Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Gwarancja międzynarodowa ( USA )

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Przecież Mack, to nie jest gwarancja producenta/dystrybutora, tylko coś na zasadzie ubezpieczenia.
    Jak coś się dzieje ze sprzętem, to dzwonisz do nich i oni Ci mówią gdzie masz dostarczyć sprzęt itd.
    Nie za bardzo rozumiem co Canon ma mieć z tym wspólnego?
    No jeżeli tak jest to rzeczywiście lipa, bo mogą powiedzieć aby wysłać do serwisu...w stanach.

piotr.szewczuk
    Guest

Domyślnie Gwarancja Mack - piszę do Pana, Pani w bardzo nietypowej sprawie

Witam,

Odpowiadając na pytanie kolegi "sal" gdzie znalazłem informacje, że gwarancja Mack jest honorowana u nas ... na pierwszej stronie tego wątku, posty 2,3 i 4 :grin:

Po uzyskaniu odpowiedzi, negatywnej, z serwisu Canona w Warszawie postanowiłem pobawić się w Janusza Weissa i napisałem w tej sprawie do firmy oferującej gwarancję Mack, oto odpowiedź:

"Dear Piotr,

Our warranty is an International warranty and would allow you to obtain service in Poland. Mack Camera & Video Service does not have contracts with any service centers in the US or overseas. For international repairs, we work with manufacturer authorized repair facilities in your area. To locate the service center near you, please call the manufacturer to find out who in your area is authorized to repair your equipment's make and model. We have found that the authorized service centers change from time to time and it is better for the customer to find out who is authorized to repair their model through the manufacturer.

A service center that customers have worked with in the past in Poland to repair a Canon unit is:

CSI Foto I Video
    01-014 Warszawa, ul Zytnia 15
    22-862-41-38

If you have any additional questions or concerns please feel free to reply back.

Thank you,
    Cheryl
    Mack Camera & Video Service"

Zdziwiłem się lekko bo w sumie wskazano mi serwis Canona na Żytniej :-D Cóż .. teraz będę konfrontował tą informację z serwisem w Warszawie. O dalszym postępie "śledztwa" będę starał się na bieżąco informować szanowych forumowiczów.

Pozdrawiam,
    Piotr

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Ale na stronach Mack-a jest napisane jak to działa...
    Znaczy jak jesteś poza US, to wypełniasz formularz/wysyłasz maila do nich, oni Ci podają gdzie się masz udać, w podanym przez nich punkcie serwisowym prosisz o wycenę kosztów naprawy i wysyłasz do do Mack-a.
    I oni decydują czy zapłacą za to, ile zapłacą itd.
    Natomiast w tej sytuacji nie może być mowy o "honorowaniu gwarancji Macka przez serwis Canona" bo z ich punktu widzenia Ty+Mack to taki zwyczajny klient za pełnopłatnej naprawy...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

Ale na stronach Mack-a jest napisane jak to działa...
    Znaczy jak jesteś poza US, to wypełniasz formularz/wysyłasz maila do nich, oni Ci podają gdzie się masz udać, w podanym przez nich punkcie serwisowym prosisz o wycenę kosztów naprawy i wysyłasz do do Mack-a.
    I oni decydują czy zapłacą za to, ile zapłacą itd.
    Natomiast w tej sytuacji nie może być mowy o "honorowaniu gwarancji Macka przez serwis Canona" bo z ich punktu widzenia Ty+Mack to taki zwyczajny klient za pełnopłatnej naprawy...
    czy jak dostalem obiektyw z ta gwarancja to musze sie rejestrowac i cos placic Mack-owi? otrzymalem taki pomaranczowy kartonik ale nie wypelniony?
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fmagik Zobacz posta
    czy jak dostalem obiektyw z ta gwarancja to musze sie rejestrowac i cos placic Mack-owi? otrzymalem taki pomaranczowy kartonik ale nie wypelniony?
    Zerkałeś na http://www.mackcam.com/ ?

A w szczególności na:
    https://secure3.datafabrication.com/...n_warranty.asp
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

czy masz taka gwarancje?

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Czy komukolwiek z PL udało sie wyegzekowac gw MAC??

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

czy ktos z was sie rejestrowal w MAC i jak wyglagala sprawa reklamacji, czy posiadajac karte z gwarancja trzeba jeszcze cos im doplacac? dla mnie to nowy temat wiec szukam informacji, kupowalem w HK

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów