Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: [akustyk] le-mont-saint-michel

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

to jest, de facto, drugie najbardziej zadeptane miejsce Francji po Paryzu. mozna tam wejsc, co wiecej mozna nawet mieszkac. ja sam, nie przymierzajac, kimalem tam jedna noc i to o dziwo nie w jakiejs zlodziejskiej cenie (jakies 80EUR za przyzwoita dwojke).

co do plazy: z tym jest lekki problem, bo w zaleznosci od plywow plaza moze miec nawet kilka kilometrow od faktycznego brzegu, ktory jest okolo 1km od Le Mont St Michel. ale moze tez jej w ogole nie byc, bo woda oblewa miasteczko ze wszystkich stron. jadac tam i planujac zdjecia dobrze jest za wczasu sprawdzic plywy albo dowiedziec sie od lokalnych, czy odejscie na 500m od zamku nie skonczy sie nogami w wodzie (jak dobrze pojdzie), albo kompletnym zalaniem.

wiecej informacji:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Mont_Saint-Michel

generalnie, mnie sie od jakiegos czasu marzylo to zobaczyc, a jak z zona planowalismy majowa objazdowke po polnocy Francji to to miejsce od razu znalazlo sie w kalendarzu. nawet awaria obiektywu (i to ultra-szerokiego) mi nie zepsula radosci obejrzenia tego.

polecam!
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 19-06-2008 o 12:34
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Dodam do tego swoisty przewodnik: "Francuską ścieżkę" - Łysiaka, rozdział XV.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uprawnienia umieszczania postów