Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Drukarka foto A3

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Raczej niebardzo. W A3+ skłaniałbym się ku HP9180/8850, ale w niskonakładowym A2 R3800 rządzi.
    jeśli chodzi o foto to będzie w zasadzie "jednonakładowe" bo w zasadzie oprócz mnie i moich jakiś wydruków to będzie używana do innych celów..foto ma być przy okazji - tak to troszkę inne zastosowanie.. do większych mam ploter a stara drukarka A3 się troszkę popsuła (HP1125C) więc trzeba kupić nową.. HP nie rozważam za bardzo bo na HP sparzyliśmy się parę razy (w różnych produktach) więc nie mam gwarancji że za parę lat coś bedzie osiągalne/działające.. z drukarek rozważam jeszcze canona, tylko nie wiem co wybrać.. jeśli chodzi o foto to będzie w zasadzie "jednonakładowe" bo w zasadzie oprócz mnie i moich jakiś wydruków to będzie używana do innych celów..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    jeśli chodzi o foto to będzie w zasadzie "jednonakładowe"
    Może zatem Epson R2400? Wydruk świetny, a przy większy ilościach stałe zasilanie i drukujemy za grosze.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Dokładnie, odkąd używam R2400 zapomniałem co to LAB, wszystko leci przez tą drukarkę... Na papierze Semi Gloss czy Archival Matte wyczynia cuda. A wydruki czarno białe w systemie K3 to zwalają z nóg... na tą chwilę żadna inna jej w BW nie równa - akspolatacja nie wygórowana...zważając na to co otrzymujemy - nie ma tragedii.. Tym bardziej że nikt nie powiedział, iż hobby będzie tanie, a skoro mowa o fotografii i to tu na forum to chyba jakość przede wszystkim... kto by tam na koszty patrzył.. nasze żony? phi....

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Może zatem Epson R2400? Wydruk świetny, a przy większy ilościach stałe zasilanie i drukujemy za grosze.
    W Canonie odpowiednikiem Epsona R2400, który obecnie jest zastępowany nowym R2880, jest pro9500. Jest to świetna drukara, tylko nietania i ma 10-o kolorantowy zestaw również nietanich, 13-o mililitrowych kasetek z pigmentem - eksploatacja tego wynalazku może być dość bolesna, chyba że założymy CIS.

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    no nie będzie - ale nigdzie nie pisałem że ma być tanio
    tak to jest jak się wydaje nie swoje pieniądze - jak kupię to nie omieszkam się pochwalić oczywiście.. chyba że jeszcze coś innego wymyslę ale dzisiaj padła decyzja że będzie jednak A2 więc chyba ten epson nie ma konkurencji

jest jeszcze iPF5100 Canona (12 kolorów i chyba tańszy w eksploatacji od epsona). Możesz drukować z roli.

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Tak z ciekawości na ile arkuszy fotograficznych a3 wystarcza jeden zestaw tuszy w tej r2400?

Domyślnie

Hm... trudne pytanie... Bo co zdjęcie to inne kolory, nasycenie itp.. Ale chcąc starać się policzyć koszt jednej zdjęcia A3 licząc do kosztów papier Epson i oryginalne tusze epson wyszło mi "cirka abałt" 18 zł czyli nieźle. Ale kto by

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    jest jeszcze iPF5100 Canona (12 kolorów i chyba tańszy w eksploatacji od epsona). Możesz drukować z roli.
    Tylko, że od r2400 prawie 5 razy droższy

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    Tylko, że od r2400 prawie 5 razy droższy
    W A3 jest 12-o kolorowy Canon Pro 9500, który jest niegorszy od R2400/2880, ale koszt eksploatacji ma już wyższy. iPF5100 to raczej półka Epsona R3800-R4880

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów