Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: [Nalukim] Portret/Sport

Mieszany widok

nalukim
    Guest

Domyślnie [Nalukim] Portret/Sport

Witam chciałbym poddac moje zdjecia waszej opinii, mam nadzieje ze będziecie wyrozumiali a uwagi będą konstruktywne.
    Pozdrawiam i miłego ogladania zyczę

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

nalukim
    Guest

Domyślnie

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

27.

nalukim
    Guest

Domyślnie

28.

29.

30.

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

5 i 8 tematyczne -podobają mi się z winietą również (jeśli nie zamierzona), 12 zajefajna - usunęłabym kropki tuszu pod oczkiem, tańczący breka - ostrość uciekła
    hdr - ki fajne, muszlę wyprostuj i pierwsze z tramwaju nie potrzebne, świetny przystanek ogólnie mi się podobają
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez fotokor1 ; 26-05-2008 o 21:27
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Dopiero zaczyna Awatar david_szczepaniak
    Miasto
    Londyn/Olesnica

Domyślnie

HDR-y swietne, 11 i 12 jak na moje skromne zdanie sa swietne, zdjecia na rowerach maja jak dla mnie przypadkowe kadry (takie pstryki). Napisz jak mozesz jakiego programu uzywaz do robienia HDR-ow.
    Pozdrawiam
    Ciemna puszka i jasne słoiki
    ------------------------------------------------------

Sugerujesz, że kokosy migrują?

Coś już napisał Awatar Dżobert
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

5, 8 - jak przedmówca, klimatyczne. Według mnie najlepsze z wszystkich. HDR przegięte, a moim zdaniem nie było to potrzebne, dalej, nie dodają atrakcyjności zdjęciu wręcz jej ujmują. Lecz jeśli coś z nich wybierać to 20 - przyjemnie dla oka. Reszta drażni. 21,26,27,29 niedopracowane. Ogólnie zastosowanie techniki HDR powinno mieć uzasadnienie. Używanie jej na siłę tylko pogorszy zdjęcie.

P.S Nie przejmują się mną specjalnie. Ostatnio większość robię na analogu i wszystko widziałbym w B&W na negatywie. W dodatku najlepiej 6x6cm (nie mogę się własnego dorobić).
    "Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"

Domyślnie

Pierwsze zdjęcia jakoś do mnie nie przemawiają. Zaczyna się lepiej koło 8. Ciekawa 12 :-) Jeśli chodzi o HDR to krajobrazy mi nie leżą ale przystanek i tramwaj świetne. Przyłączam się do pytania w czym robiłeś HDR ?

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

zdjecia z grafity, sprayami fajne.
    sport niestety ruch nie jest zmrozony. zdjecia nie sa ostre. kadry sa krzywe. zdecydowanie widac brak oswietlenia. polecam poczekac na lepsza pogode do takich zdjec, gdyz powinny byc żyleta. a nie sa. pamietaj o uchwyceniu calej przeszkody w kadrze.
    hdr mi nie leza i ogolnie sie nie podobaja.
    w portretach ostrosci brak. kadry nieciekawe.
    w fotach break'a niestety poucinane konczyny tancerzy.

pracuj nad kadrowaniem juz w momencie ustawiania sie do zdjecia.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z red bull jam'u jedynie 5 i 8 (statyczne widać że ci lepiej wychodzą i do tego b&w ładne).
    Dziewczyny przyzwoicie, chociaż 10 (przedostatnia dziewka) chyba zbyt szeroko i się troszkę rozciągnęła twarz.
    Z myśla kadry w miarę, ale za dużo saturacji, szczególnie na zielonym przesadziłeś.
    Reszta HDRów miła dla oka, aczkolwiek niektóre (R. Jagiellonów) poprzez swoją krzywość hmm... zniesmaczają? :P

Tak BTW : Witamy nowego bydgoskiego canoniera na canon-board.info!

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

5, 7, 8,13 i 27 (tylko ta pierwsza 27). Dosc ciekawe fotki tworzace ciekawe mini portfolio w tym temacie. Fajnie że poruszyłeś kilka tematów w jednym wątku. No i ciekawe hdr'y. nie chce mi sie rozpisywać dalej...

pozdrawiam, Malin.
    Regulamin pkt 8

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów