Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Marylka
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

rozumiem, więc nie ma po co przepłacać a może coś z hoyi lub marumi ?
    Ostatnio edytowane przez Marylka ; 21-07-2008 o 21:17
    Canon RP + RF 24-240mm, Canon 6D, 40D, Sigma 10-20mm, EF 50mm f/1.8 II, EF 24-105 mm f/4L, EF 70-200mm f/4 IS

mirqxx
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marylka Zobacz posta
    a ja nie rozumiem wybrałaś/eś markę B+W i chciałaś/eś wydać kasę na KSM nie wiedząc co to. dowiedziałaś/eś się, że teoretycznie koszt idzie w parze z jakością. na tej podstawie chcesz kupić wersję bez KSM tj. teoretycznie gorszą albo w ogóle filtr innej marki

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marylka Zobacz posta
    tego akurat nie powiedzialem poniekad, ta okladzina to moze byc wlasnie to, co zdecydowanie swiadczy na korzysc tych filtrow. sek w tym, ze zeby to ocenic to trzeba by miec mozliwosc obejrzenia i porownania zdjec, wzglednie posluchania opinii kogos, kto uzywal w praktyce i potrafi ocenic ewentualna roznice.

moja uwaga co do cen dotyczyla wylacznie faktu, ze klient jest lupiony z kasy za cos, co producenta kosztuje grosze, a co marketing sprzedaje jako osmy cud swiata co zreszta jest praktyka bardzo powszechna

a tak subiektywnie rzecz biorac, to mam sam dwa polary, z ktorych jeden jest jakims tanim Vivitarem z Allegro a drugi to Hoya Digital. Hoya ma subiektywnie ladniejsze kolory, ale pod wzgledem jakosci optycznej nie mam zastrzezen do zadnego z tych filtrow. biorac pod uwage roznice w cenie miedzy tym Vivitarem a Hoya jestem daleki od przekonywania kogokolwiek do placenia bajonskich sum za te filtry, ktorych jakosc optyczna (bedaca fetyszem dyskusji i uzasadnieniem topienia setek zlotych/euro) i tak jest ograniczana przez wlasnie folie polaryzujaca...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 21-07-2008 o 21:31
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów