestem do tego poziomu rozmowy.
    Widzę w stopce, że specjalizujesz się w ślubnych.
    Za dużo widać przebywasz wśród biesiadujących.

Sam, jak widzę niezmiernie PALISZ dziury i stąd ta agresja.
    Proponuję tak jak ja, najpierw do puszczy na jakieś 4 -5 miesięcy po 12 godzin dziennie bez względu na pogodę, później zobaczysz sam różnicę.
    Powalczyć w pocie czoła z refleksami słonecznymi, starając się jednocześnie uchwycić jak największą paletę barw (na ile matryca pozwala).

Dla mnie charakterystyka włażący żywcem na prawą rzędną histogramu już podczas fotografowania do kosza - kadr jest śmieciem.

Owszem nikt nie zabrania eksperymentować.

Eksperymentować w pewnych granicach, oby nie było tak, jak wczoraj gdzie fotografowałem obrazy tuż przed powieszeniem na ścianach - przygotowanie galerii malarza.
    Grupa ludzi o wykształceniu plastycznym długa się zastanawiała gdzie góra a gdzie dół obrazu.
    Ja też nie wiedziałem, obraz pozostał oparty na podłodze do przybycia „artysty”
    .:smile:

Nie lubię czarno białych zdjęć, świat jest kolorowy.

PS. Nigdy, ale to przenigdy nie robiłem imprezy, nawet niema takiej siły aby mnie zmusić sfotografować przysłowiowe imieniny u cioci – TAK ZOSTANIE DO KOŃCA MOICH DNI.
    Ostatnio edytowane przez Waldek24 ; 26-07-2008 o 06:49
    Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

waldek24, myslę że musiałbyś przekreslić ok 70% zdjęć tych największych własnie z uwagi na przepalenia, no i sam sobie odpowiedziałeś: robisz widoki itp gdzie faktycznie przepały bedą przeszkadac. Widzę jednak że czepiasz a u ciebie na rafach też widzę przepały... I co ty na to...??

Coś już napisał Awatar Martins
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Zdjęcia naprawdę bardzo fajne, a 2 i 3 zdecydowanie najlepsze. Mają ciekawe kadry, a przede wszystkim mają klimat, a to największa zaleta fotografii ślubnych. Świetna robota.

Nigdy nie analizuję zdjęć po przepałach, cieniach, itp. Zdjęcie ma się podobać i tyle. A te naprawdę mogą się podobać. Jestem tutaj bliższy komentarza Marka, ale może nie tak ostro
    Fotografii ślubnej nie można w żaden sposób porównać do fotografii przyrody i krajobrazów, gdzie praktycznie przepały czy czarne cienie zdecydowanie obniżają wartość zdjęcia.
    W fotografii ślubnej na takie rzeczy po prostu nie zwraca się uwagi jeżeli zdjęcie ma właśnie ten swoisty "klimat" tak jak zdjęcie nr 3.
    Waldek, a tak na marginesie, jakbyś zrobił to zdjęcie, żeby nie było tej przepałowej dziury?
    www.marcinkowalczyk.com
    www.marcinkowalczyk.com/blog
    FF, Crop, parę szkiełek i dwie lampy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    waldek24, myslę że musiałbyś przekreslić ok 70% zdjęć tych największych własnie z uwagi na przepalenia, no i sam sobie odpowiedziałeś: robisz widoki itp gdzie faktycznie przepały bedą przeszkadac. Widzę jednak że czepiasz a u ciebie na rafach też widzę przepały... I co ty na to...??
    Uspokójmy dyskusję, nie kierujmy się emocjami.;-)
    Każdy ma swoje fotografowanie i ja je szanuję.

Zdjęcia z akwarium rafowego, są nic nie warte od bardzo wielu lat nie zmieniane, robione czymś, co w dzisiejszych czasach lepiej uchwyci komórka.
    Zostawiłem tę witrynę ze względu na treść, masa maili z zapytaniami z różnych kontynentów.

Szanuję Wasze podejście do fotografowania, ale dla mnie dziura na matrycy to
    Jakbym wydrukował duży format zdjęcia i nożyczkami wyciął te miejsca.
    W TYM MIEJCU NIE MA ZDJĘCIA, – więc wycinamy.

Traktujcie to, jako mój i tylko mój pogląd, to nie aksjomat.

Jak ja bym to zrobił, szczerze, nie wiem, musiałbym być na miejscu, może poszukałbym innego miejsca, choć te są bardzo nastrojowe.

PS. Jak już pisałem nie fotografuję żadnych ślubów, imienin.... - były propozycje, kategorycznie odrzucane
    Jest fotograf w mojej miejscowości, który się tą tematyką zajmuje od wielu lat, więc proszę do niego.

NA KONIEC ważne: z racji tego, że nie robię tego typu uroczystości, może nie czuję tematu - tak sobie w tej chwili pomyślałem.;-)
    Pozdrawiam.

Coś już napisał Awatar Martins
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Waldek po Twojej wypowiedzi chyba już wszystko jest jasne. Dla mnie OK.
    Czarek nie daj, żeby tu się małe off-topy robiły, tylko zarzucaj Nas zdjęciami, bo może być bardzo interesująco. Wstęp był super!
    www.marcinkowalczyk.com
    www.marcinkowalczyk.com/blog
    FF, Crop, parę szkiełek i dwie lampy

CEZAREK
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martins Zobacz posta
    Waldek po Twojej wypowiedzi chyba już wszystko jest jasne. Dla mnie OK.
    Czarek nie daj, żeby tu się małe off-topy robiły, tylko zarzucaj Nas zdjęciami, bo może być bardzo interesująco. Wstęp był super!
    >>> c.d.

6.

7.

8.

9.

10.

Zapraszam do komentowania.

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

1 i 3 - dla mnie bomba. Klientka na 1ym uniknęła wywrotki? Biegać w czymś takim..
    6 - fajna perspektywa, ale jak dla mnie zbyt przechylnie Nie masz jeszcze czegoś z tej serii?
    7 - znowu świetne, ale też zasługa upatrzonej scenografii
    8 - fajne + choroba morska od szukania horyzontu
    i best from the best IIgiego rzutu - 9! Sam takie chciałbym mieć na swoim..
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

co mi przede wszystkim przeszkadza to to ze na zadnym zdjeciu nie widze kto to jest. W zasadzie fotografia architektury a nie slubna. w zasadzie kazdej parze moglbys te zdjecia dac jako "ich"... Ciezko na takich zdjeciach pokazac

1,2,3 ciekawe choc miejscie zupelnienie wykorzystales. ( tak z ciekawosc gdze to??)
    4 absolutnie odstaje, nieladna czb, balagan na drugim planie
    5 kolor na plus. troszke o niczym - mogli sie chociaz przytulac/calowac
    6 ford focus. brak pary mlodej.
    7. zdjecie raczej probne " w drodze na plener", dziwna obrobka (WB??) ( kolo skory pomaranczowy)
    8 ciekawe choc znowu otoczenie przygniata pare mloda.
    9 za duza GO, kolory srednie , zdjecie przecietne
    10 PM fatalna pozycja, spieta i nienaturalna- wymuszona.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

edit: - prośba o połączenie
    Mój komentarz odnośnie 9ki tak naprawdę dotyczy fotografii nr. 10!
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

6, 7 i 8 świetne, ale jak pisze Trampek np. na 6 każdy mógłby powiedzieć że jett tam panem lub panią młodą/m, troszkę za daleko nowożeńcy
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów