Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: Świat zwariował

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Chyba rozumiem te matke dziecka. Tez raczej zwrocil bym uwage komus kto by moje dziecko fotografowal bez mojej zgody. Nasz wizerunek jest chroniony chocby ustawa o ochronie danych osobowych, choć GIODO nie zawsze reaguje na lamanie tych przepsiow i czasem jego interpretacje sa dziwne. Zagrozen dzisiaj jest mnostwo i to ze rodzice pragna chronic swoje dzieci - nic w tym dziwnego nie ma.
    o ile mi wiadomo, to nie wolno publikowac zdjec osob niepublicznych bez ich zgody. osoby publiczne i grupy osob, ktore na zdjeciu stanowia czesc pewnej zbiorowosci i przez to nie sa personalnie wyroznione - moga byc swobodnie fotografowane.

jezeli dziewcze mierzylo aparatem w "piaskownice", to ma wszelkie prawo wykonac to zdjecie. a taka durna, pyszczaca matka, gdyby nie znikoma szkodliwosc spoleczna, moglaby byc sadzona za zastraszanie.

przeciez to jest jakas psychoza. moda na odmawianie wszystkiego i odgradzanie sie murem od innych przywiezona z Ameryki.

i to sa bardzo czesto te same osoby, ktore z checia ogladaja zdjecia podroznicze: azjatyckie wioski, arabskie dzieci, itd. itp.
    nigdy nie zadajac sobie pytania, czy te osoby przypadkiem nie chcialy odmowic wykonania zdjecia.

mialem kiedys okazje robic zdjecia na Singapurze. spoleczenstwo jest bardzo rozwiniete ale niezwykle tolerancyjnie wychowane i pelne sympatii wzgledem obcych. nie zdarzylo mi sie aby jakakolwiek osoba okazala jakakolwiek agresje w przypadku proby sfotografowania. co najwyzej grzecznie odmowila. w wiekszosci przypadkow jednak ludzie zatrzymywali sie, dawali sfotografowac i jeszcze poswiecili chwilke na pogadanie. a potem ladnie dziekowalismy sobie wzajemnie za zdjecie.

moze jednak nazwijmy rzecz po imieniu: nie kwestia niebezpieczenstw, tylko psychoza i chamstwo wzgledem bliznich...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jezeli dziewcze mierzylo aparatem w "piaskownice", to ma wszelkie prawo wykonac to zdjecie. a taka durna, pyszczaca matka, gdyby nie znikoma szkodliwosc spoleczna, moglaby byc sadzona za zastraszanie.
    tyle że absolutnie nic nie wiemy jaki był początek zajścia.
    mógł to być koniec wymiany zdań podczas którego np. na pytanie matki "w jakich celach pani robi zdjęcia" dziewczę mogło odpowiedzieć "g.... to cię obchodzi stara raszplo"

oczywiście przejaskrawiam sytuację ale nie mając informacji o pełnym przebiegu zajścia nie powinniśmy wyciągać wniosków co do stanu inteligencji owej matki.

a swoją drogą nie wiemy też w jakim celu te zdjęcia były robione. dodam tylko że dzieci nie porywa się tylko dla okupu
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    przeciez to jest jakas psychoza. moda na odmawianie wszystkiego i odgradzanie sie murem od innych przywiezona z Ameryki.
    Zgadzam się w pełni z tą opinią, ludzie zaczynają się bać ludzi, wszędzie wietrzą podstęp i zabezpieczają się jak mogą. Zaobserwowałam to w praktyce, każdy kto spędził parę lat w USA dostaje na ten temat hopla, w szczególnych przypadkach nie da się z takim przyjaźnić, bo nawet w pytaniu o dzień urodzin, decyzje wyborcze, czy wspomnienie z dzieciństwa - wietrzą podstęp i zaczynają się żegnać. I to cholerstwo się bardzo dobrze w Polsce przyjmuje.
    Niemniej na chama ludzi się nie powinno fotografować.
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 21-10-2008 o 07:49

Uprawnienia umieszczania postów