Strona 28 z 51 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Kupiłem tydzień temu triggery z GadgetInfinity. Właśnie doszły... do centrum WER Zabrze, które poprosiło o papiery do oclenia przesyłki. Wartość ok 60USD - no i mi zatrzymali. Szło przez air mail.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg Zobacz posta
    Kupiłem tydzień temu triggery z GadgetInfinity. Właśnie doszły... do centrum WER Zabrze, które poprosiło o papiery do oclenia przesyłki. Wartość ok 60USD - no i mi zatrzymali. Szło przez air mail.
    Ja też miałem tak ostatnio, tyle że z innym sprzedającym (brałem dla kumpla pilot bezprzewodowy). Koleś nie nakleił deklaracji celnej na paczce, przez co poproszono mnie o podanie wartości i zawartości przesyłki (wystarczy posłać na maila). Napisałem do kolesia z HK żeby mi posłał fakturke na odpowiednią kwotę i odesłałem to mailem do Zabrza. Po wysłaniu maila musiałem ok. tygodnia czekaćna paczkę, ale za to nie naliczono dodatkowych opłat...

A druga sprawa Gadget infinity podaje za wysokie kwoty deklaracyjne, więc prawie każda paczka od nich jest oclona. Trzeba im pisać osobno żeby podawali kwoty mniejsze niż 30 dol.
    Ostatnio edytowane przez czajna ; 17-07-2008 o 10:36
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Akurat GI opisał na paczce dokładną zawartość z cenami (bo dostałem w powiadomieniu oryg. wydruk GI z wykazem zawartości). I tyle. Myślałem, że cłu nie podlegają paczki do 100USD, ale się myliłem.

Zadzwoniłem do WER Zabrze i kazali mi emailem podesłać wydruki potwierdzeń zamówienia (fakture z ebaya; buy now wzialem) oraz potwierdzenie platnosci (tu wydruk z paypala) i oświadczenie, że jestem osobą fizyczną (bo dostarczenie było na adr. firmowy). I teraz czekam. Ciekawe ile naliczą...
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg Zobacz posta
    Akurat GI opisał na paczce dokładną zawartość z cenami (bo dostałem w powiadomieniu oryg. wydruk GI z wykazem zawartości). I tyle. Myślałem, że cłu nie podlegają paczki do 100USD, ale się myliłem.

Zadzwoniłem do WER Zabrze i kazali mi emailem podesłać wydruki potwierdzeń zamówienia (fakture z ebaya; buy now wzialem) oraz potwierdzenie platnosci (tu wydruk z paypala) i oświadczenie, że jestem osobą fizyczną (bo dostarczenie było na adr. firmowy). I teraz czekam. Ciekawe ile naliczą...
    Ja akurat miałem tak, że deklaracja była na 110dol (czyli już wartość do oclenia), a w środku była mini karteczka z rachunkiem na 300dol i od tej wartości naliczono mi cło :/
    Następnym razem radze im powiedzieć, że mają deklarować dużo mniej i bez zbędnych rachunków w środku...
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

mialem powiedziec co i jak jak zakupie moje szklo z hong kongu, przez goscia o nicku kemek, otoz zrezygnowalem z zakupu u niego i kupilem u goscia z allegro 30zl drozej, sprowadzony z niemiec, i do tego data zakupu 30.06 wiec sie zalapie na cashback...

mowa o 17-40 4L
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

ja od kea-photo kupilem 5D i 80% szkiel ktore mam Ceny super, chociaz czasami nawet w Uk mozna wyrwac podobnie, ale wtedy jest jakis haczyk. do szkocji przesylka szla 3 dni z pelnym trackingiem, moge smialo polecic, do polski raczej bym sie bal ze wzgledy na cła i problemy z przesyłką
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uzależniony

Domyślnie

Ja wlasnie odebralem paczke z kea-photo.
    10-22 EFS za 1600PLN to chyba dobra cena

Wyslane w czwartek, zero cel. W srodku faktura na 69$ za eksponat pokazowy do zwrotu
    Szlo fed-exem, zadnych pieczeci celnych nie bylo.
    Jak zamawialem extender i troche glupot za w sumie 2000PLN przyszlo poczta zwykla. Tez bez oplat, jedynie pieczatka urzedu o dopuszczeniu do obrotu.

Domyślnie

bo Albert to debeściak
    jakoś nikt nie pisał, ze mial problemy z paczka od niego.

w przyszłym tygodniu zamawiam u niego nową zabawkę

Domyślnie

Ja mam pytanie do ludzi, ktorzy sa juz po zakupach u pana Alberta z Kea Photo :-) Co, jesli okarze sie, ze moje body i szklo, ktore zamierzam tam kupic, nadaje sie do wyregulowania? Odsylam do niego? Na jego koszt? A moze odsylam gdzies w swiat niewiadomo gdzie?

Nosze sie z zamiarem kupna 40D i mam dylemat czy brac Tamrona 17-50 2.8 + 50 1.4 czy zamiast tych dwoch szkiel wziac 17-55 2.8? Biorac szklo Canona minimalizuje ryzyko wystapienia "zgrzytow" relacji body - szklo...? :-)

Mailuje z Albertem ale mam wrazenie, ze on ma 1500 innych maili bo nie zawsze na wszystko odpowiada :-) Noi placic bede przelewem IBAN/BIC, bo tutaj gdzie jestem chwilowo nie dostane zadnej karty. Jest ktos doswiadczony z ta forma platnosci?

pozdrawiam,
    Adrian

klamot14
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    bo Albert to debeściak
    jakoś nikt nie pisał, ze mial problemy z paczka od niego.

w przyszłym tygodniu zamawiam u niego nową zabawkę
    Ja mam ostatnio albo pecha albo UC mnie pamięta - Albert opisuje wszystko jak trzeba a paczki idą do clenia. Mniej więcej - jedna na dwie / trzy. Wysyłka przez Fedex.
    Musze teraz przećwiczyć poczte.

Strona 28 z 51 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów