Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 129 z 393 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179229 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 281 do 1 290 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiaque Zobacz posta
    Obniżanie czułości matrycy jednak nie leży w interesie większości użytkowników, gdyż siłą rzeczy powodowałoby marnowanie światła i konieczność mocniejszego wzmacniania sygnału dla czułości > ISO 50, a to by się prawie nikomu nie uśmiechało :-)
    nie wiem jak to wyglada technicznie. ale jesli matryca moze pracowac tak samo przy ISO 50 jak przy ISO 100 to mnie to wystarcza. byle nie odbywalo sie kosztem rozpietosci tonalnej i szumow.

Cytat Zamieszczone przez Misiaque Zobacz posta
    Twoje oczekiwania to zdecydowanie zbyt mały segment rynku, by Canon się nim interesował.
    niestety, zapewne tak jest.

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    wiesz, cały czas się mówi o dwóch "następcach" piątki.

5D in EOS 3 to byłby wg mnie ten górny model, natomiast naprawdopodobniej będzie też dolny (czyli coś w stylu 40D FF).
    no to ja taki 40D FF poprosze.

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    natomiast zapomniałeś dodać, żeby wreszcie puszki Canona zaczęły bezprzewodowo wyzwalać lampy :-)
    to mi akurat dynda i powiewa, bo lampy praktycznie nie uzywam. wbudowana mam uszkodzona (nie narzekam - aparat plywal w morzu, wiec to poniekad i tak niska cena za wlasna glupote) a zewnetrznej mi sie nie chce nosic ze soba

zapomnialem, na pewno, napisac o drabince ekspozycji szerszej niz +/- 2EV. i moze nawet zaznaczaniu granic tonalnej na takiej drabince. ale to wymagaloby kreatywnego ruszenia glowa przez fotografow, a takich Canon chyba nie zatrudnia, bo by chleb inzynierom zjadali
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Realnie patrząc, to na rynku jest bardzo duża luka dla fotografów zainteresowanych niskim ISO w zamian za większą rozpiętość. Nie tylko landszafciarze, ale wszyscy od pstryków reklamowych, studyjnych, modowych itp. Jakby się realnie zastanowić, to pewnie z połowa naprawdę świadomych użytkowników profi sprzętu. Matryca z ISO 50-800 (z możliwością pchnięcia o 1EV w obie strony) zrobiłaby furorę.
    Jarek

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    jest jeszcze teoria inna..
    że Canon pokaże coś, co będzie nowym rozdziałem np w kategorii obrazowania.
    Przed końcem II wojny światowej niemiecka propaganda wmawiała ludziom że mają nową cudowną broń "Wunderwaffe" która przewyższa siłą rażenia wszystko co mają alianci i w cudowny sposób odwróci szalę zwycięstwa na korzyść III Rzeszy przegrywającej na wszystkich frontach

Domyślnie

Cos jest na rzeczy z EOS 5D bo zostal przez Canona zepchniety do staroci i nie juz nie robia pod niego nowego softu. Oto fragment opisu najnowszego udate'u EOS Utility dla OS X:
    * The following models cannot be used with Mac OS X v10.5. EOS-1D Mark II N, EOS-1Ds Mark II, EOS-1D Mark II, EOS-1Ds, EOS-1D, EOS 5D
    Albo wiec wyjdzie szybko nastepca albo... wogole nie bedzie nastepcy
    "Czarny pudel na sniegu sie sprawdza"

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Przed końcem II wojny światowej niemiecka propaganda wmawiała ludziom że mają nową cudowną broń "Wunderwaffe" która przewyższa siłą rażenia wszystko co mają alianci i w cudowny sposób odwróci szalę zwycięstwa na korzyść III Rzeszy przegrywającej na wszystkich frontach
    hihi
    najśmieszniejsze, że mieli taką broń
    tylko użyli jej zbyt późno i w małych ilościach, a po wojnie przyszli alianci i wbudowali ją w swoje maszynki

ciekawe, czy w tej wojnie historia też sie powtórzy:smile:
    lepsze jutro było wczoraj

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez king_nothing Zobacz posta
    Cos jest na rzeczy z EOS 5D bo zostal przez Canona zepchniety do staroci i nie juz nie robia pod niego nowego softu. Oto fragment opisu najnowszego udate'u EOS Utility dla OS X:

Albo wiec wyjdzie szybko nastepca albo... wogole nie bedzie nastepcy
    W sensie dosłownym nie będzie 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    .....Jakby się realnie zastanowić, to pewnie z połowa naprawdę świadomych użytkowników profi sprzętu. Matryca z ISO 50-800 (z możliwością pchnięcia o 1EV w obie strony) zrobiłaby furorę.
    Dla ISO 6400 czy nawet 1600 poza reporterką doprawdy trudno znaleźć zastosowanie.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Dla ISO 6400 czy nawet 1600 poza reporterką doprawdy trudno znaleźć zastosowanie.
    no tak... ale odkad porzucona zostala "jedyna sluszna linia partii" pod tytulem: "komu potrzebne sa wysokie ISO" (etap: D70/D200/D2X) to od tej pory, owszem, wysokie czulosci sa potrzebne. a od niedawna (D3) to nawet robie sie wylacznie od 1600 wzwyz :-D
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar Klosiu
    Miasto
    Tarnów/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Wyobraź sobie, że są osoby wykazujący alergie na lampę błyskową - np. Ja

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Klosiu Zobacz posta
    Wyobraź sobie, że są osoby wykazujący alergie na lampę błyskową - np. Ja
    No ale to właśnie o tym jakby mowa 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 129 z 393 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179229 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów