Strona 153 z 357 PierwszyPierwszy ... 53103143151152153154155163203253 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 521 do 1 530 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzukov Zobacz posta
    Fajny ten plecak Naneu, jak sam szukałem plecaka to był mój numer jeden. Niestety od kilku miesięcy już go nie produkują...koleś w sklepie mi powiedział że ten plecak miał jakąś wadę konstrukcyjną i go wycofali. Jako alternatywę (nieco droższą) polecam TAMRACa Adventure 9...
    Jak ten Tamrac zachowuje podczas kilkugodzinnych pieszych wycieczek? Uzywam LowePro Rover AWII i w zasadzie jestem z niego zadowolony, ale do dluzszych wedrowek srednio sie nadaje.
    Szukam czegos z porzadnym systemem nosnym.
    Znalazlem jeszcze taki model Naneu:
    http://www.naneupro.com/products/a-k3/
    Rozni sie od modelu K3L chyba tylko materialem z jakiego jest wykonany oraz brakiem przegrody na laptopa.
    Czy on tez ma wade konstrukcyjna?

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Widzę, że jest tu kilku specjalistów od 'materiałów nośnych'
    A zatem...w co (prosiłbym o przykłady zarówno torby/toreb jak i plecaków) zmieściłbym takie graty jak:
    C 30D + BG-E2N
    C 10-22
    C 24-105
    C 100-400
    C 50/1.4
    C 85/1.8
    S 180/3.5

Do tego dojdzie - przynajmniej tak planuję:
    5D lub najprawdopodobniej jego następca
    430EX II lub 580EX II
    35L
    i kto wie co jeszcze będzie mnie kusić

Z góry dzięki za pomoc
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    A zatem...w co (prosiłbym o przykłady zarówno torby/toreb jak i plecaków) zmieściłbym takie graty jak(...)
    Jeśli wszystko na raz to nawet w Stealth Reporter 650 AW (torba) możesz się nie zmieścić. A z plecaków to co najmniej Nature Trekker.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Do Stealth Reporter 650 AW (straszny kloc swoja droga) duzo tak naprawde nie wejdzie.

1:
    srodek jedno body + szklo
    po lewej lampa i duze tele
    po prawej jesli to samo lub ewentualnie 4 male szkla(tylko jesli by ukladac je warstwowo)

ew Po rekonfiguracji przegrod mozna upachac 2 body z szklami, lampe i z 2-3 male szkla.

Domyślnie

Przegladalem ten mega watek ale ciezko mi sie zdecydowac, chetnie bym posluchal jakiejs dobrej rady.

Potrzebuje plecak lub torbe (co bedzie wygodniejsze) o max rozmiarach 55x20x40 centymetrów. Zabieram go ze soba do samolotu na poklad, stad te max rozmiary. Niestety nigdy wczesniej nie latalem wiec nie wiem jak wielkie problemy moga robic jesli cos jest za duze.

To co mam zamiar nosic w nim to:

- Canon 450D
    - 18-55 IS z oslona
    - 55-250 IS z oslona
    - filtry uv x2 58mm
    - ladowarka sieciowa

W nieokreslonej przyszlosci moga dojsc :

- 70-200 L zamiast 55-250
    - T 17-50 f2.8 lub odpowiednik Canona zamiast kita co mam
    - 50 f1.8
    - grip

Chcialbym aby byl na tyle dlugi zeby mogl ew zmiescic body z podlaczonym najdluzszym obiektywem.

Nie mam jeszcze koncepcji czy plecak czy torba, raczej cos uniwersalnego, moze cos co ma oddzielna sekcje na jakis sweterek, kanapki itp, chociaz niekoniecznie i watpie czy przy obostrzeniach rozmiarowych sie zalapie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

W moim odczuciu jak ma się kupić plecak na górskie i nie tylko wycieczki to wszystkie foto odpadają na starcie. Plecaki foto są dobre na 2-3 godziny spacer ale idąc w trudniejszym terenie wymagana jest lepsza wentylacja (siatka na stelażu) i stabilność (prawdziwy pas biodrowy a nie atrapa z paska). Ja rozwiązałem problem tak że kupiłem torbę Naneu Pro z wyjmowanym wnętrzem które w razie potrzeby przekładam do plecaka turystycznego z Decathlonu http://www.decathlon.com.pl/PL/forcl...air-15441858/# wiekszy lub http://www.decathlon.com.pl/PL/forclaz-25-air-15441097/ mniejszy w zależności na ile sie wybieram i jak wiele mam do zabrania dodatkowych klamotów. Oba plecaki posiadają peleryne p/ deszczową i wentylację pleców siatką. System się narazie sprawdza.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Do Stealth Reporter 650 AW (straszny kloc swoja droga) duzo tak naprawde nie wejdzie.

1:
    srodek jedno body + szklo
    po lewej lampa i duze tele
    po prawej jesli to samo lub ewentualnie 4 male szkla(tylko jesli by ukladac je warstwowo)

ew Po rekonfiguracji przegrod mozna upachac 2 body z szklami, lampe i z 2-3 male szkla.
    No to mi wchodzi troszkę więcej...
    Na przykład - z jednego boku body + szkło (nawet tele) ; pośrodku dwa szkła tele lub 2-3 szkła nie tele (tak, bez obaw można nosić jedno na drugim, byle nie siadać na torbie ) ; z drugiego boku lampa, 3-4 mniejsze szkła np stałki (znowu może być jedno na drugim), graty (baterie, karty pamięci, kabelki).
    Szczegół że wypakowana tak na maksa jest prawie nie do noszenia .

Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Dzieki Vitez za poradę. Nie uśmiecha mi się nosić 10kg na ramieniu :] a zatem zostaje tylko plecak. Muszę takie coś mieć chociażby na wyjazd do PL, a później też jakoś trzeba przewozić klamoty. Szkoda tylko, że Nature Trekker jest taki drogi :-x
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    Dzieki Vitez za poradę. Nie uśmiecha mi się nosić 10kg na ramieniu :] a zatem zostaje tylko plecak. Muszę takie coś mieć chociażby na wyjazd do PL, a później też jakoś trzeba przewozić klamoty. Szkoda tylko, że Nature Trekker jest taki drogi :-x
    Szczerze mówiąc jakbym miał wydawać około tysiaka na plecak to brałbym juz coś naj w tej klasie:
    http://www.torbylowepro.pl/product_i...roducts_id=183

Na długie lata wystarczy, wszystko się zmieści a sprzęt w środku będzie na pewno bezpieczny.

Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Patrzyłem na to, ale 1400 to 'trochę' jest. Bardziej byłbym przychylny do zwykłej wersji - bez dodatków - która jest o 600zł tańsza. A co sądzisz o Tamracu 5578 - Expedition 8? Wydaje się równie dobry i odpowiedni co Lowepro

Strona 153 z 357 PierwszyPierwszy ... 53103143151152153154155163203253 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów