Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: [Waldek24] Moje fotografie

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

dobry fotograf to dobry obserwator... musisz się nauczyć patrzyć na świat oczami jednookiej, bezdusznej maszyny, jeżeli nauczysz się zauważać rzeczy (detale) korelacje, miedzy elementami które fotografujesz i pokazać je w niecodzienny zaskakujący i ciekawy sposób - twoja misja zakończona...
    niektórzy rodzą się z tym darem postrzegania rzeczywistości (najczęściej kobiety), pozostałym pozostaje żmudne, wieloletnie szkolenie i wzbogacanie swojego warsztatu...
    na koniec galeria pewnej dziewczyny która mz jest jedną z najbardziej kreatywny "samorodnych" fotografek - ciekawostka fotografuje kompaktem :

Miss Aniela

zaczynała od zwykłych pstryków bez pomysłu ani jasnej koncepcji
    a niedawno zainteresowała się jej twórczością telewizja BBC... tu wywiad z nią

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    dobry fotograf to dobry obserwator... musisz się nauczyć patrzyć na świat oczami jednookiej, bezdusznej maszyny, jeżeli nauczysz się zauważać rzeczy (detale) korelacje, miedzy elementami które fotografujesz i pokazać je w niecodzienny zaskakujący i ciekawy sposób - twoja misja zakończona...
    niektórzy rodzą się z tym darem postrzegania rzeczywistości (najczęściej kobiety), pozostałym pozostaje żmudne, wieloletnie szkolenie i wzbogacanie swojego warsztatu...
    na koniec galeria pewnej dziewczyny która mz jest jedną z najbardziej kreatywny "samorodnych" fotografek - ciekawostka fotografuje kompaktem
    Co tu dużo pisać urzekające ujęcia tej kobiety - piękny warsztat.
    Wiele prawdy w tym widzę, o czym piszesz, zawsze trzeba mieć aparat przy sobie, bo tematy umykają.

Przykładowo jechałem wczoraj obok dużej budowy autostrady, gdzie jest bardzo duża wycinka lasu, jak spojrzeć daleko same powalone drzewa i nagle spostrzegam, że w tym całym bałaganie – POŚRODKU czy to przez przekorę drwali rośnie okazała strzelista sosna.
    Niestety aparat był w domu – okazja bezpowrotnie umknęła.

Nie ruszam się z domu od jutra bez aparatu.

Pozdrawia Waldek
    ----------------------
    http://rafa.koralowa.pl
    http://katalog-www.eu

Domyślnie

Krytykujcie;-)
    Intrygują mnie zdjęcia zrobione w bardzo trudnych warunkach dla fotografującego, sporo huśtało.

Fotografia zrobiona z łodzi motorowej, z której fociłem, szybko poruszającej się.
    5D, obiektyw EF 70-200 f/4L IS USM, lżejszy i ładne oświetlenie, tuż przed zachodem słońca w porównaniu do 70-200 f/2.8 który zabieram jedynie na koncerty, w pomieszczeniach zamkniętych, walka, aby nie używać lampy błyskowej, lub słabego oświetlenia, kiedy muszę.

Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cześć Waldek!
    Bardzo mi się to zdjęcie podoba, chociaż nie lubię tych hałaśliwych barbarzyńców. Dynamiczne, ładnie skomponowane, ostrość jaka trzeba i gdzie trzeba. Dobrze Ci wychodzą te zdjęcia szybkich obiektów!

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Dobre.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Super
    Tylko pozazdrościć tak szybkiej i super poprawy w robieniu zdjęć.
    Ale to tylko dzięki ciężkiej Twojej pracy nad tym wszystkim.
    Pozdrawiam serdecznie.

Domyślnie

Serdecznie dziękuję za odwiedziny.
    Wiem, do jakości zbliżonej do doskonałości, jaką wielu uczestników forum reprezentuje jest mi jeszcze spory szmat drogi, ale dzięki naprawdę ciężkiej pracy staram się dogonić, lub co najmniej zbliżyć.

Czasem zazdroszczę, lub inaczej zastanawiam się skąd wielu fotografów ma tyle czasu (wątek o 5D) aby jeszcze parę godzin dziennie uganiać się lub godzinami pracować w studio i mieć czas na tak obszerną dyskusję o...przygryzłem język.

Ewunia:smile:, barbarzyńcy, niech będzie tacy ludzie też są wśród nas, dlaczego ich nie skadrować.
    Owszem są piękniejsze, spokojniejsze tematy, ale obok nich… ONI.

Krasuski:wink: – to prawda, (wcale nie zwolniłem) wymaga to naprawdę ciężkiej pracy, po wielu miesiącach w lesie, krzakach nareszcie wyszedłem na otwartą przestrzeń.
    Puszcz uczy pokory.

Krzychu, dziękuję to mobilizuje aby człowiek nie usiadł na laurach, każde następne powinno być jeszcze lepsze.
    Pozdrawiam.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

bardzo dobre według mnie
    350D

Domyślnie

Kończąc relację (kilkaset zdjęć z dwóch dni) z pokazów (popisów) na skuterach naprawdę mocnych ludzi w tej dyscyplinie sportu, dwa ujęcia.
    1. Tuż przed wywrotką, samej wywrotki nie pokazuję, bo efekt jest taki jak po wybuchu bomby głębinowej, potężny gejzer wody i ani śladu po kierowcy ani po skuterze.

2. Moim zdaniem nie do końca trafione lub rozbryzgi wody zakłóciły AF
    Krzyczą z łodzi motorowej – patrz na tego, zaraz będzie cyrk.

Widzę w kadrze sam skuter bez kierowcy, znad aparatu obserwuję jak kierowca jest w powietrzu 2-3 metry nad skuterem.

Ledwie w oka mgnieniu łapię jego wpadającego do wody, wyraz twarzy bezcenny siedziałem przed monitorem i po powiększeniu osoby w RAW sam do siebie się na głos śmiałem.
    Zresztą później i On miał ubaw.

PS. Były też pokazy naprawdę niesamowite ślizgania się (narty wodne) po trzech naraz za łodzią motorową z ewolucjami ślizgający się.

Utkwił mi w pamięci jeden moment, kiedy przy ostrym skręcie łodzi jednego z nich poczęło wynosić na betonem wyłożony brzeg.

Widziałem jak walczył.
    Po dobiciu do brzegu miał jeden problem, czy ja to „złapałem”
    Powiedziałem, że serce mi na moment stanęło, więc powinno być w punkt.
    Dziwną odpowiedź usłyszałem:
    Jak ciebie ktoś lub życie skopie to się natychmiast nie podnoś ODPOCZNIJ.
    Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jedynka może być ale od wcześniejszego słabsza, dwójka do wywalenia.. wartość "wspomnieniowa" fotki oglądającym nic nie mówi a techniczne do d... bo ostrość uciekła
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów