Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: C 70-200/4 czy T 70-200/2.8

Zablokowany

Domyślnie

70-200/4 to bardzo dobre i tanie szkło. Ostre od pełnej dziury, na cropie ostrzejsze na pełnym otwarciu niż 24-70/2,8 domknięte do 4 na 24mm. Szybkie, dobrze wykonane, lekkie, małe filtry. Miałem zamieniać na 2,8 i pewnie to zrobie, ale jestem niemal pewien, że ,,czwórka'' zostanie. Robię nim dosłownie wszystko, od portretów (ładny bokeh) przez sport po ślubniaki (okazjonalnie). W ciemnych pomieszczeniach oczywiście brakuje światła, ale poza tym to szkło niemal idealne w swojej grupie cenowej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Ja też jestem ciekaw konfrontacji C 70-200 F/4 z Tamronem 70-200 F/2,8. Jak dotąd wypowiadały się osoby które mają tylko C 70-200 F/4 albo słyszały o nim. Może ktoś wypowie się kto posiada T 70-200 F/2,8?

Domyślnie

Wszystko zależy od naszej kieszeni ale powiem szczerze ze do plenerów na kotletach takowy właśnie zamierzam zakupić
    Canon FF i słoików kilka

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A ja właśnie za względu na światło kupiłem 2,8 jest to szkło pancerne i będzie mi służyło zapwena baaardzo długo. Ja osobiście na swoich zabawkach staram się nie oszczędzać. odnośnie jakości to jest bez problemu ostrzy w punkt i kolory świetne, nie mam 4 to nie mogę porównywać
    40D... 5DII... kit... C70-200/2,8... C17-40/4... C100IS...580EXII...statyw...monopod

Uzależniony

Domyślnie

drakon - a jak odbierasz masę i wymiary tego szkiełka? Brałeś je kiedyś np na jakieś wycieczki?

Zaznaczam że jestem w 100% amatorem Do zadań profesjonalnych oczywiście rozumiem że tylko 2,8

Domyślnie

No i wybór padł na Canona

Urzekł mnie dzisiaj w sklepie USM, dosłownie pocisk
    Po 2 godzinach z tym szkłem - zakochałem się w nim

Dlaczego nie tamron ?

Piskliwy - chociaż mniej niż tamron 17-50 którego posiadam, af wolniejszy od canona. Tamron ... to prawdziwa armata - długa, swoje waży

Te czynniki zadecydowały o wyborze Canona, chociaż nie powiem, Tamron 70-200 to też niezłe szkło dla fotoamatora

Pozdrawiam i dziękuję za Wasze podpowiedzi.
    Pkt 8 regulaminu forum

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grz Zobacz posta
    No i wybór padł na Canona
    Urzekł mnie dzisiaj w sklepie USM, dosłownie pocisk
    Po 2 godzinach z tym szkłem - zakochałem się w nim
    Zboczeńcu!!! Witaj w klubie
    Mam dokładnie tak samo! Jak mi go przywieźli był wieczór, chciałem tylko sprawdzić, na początku myślałem że nie działa! :-)
    Uwielbiam fotki z tego szkła. Pozdrawiam i życzę wielu miłych chwil przy foceniu!!! :-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

a ja z kolei wybrałem Tamiego jest poprostu rewelacyjny, mi nie zależy na USM, a jakość Tamiego jest niepodważalnie lepsza od Canona F/4
    oto artykul:
    http://www.dpreview.com/news/0806/08...0200review.asp
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    70-200/4 to bardzo dobre i tanie szkło. Ostre od pełnej dziury, na cropie ostrzejsze na pełnym otwarciu niż 24-70/2,8 domknięte do 4 na 24mm. Szybkie, dobrze wykonane, lekkie, małe filtry. Miałem zamieniać na 2,8 i pewnie to zrobie, ale jestem niemal pewien, że ,,czwórka'' zostanie. Robię nim dosłownie wszystko, od portretów (ładny bokeh) przez sport po ślubniaki (okazjonalnie). W ciemnych pomieszczeniach oczywiście brakuje światła, ale poza tym to szkło niemal idealne w swojej grupie cenowej.

YYYYY to jakie sporty focisz ze f4 nie jest za ciemne?
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Wszystko fajnie tylko dlaczego radioel w linku

a ja z kolei wybrałem Tamiego jest poprostu rewelacyjny, mi nie zależy na USM, a jakość Tamiego jest niepodważalnie lepsza od Canona F/4
    oto artykul:
    http://www.dpreview.com/news/0806/08...0200review.asp
    jaki podałeś nie ma nawet wzmianki o C 70-200 f/4 L?

Według mnie to artykuł o obiektywach ze światłem 2.8, a z niego wynika, że tamron jest najgorszy .

Pozdrawiam

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów