Pokaż wyniki od 1 do 10 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Czy to zamiennik do 300D, 450D czy 40D wszystkie są takiej samej jakości.
    Coś na poparcie tej tezy, czy czysta spekulacja?
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Coś na poparcie tej tezy, czy czysta spekulacja?
    Miałem styczność z zamiennikami do 450D i 40D firmy Delta. Moim zdaniem jakość wykonania i funkcjonalność pozostawiała wiele do życzenia a o niezawodności nie wspomnę. Awarie spustu migawki oraz pokrętła zmiany parametrów ekspozycji to już chyba "klasyka". Oczywiście nie twierdzę iż wszystkie egzemplarze obarczone są tego typu "dysfunkcjami" niemniej w/w awarie zdarzają się często. Jeżeli ktoś zastanawia się nad zakupem gripa warto dołożyć i zakupić oryginał. Różnice w cenach nie są "astronomiczne" a jakość wykonania i niezawodność bezkonkurencyjna.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 24-07-2008 o 15:06
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Miałem styczność z zamiennikami do 450D i 40D firmy Delta. Moim zdaniem jakość wykonania i funkcjonalność pozostawiała wiele do życzenia a o niezawodności nie wspomnę. Awarie spustu migawki oraz pokrętła zmiany parametrów ekspozycji to już chyba "klasyka". Oczywiście nie twierdzę iż wszystkie egzemplarze obarczone są tego typu "dysfunkcjami" niemniej w/w awarie zdarzają się często. Jeżeli ktoś zastanawia się nad zakupem gripa warto dołożyć i zakupić oryginał. Różnice w cenach nie są "astronomiczne" a jakość wykonania i niezawodność bezkonkurencyjna.
    Już lepiej . Dziękuję. Dla mnie różnica jest definitywna - między kupię a przełożę zakup na św.Nigdy.
    Fotograf platoniczny

Uprawnienia umieszczania postów