Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 115

Wątek: [Banan] Rajdy samochodowe

Domyślnie

Super fotki, 6 powala, dasz exif, jak bys stal przed autem :d
    Ostatnio edytowane przez bercow ; 09-07-2008 o 23:26
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Też 6. szczególnie wpadła w oko... Zdjęcia świetne...
    Ostatnio edytowane przez zaitsev ; 10-07-2008 o 08:36

Domyślnie

Fotografie są przednie a mi osobiście w oczko wpadła fotka nr. 1 – podoba mi się akcja z pyłem i się tak zastanawiam jak się tam znalazł przed samochodem- zagarnął zderzakiem ? .
    Mam przy okazji pytanko , jak za granicą organizatorzy radzą sobie z bezpieczeństwem na trasie rajdu ? U nas dochodzi do zamykaniu rajdów ( rajd Subaru ) i odwoływaniu oesów (np. na 44 krakowskim) a organizatorzy najchętniej trasy prowadzili by na zamkniętych poligonach , by reklamy sponsorów można było oglądać przez szpiegowskie satelity.

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

A mi się najbardziej widzą 3 i 5. 3 ma ładny kadr i dramaturgię, może jest troszkę za ciemna... 5 - świetna, chociaż też bym nieco rozjasniła. Pył ułożył się na aucie, jak na rakiecie kosmicznej. Czerwień lakieru, która z tyłu przeniknęła na pyłowe kłęby - sprawia wrażenie, że to płomienie, a nie pył.. Tak, dla mnie 5 zdecydowanie najlepsza!

PS: Jak chroniłeś aparat i obiektyw?
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 10-07-2008 o 13:06

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abcdariusz Zobacz posta
    Fotografie są przednie a mi osobiście w oczko wpadła fotka nr. 1 – podoba mi się akcja z pyłem i się tak zastanawiam jak się tam znalazł przed samochodem- zagarnął zderzakiem ? .
    Tak. W tym miejscu droga byla juz niezle rozryta i wiekszosc zalog zgarniala troche szutru.

Cytat Zamieszczone przez abcdariusz Zobacz posta
    Mam przy okazji pytanko , jak za granicą organizatorzy radzą sobie z bezpieczeństwem na trasie rajdu ? U nas dochodzi do zamykaniu rajdów ( rajd Subaru ) i odwoływaniu oesów (np. na 44 krakowskim) a organizatorzy najchętniej trasy prowadzili by na zamkniętych poligonach , by reklamy sponsorów można było oglądać przez szpiegowskie satelity.
    Tez nie zawsze jest tak kolorowo jak kazdy mysli. Dwa lata temu na Monte Carlo bylem na dwoch wolnych przejazdach, odwolanych z powodu za duzej ilosci kibicow. Zabezpieczenie tam wyglada fatalnie. Ludzie stoja na srodku drogi i rozbiegaja sie przed autem jak za dawnych czasow. Ale np. w Finlandii stoisz 20m od drogi i to jeszcze gdzies za drzewami. Dodatkowo nawet gdy jest jeszcze kilka godzin do oesu i tak nie mozesz isc droga, tylko musisz przedzierac sie przez las.

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    PS: Jak chroniłeś aparat i obiektyw?
    Odwracalem sie plecami w strone lecacego kurzu i chowalem body pod koszulke. Obiektyw sie juz nie miescil.
    Ostatnio edytowane przez Banan ; 10-07-2008 o 14:45
    Canon Eos 7D || Canon 70-200 F/2.8 IS L || Canon 24-70 F/2.8 USM L || Canon Speedlite 580EX || Canon Extender EF 2x || Sandisk CF Extreme 4GB x2 || Filtr polaryzacyjny Hoya HMC Super 77mm || Filtr Canon Protect 77mm UV x2 || Aku LP-E6 x2 || Lowepro Mini Trekker AW

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Dużo bardziej dojrzały zestaw Twoich fot niż poprzednio oglądałem . Szkoda uciętego piuropuszu kurzu w 7. Najlepsze to 1,3,5 i 9 - dobre zamknięcie (do tego monochromatycznie).
    Spokojnie ładujesz cały sprzęt foto do Mini Trekkera AW ? Jest jeszcze na jakąś stałke miejsce ?
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

nowy_87
    Guest

Domyślnie

nr.4 odstaje od reszty, ale to przez to ze pozostałe takie dobre. Taki rajd to prawdziwa gratka hehe ten kurz swietne mozliwosci stwarza, w zdjeciu nr.5 jest niesamiwity, to jak w jaki sposób, otoczył samochód. Grats fotek

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

6 i 8 - faworyci!
    Pozdrawiam,
    Michał

Coś już napisał Awatar KrzysiekRally
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No foty jak foty. Na MŚ nie da się nie zrobić dobrej fotki
    Chyba, że ktoś robi małpą :P
    Banan moim zdaniem powinieneś ciut więcej nasycać kolory, ale dosłownie odrobinkę, bo same barwy citroenów czy fordów(nie wspomnę o krzaczkach) nie są takie blade
    No, ale ucz sie ucz, bo pełną klatką wiem, że się inaczej foci :P
    www.image-sport.net moja www
    www.imagesport.digart.pl prace
    www.facebook.com/imagesportnet
    7D,400D/17-50 f2.8/70-200 f4L/50 f1.8II/580EXII/Tamrac Expedition7

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowy_87 Zobacz posta
    nr.4 odstaje od reszty, ale to przez to ze pozostałe takie dobre.
    Nie zgadzam się z Tobą - na 4 bardzo ładnie pokazane jest miejsce rajdu, przyroda. Ja akurat jestem gorącą przeciwniczką organizowania rajdów w takich przyrodniczych miejscach, ale dostrzegam walor tego zdjęcia.

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów