Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 183 z 393 PierwszyPierwszy ... 83133173181182183184185193233283 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 821 do 1 830 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

kolejny ciekawy artykuł na LL: http://luminous-landscape.com/review...ras/d700.shtml

Now, figure that Canon will be bringing out its successor to the now ancient 5D within the next couple of months. Though we don't know what mix of features and sensor resolution the new 5D will offer it will likely be in the 16MP range. This gives Nikon an interesting challenger in this market segment, one which Nikon will be unable to best in the short term with a higher resolution chip than 12MP (though this will obviously come eventually). Instead, I believe that Nikon has decided to meet the new Canon 5D's challenge through offering a better built, higher spec, more full-featured camera with the D700, letting megapixels not be the determining factor in this race.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    kolejny ciekawy artykuł na LL: http://luminous-landscape.com/review...ras/d700.shtml

Now, figure that Canon will be bringing out its successor to the now ancient 5D within the next couple of months. Though we don't know what mix of features and sensor resolution the new 5D will offer it will likely be in the 16MP range. This gives Nikon an interesting challenger in this market segment, one which Nikon will be unable to best in the short term with a higher resolution chip than 12MP (though this will obviously come eventually). Instead, I believe that Nikon has decided to meet the new Canon 5D's challenge through offering a better built, higher spec, more full-featured camera with the D700, letting megapixels not be the determining factor in this race.
    Brzmi trochę jak takie asekuranckie pocieszanie się, że może jednak Canon się zlituje i nie przywali z grubej rury . I wtedy te 12 Mpx w puszkach Nikona nie okażą się odgrzewanym kotletem zdolnym konkurować jedynie z "przestarzałą" matrycą z 5D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kraków

Domyślnie

niby tak, ale znając Canona i zapominając na chwilę o wypowiedzi Corwin'a mógłbym mu przyznać rację. Canon da Mpx i dobry obrazek, więc Nikon dał czadu z cała resztą, nota bene nie mając się czego wstydzić w kwestii matrycy. I Canon tradycyjnie uzna swoja misję za wypełnioną dając to co do tej pory niezawodnie dawał. Bardzo bym chciał aby Reichmann się pocieszał ale przecie on od lat Canonier.

P.S>Corwin, cholera - daj żyć! Musze kupić puchę ze względu na podatki więc temat się dla mnie stał nieco bardziej gorący

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Tyle, ze jak Canon da obrazek, to znow cala reszta zostanie uznana przez marketing za zbedna opcje i pominieta (jak zwykle) Canonowi to bardzo na reke. Jedynki nie beda mialy wewnetrznej konkurencji.
    ...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

właśnie tego się obawiam

Coś już napisał
    Miasto
    poza PL---Dublin

Domyślnie a ja wlasnie kupilem ;-)

ja postanowilem ze nie bede czeka i kupilem 5d, mam go od wtorku ;-)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Z drugiej strony warto pamietac, ze teraz nie tylko Nikon jest grozny dla Canona. Moloch Sony tez napewno cos wypusci. Co prawda u nich nieco drogo, ale chcac nie chcac, Canon musi sie zabezpieczyc na kolejne lata aby nie bylo jak obecnie
    ...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez persival Zobacz posta
    ja postanowilem ze nie bede czeka i kupilem 5d, mam go od wtorku ;-)
    przez takich jak Ty canon nigdy nie wypuści następcy bo po co skoro obniżka ceny staruszka wystarczy?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Z drugiej strony warto pamietac, ze teraz nie tylko Nikon jest grozny dla Canona. Moloch Sony tez napewno cos wypusci. Co prawda u nich nieco drogo, ale chcac nie chcac, Canon musi sie zabezpieczyc na kolejne lata aby nie bylo jak obecnie
    Dlatego tym razem wydaje mi się że nie będzie apteki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dlatego tym razem wydaje mi się że nie będzie apteki.

cena również ;-)

Strona 183 z 393 PierwszyPierwszy ... 83133173181182183184185193233283 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów