Strona 16 z 23 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 222

Wątek: TAMRON - informacja dla posiadaczy

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Popatrz uważnie jak rozkłada się ostrość (najlepiej widać na serwetce), to są zmontowane dwa zdjęcia zrobione na ogniskowej 50 mm, przy f2.8, lewa strona AF, prawa manual (LiveView przy 5x), ostrość łapana na guzik.

Jednak w tym co piszesz o rozkładzie ostrości chyba coś jest, zauważyłem coś takiego na zdjęciach robionych w lesie, ale tłumaczyłem to sobie działaniem wiatru itp.
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Początki nałogu

Domyślnie

Testy BF/FF najlepiej jest robic na plaskich powierzchniach.
    Inaczej nie ma gwarancji, ze sensor AF nie zalapal czegos blizej. A manual czasem jest nie do zastapienia i trzeba sie z tym pogodzic.
    Nierowna ostrosc u Tamrona to znana przypadlosc, ja testowalem to obracajac aparat :-) W koncu wybralem najlepszy z najgorszych, bo inna opcją bylo w ogole nie kupic.
    Szkoda, ze Tamron nie ma jakosc Sigmy, bo optycznie to sa bardzo dobre konstrukcje. Ale widac w tej cenie dobrze sie sprzedaja mimo usterek.

darkon
    Guest

Domyślnie

Miałem kupić T 70-200 f2.8, ale po tym co się tu dowiedziałem rezygnuję, dozbieram do C 70-200 f2.8. Ciekawe czy centrala Tamrona wie jakie jaja dzieją się u nas z serwisem ich obiektywów i ile na tym traci ich marka.
    zna ktoś japoński? może trzeba napisać donos na Foto-Technikę i serwis w Niemczech, może to pomoże bo obiektywy złe nie są

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Przepisy dotyczace zakupów konsumenckich to:http://www.sklepy24.pl/download/ust_..._sprzedazy.pdf
    w art. 13 ust. 4 jest zapis co powinna zawierac gewarancja wydawana przez sprzedawcę. Jeżeli Foto-technika nie spełniła tych uwarunkowań to moim zdaniem można domagac sie wymiany na towar wolny od wad. Niestety w chwili obecnej walka konsumenta ze sprzedawca jest długotrwała i niestety nie gwarantuje sukcesu.

Domyślnie

A ja jeszcze raz spytam: dokąd w Warszawie najlepiej uderzyć z zepsutym Tamronem?
    Siem de i kilka obiektyvoof

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    Przepisy dotyczace zakupów konsumenckich to:http://www.sklepy24.pl/download/ust_..._sprzedazy.pdf
    w art. 13 ust. 4 jest zapis co powinna zawierac gewarancja wydawana przez sprzedawcę. Jeżeli Foto-technika nie spełniła tych uwarunkowań to moim zdaniem można domagac sie wymiany na towar wolny od wad. Niestety w chwili obecnej walka konsumenta ze sprzedawca jest długotrwała i niestety nie gwarantuje sukcesu.
    Dzięki za tą Ustawę. Spróbuję ją wykorzystać przeciwko Foto-Technice ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

>>A ja jeszcze raz spytam: dokąd w Warszawie najlepiej >>uderzyć z zepsutym Tamronem?

Nie dokad, tylko w co :-) Nie wiem czy ktos sie podejmie, to nie manual, potrzebny dostep do czesci i sprzetu kontrolnego.

darkon
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzypol Zobacz posta
    Dzięki za tą Ustawę. Spróbuję ją wykorzystać przeciwko Foto-Technice ;-)
    daj znać jakie efekty

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    daj znać jakie efekty
    Chyba już nie muszę. Dziś otrzymałem telefon z Foto-Techniki, że obiektyw jutro będzie u mnie. Podejrzewam, ze czytają nasze posty ;-)

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Witam możecie mi napisac jak aktualnie wygląda sytuacja z serwisem Tamrona? Poprawiło się co nieco? mają juz to użądzenie do kalibracji?
    Ile aktualnie trwa kalibracja, jeśłi ktoś ostatnio wysyłał? Mam trochę FF i chciałbym to poprawić, bo trochę tak głupio jak łapię ostrość na oczach a wychodzi na nosie
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Strona 16 z 23 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów